• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013 UK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Au Pair 2013 UK

• Au Pair 2013 UK
  • Re: Au Pair 2013 UK

kunegunda > 07-06-2013, 1:09

W końcu mi się udało! Od środy będę przez 2 miesiące w Welwyn Garden City, 20 minut pociągiem od Londynu <3 Jutro kupuję bilet i już nie mogę się doczekać!

Agnieszka1989 > 07-06-2013, 18:27

No to dobrze, że się sprawa wyjaśniła. Pewnie, skoro to Twoja pierwsza rodzinka to jak najbardziej możesz poczekać na lepsze oferty

[quote name="kunegunda"]W końcu mi się udało! Od środy będę przez 2 miesiące w Welwyn Garden City, 20 minut pociągiem od Londynu <3 Jutro kupuję bilet i już nie mogę się doczekać![/quote]

Gratulacje!

Ronie > 07-06-2013, 21:38

[quote name="kunegunda"]W końcu mi się udało! Od środy będę przez 2 miesiące w Welwyn Garden City, 20 minut pociągiem od Londynu <3 Jutro kupuję bilet i już nie mogę się doczekać![/quote]

Ojej, jak będziesz szukała towarzystwa, to koniecznie odezwij się na PW. Ja w Welwyn Garden City pojawiam się... jutro! ;D

kunegunda > 07-06-2013, 21:54

[quote name="Ronie"]Ojej, jak będziesz szukała towarzystwa, to koniecznie odezwij się na PW. Ja w Welwyn Garden City pojawiam się... jutro! ;D[/quote]

Aaaa, to super! Na pewno się odezwę, jak już tam będę! Bo jednak wciąż się waham co do tej mojej rodzinki...

Ronie > 11-06-2013, 0:01

Jeśli się zdecydowałaś, to z całego serca życzę Ci fajnej rodzinki, bo samo miejsce, jest to prostu CUDOWNE!

kunegunda > 11-06-2013, 20:00

Pewnie, że się zdecydowałam! Lepszy rydz niż nic, własnie się pakuję i jutro do Ciebie dołączam! ^^

TheElizabethAuPair > 12-06-2013, 13:42

Drogie Panie,

Pilnie poszukujemy chetne osoby na okres powyzej 8 miesiecy- miejsce Londyn.

Zainteresowane osoby prosze o bezplatna rejestracje na naszej stronie http://www.theelizabethaupair.com/#!formaf/c1gk5

Jesli macie jakies pytania pytajcie smialo.

Pozdrawiam Serdecznie

Monika_ > 13-06-2013, 15:28

Błagam, doradźcie mi... Po kolejnej propozycji rodziny, która okazała się nieaktualna, bo szukają au pair, która nie ma nic przeciwko jeżdżeniu i wożeniu ich dzieci, rozmawiałam z konsultantką z Gawo. Była zdziwiona, że tak się upieram, i że nie chcę prowadzić samochodu w Wielkiej Brytanii...No i dowiedziałam się też, że w związku z tym, że jestem:

a) młoda, bo 19 lat, a rodziny zazwyczaj chcą minimum 20,

b) nastawiona na miasto - nieważne, że jakiekolwiek, miasto, miasteczko, czy nawet większa miejscowość, byle nie zabita dechami wieś,

c) niejeżdżąca,

mogę naprawdę długo czekać na jakiekolwiek propozycje rodziny. I teraz już nie wiem co robić...To nie to, że się głupio upieram, że nie chcę jeździć, ale naprawdę, prawo jazdy mam od marca, zdałam je chyba za 6 czy 7 razem, jeżdżę rzadko, i to nigdy nie sama (zawsze obok jest tata, bo niestety stwierdził, że on mi samochodu nie da xd). I jak taki kierowca ma jeździć w kraju, w którym jeździ się zupełnie inaczej, biorąc jednocześnie odpowiedzialność za dzieci w aucie? Nie jeżdżę dobrze i mam tego świadomość, niestety.

Chciałabym zacząć szukać na własną rękę, chociażby przez stronę aupairworld, tylko to z kolei byłoby wbrew moim rodzicom. Mama się uparła, że tak jest niebezpiecznie, i ona absolutnie tak nie chce (mimo że dwie moje bliskie koleżanki tak wyjechały, walczyłam od stycznia, w końcu poddałam się i zdecydowałam na Gawo). Boi się o mnie po prostu, ta moja mamusia kochana, no co zrobić!

I teraz naprawdę nie wiem co robić, nie chcę jechać wbrew mojej rodzinie, ale z drugiej strony...

aleksandraku > 13-06-2013, 23:13

Hej dziewczyny,

ja jestem w tym temacie nowa. Wybieram się do UK od września. Wczoraj zarejestrowałam się na stronie PROWORK, wysłałam już swoją aplikację, rozmawiałam wstępnie z panią, wszystko mi wytłumaczyła. Dostałam juz umowę, zostało tylko ją podpisać i wysłać. Decyzja była dość spontaniczna, ale myślę, że słuszna. OD dawna marzyłam o czymś takim a teraz kiedy jestem po maturze mam czas aby to marzenie spełnić. Mam nadzieję, że mi się uda i za Was też trzymam kciuki.

Ronie > 13-06-2013, 23:26

Dla mnie APW to dobra droga mimo wszystko. Szukaj rodziny, jak znajdziesz, to ją odpowiednio sprawdź i przede wszystkim - umów się na rozmowę na Skype (przecież to jeszcze nie musi oznaczać podjętej decyzji). Może jak Twoja mama zobaczy tę rodzinę już z Tobą rozmawiającą, bo szybciej się przekona?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna