-
-
Re: Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!
martamaua > 10-03-2006, 22:11
Widze, ze kazda podupada na tym syfiarskim jedzeniu.
Co ja dzisiaj mialam to w ogole szkoda mowic.
Rano zjadlam ta sama co zwykle zupe mleczna i po 2 lyzkach mi sie cofnelo.
Wiec pilam wode do ok. 18.
Host zrobil rybe z makaronem, tak mdle, ze ledwo zjadlam.
Doprawilam sie jakimis slodyczami i tyle z jedzenia na dzisiaj.
Miesnie mnie bola, bo sobie pocwiczylam wczoraj.
Biedunki i goraczki dostalam.
Ogolnie czuje sie tu juz tak do kitu jak chyba jeszcze nigdy w zyciu. -
Sol > 10-03-2006, 23:12
Anetko ja na pierogi wpadne chocbym miala pol Dani przejechac!!!!!!!!!! -
Sol > 14-03-2006, 19:13
Nawet mi sie ostatnio nic nie chce pisacto chyba przez ta wioske Wczoraj juz bylam na skraju depresji wiec wzielam autobus do Roskilde pochodzilam troche po miescie i mi przeszlo,ale jak dlugo tak mozna zyc???Marta lezy chora bo w sobote pojechalysmy w trojke na dzien kobiet do jakiegos polskiego klubu ktorego za chiny nie umialysmy znalesc,wymarlysmy jak niewiem i tak w koncu musialysmy wziasc taksowke ktora i tak nie zawiozla nas na miejsce.Na poczatku bylo dretwo ale pozniej juz w miare,przynajmniej polskiego piwa sie wkoncu napilam :wink: marzylam o tym!W niedziele juz calkiem spoko poszlysmy do polskiego kosciola,pozniej do kawiarenki i bylo zajebiscie.Poznalysmy Fajnych ludzi ktorzo duzo o Dani wiedza i troche nam pomogli(szczegolnie mi i Ali bo Marta to juz weteran)szczegolnie w kwesti biletow,rozrywki i kultury.Z kawiarenki wychodzilysmy prawie ostatnie :wink: Ale najwiekszy koszmar zaczal sie jak mialysmy wracac do domow.Ja dotarlam pozno wieczorem ale i tak mialam caly czas dola-szkoda gadac :? -
martamaua > 14-03-2006, 22:52
Biedna kobito.
Wiesz co ty jak nie masz co robic to bierz dzieciaka do mnie i biedziemy siedziec a potem niech cie Dominika odbierze.
W dni co nie mam szkoly albo sprzatania to mozesz smialo przyjezdzac, bo co bedziesz siedziec. Zawsze moze gdzies pojdziemy.
A mysle, ze twoi cie wezma wiec bez wiekszych kosztow
Nie doluj sie bidulo, zobacz ile ja siedze w dziurze... I zyje, chociaz strzepkiem czlowieka jestem hehe
I zadzwon ty i ja bede dzwonic. Wytrzymasz to, juz niedlugo. Ciesz sie, ze na rok nie podpisalas kontraktu
Za kilka dni nastepny weekend
Buzka :* -
Gość > 15-03-2006, 11:16
Sol, normalnie... jakbym siebie czytala, tylko moja depresja przyszla miesiac pozniej niz twoja w ubieglym roku - po 3 miesiacach bycia au pair w centrum lasu.
Ale mloda, poczytaj co sie tutaj u mnie dzieje teraz i sie usmiechnij do siebie, ze bedzie lepiej niz dobrze pewnego dnia -
Sol > 15-03-2006, 16:31
Poczytalam sobie Emi i chumorek mi sie poprawil :lol: Moze tez kiedys doczekam fajnego operowskiego zycia :wink: Tyle ze chyba nie w Gunsomaglechoc kto wie??? -
xMala__Mi > 15-03-2006, 17:18
wiecie co, musze powiedziec, ze takie zle doswiadczenia innych osob w jakis sposob pomagaja przyszlym aupairkom - nie chce byc zrozumiana zle, chodzi mi poprostu o to, ze zanim tu trafilam, bylo mi wszystko jedno, czy trafie do jakiejs wsi (bo ladnie i w ogole ... ;p wiadomo, jak to skandynawskie krajobrazy), ale teraz takie miejsca u mnie odpadaja - zgodze sie tylko na miasto (tym bardziej, ze neistety nie mam prawka, a bez tego juz w ogole z wioski ani rusz:/)
sol - chcialabym jakos pocieszyc, ale niestety jeszcze nie mam w "operowaniu" zadnego doswiadczenia, wiec nie ma sensu prawic banalow - chociaz i tak uwazam, ze dasz rade:>
ps: a nick to nie czasem z ludzi lodu?;p -
Sol > 15-03-2006, 19:36
Nick oczywiscie z "ludzi lodu" :lol:
Boze ale dzisiaj dwie pozytywne wiadomosci!!!Chyba umre ze szczescia
Po pierwsze hostka mi mowi ze ma zamiar znalesc wczesniej nianke(do niezorientowanych:nianka w Dani to kobieta ktora opiekuje sie czworka dzieci tzn male przedszkole) dla malejZeby sie przyzwyczaila i zeby sprawdzic czy bedzie wogole chciala do niej chodzic.Na poczatku ja bede z nia tam chodzic a potem bede ja tam zostawiac :lol: Normalnie szok!
To by oznaczalo ze bede miec wiecej czasu wolnego-normalnie nie umiem uwierzyc!Jest tez druga opcja:moze chca sie mniej szybciej pozbyc???Ale w sumie co za roznica-mam Marte-jakby co to mam nadzieje ze mnie przygarnie :!:Bede sprzatac domy i tak wyjde na tym lepiej niz na au-pairA poza tym wczoraj dzwonili z urzedu emigracyjnego (czy imigracyjnego???wypytywali o jakies pierdoly ale host im wszystko wytlumaczyl)co oznacza ze za niedlugo powinnam doczekac sie pozwolenia a co za tym idzie bede mogla isc do szkoly!!!
Nigdy nie sadzilam ze mozliwosc chodzenia do szkoly kiedykolwiek mnie tak ucieszy!Mam wsobie teraz tyle pozytywnej energii ze moglaby gory przenosic :lol:
I jak zawsze narzekalam na Danie to teraz nie bede.Miasteczka maja tutaj przesliczne i jesli moj dunski pojdzie dobrze to jestem zdecydowana tutaj zostac.Mimo wszystko coraz bardziej podoba mi sie ten kraj, a poza tym mam swoje marzenia do zrealizowania.Jak dotad nie bralam ich
nigdy powaznie pod uwage,ale odkad poznalam Marte wydaje mi sie ze wszystko jest mozliwe :lol: Wiem na pewno ze jesli zdecyduje sie wrocic do Polski to nigdy nie bede miec dosc odwagi zeby robic to co kocham
bo zawsze znajda sie ludzie ktorzy wybija mi to zglowy i beda udzielac"dobrych rad".A tytaj mam Marte ktora tez wie czego chce i ktora mnie wspiera i wiem ze jesli bede potrzebowac jakielkolwiek pomocy to ja od niej zawsze otrzymam :wink:
"Aniol nigdy nie upada.Diabel upada tak nisko,ze nigdy sie nie podniesie.Czlowiek upada i powstaje." -
martamaua > 15-03-2006, 23:23
Uo Jezus Maria jakie tu same superlatywy o mnie :oops:
Dziekuje
Marta wie czego chce ale tego jest tyle, ze na kartkach pisze by nie zapomniec i chyba jej zycia na to zabraknie
Danie da sie przezyc jak sie ma znajomych i plany na czas wolny, inaczej powolne umieranie.
Miejmy nadzieje, ze hostka nie blefuje.
A ta niania to fachowo: dagplejemor
Moja mloda tez do takiej chodzila i zle jej nie bylo
Z tego co widzialam to twoja hostka zaczarowana jest dzieckiem i czuje sie tu nieco samotna ale nie moze przeciez ta mala wiecznie zyc przytulaniem i tym, ze swiat sie kreci tylko wokol niej. Moze sobie kiedys nie poradzic.
Ale ty rade dasz jak to Mala Mi rzekla (btw. to bylo moje przezwisko z podstawowkiWiec taki sentymencik mam, dziekuje za tego avatarka).
Nie sadze by sie chcieli ciebie pozbywac jak masz kontrakt i wszystko.
A jakby co to adres znasz
A szkola co tu duzo mowic, wspaniala sprawa.
No i perspektywa twojego pobytu nie jest zla
Razem zawsze razniej i kazda bedzie sie doladowywac pozytywna energia w razie dolow.
Apropos: urzad do spraw imigracji
Ah no jak mi sie milo zrobilo niom ^_^ -
oliwka911gt > 16-03-2006, 1:35
[quote name="Sol"]wymarlysmy jak niewiem [/quote]
sol, to kto teraz pisze posty?? wasze dobre duchy?? :lol: