• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Listopad 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Listopad 2012

• Wątek zamknięty
  • Listopad 2012
  • Re: Listopad 2012

agnieszka89 > 15-10-2012, 20:39

viki2131 a ile czasu już szukasz rodzinki? w jakiej agencji jesteś? musi się udać, nie załamuj się.

viki2131 > 16-10-2012, 17:07

[quote name="agnieszka89"]viki2131 a ile czasu już szukasz rodzinki? w jakiej agencji jesteś? musi się udać, nie załamuj się.[/quote] W IE, APIA, APC. Tyle ze APIA mam otwarte od tamtego tygodnia. Ale i tak polowa rodzinek z ktorymi rozmawialam znalazlam na stronach samodzielnie. Wkurzaja mnie te agencje, bo nie potrafia dopasowac tych rodzinek, nie wiem ale to powinno chyba jakos sprawniej sie odbywac...

anka2356 > 16-10-2012, 18:17

viki a powiedz mi, na jakich stronach ich szukasz? bo ja się zarejestrowałam na aupair.com i przeglądałam rodzinki, ale niektóre mają jakieś dziwne dane, typu - per month pocket monay - 200$ itp :| także sama nie wiem czy oni szukają au pair ale nie wiedzą jak to działa, czy co...

viki2131 > 16-10-2012, 18:44

na aupiar.com i greataupair.com. Wiesz co ja mimo wszystko dodaje do ulubionych albo pisze wiadomosc, różnie.... Jak jedziesz do usa to i tak musza ci dac 195 dolarow tygodniowo bo inaczej nie mozna. na greataupair mozesz dodac do ulubionych i czekac... jak dodadza Ciebie to dopiero mozesz napisac wiadomosc na poczatku to w ogole zglosily sie ze 2 rodzinki z uk, jedna z francji i teraz jedna ze szwajcari chociaz mam napisane w profilu ze tylko USA ew. UK. Aaaa właśnie! Jeżeli ktos z was szuka wyjazdu do UK to odezwala sie do mnie jedna rodzinka na facebooku, powiedzialam ze ja chce do USA ale jak bede kogos miala to dam im znac

californiadreaming > 17-10-2012, 8:29

[quote name="viki2131"]Wkurzaja mnie te agencje, bo nie potrafia dopasowac tych rodzinek, nie wiem ale to powinno chyba jakos sprawniej sie odbywac...[/quote]

A może to jest tak, że agencje nie szukają rodzin aupairkom, tylko raczej szukają aupairek rodzinom? Aupairek ogólnie jest chyba znacznie więcej niż rodzin, prawda?

balbina > 17-10-2012, 8:46

no nie wiem, podobno teraz baza rodzin w CC się skończyła i można wyjechać dopiero w lutym, czyli z tego wynika, że jest więcej operek i ja też bym tak powiedziała - biorąc pod uwagę operki z całego świata, nie tylko z Polski : D bo z Polski to akurat jest bardzo mało, jak dziewczyny mówią że jest sporo niemek czy innych dziewczyn z zachodnik państw a jak znajdzie się druga polka to jest dobrze : D

czasem mam wrażenie, że agencjie po prostu udostępniają stronę do logowania i mówią ' róbcie co chcecie, piszcie, gadajcie, my wam potem pomożemy" : )

Generelnia rodziny płacą więcej, także pewnie bardziej pomagają znaleźć operkę rodzinie niż na odwrót.

agnieszka89 > 17-10-2012, 9:57

No na pewno jest więcej au pair niż rodzin. Jak spojrzałam na stronę CC to w tym momencie na listopad rodzin szuka prawie 930 dziewczyn z całego świata, to jest bardzo dużo.

Co prawda na grudzień jest tylko 75 na ten moment, ale pewnie się ta liczba powiększy jak te osoby z listopada nie znajdą rodzin. Pewnie ich jest tak dużo, bo najwięcej osób się zgłasza w wakacje i zapewne nie udało im się znaleźć rodziny na ten okres.

viki2131 > 17-10-2012, 13:14

ok ja wszystko rozumiem naprawde, tylko ile by tych operek nie bylo nadal jest tez duzo rodzin, a rodziny te moga sobie wybierc z tego co im zaproponuje agencja. My za to czekamy jak na skazanie, i czesto czekamy dluuugo.

Ja wlasnie znalazlam rodzinke na greataupair, sa w APC tak jak ja, i dokladnie wczoraj dostalam od nich wiadomosc:

WE LOVE YOU!!!! :-)

Will you please come to our home and be our Host Daughter?

I mimo ze jestesmy z tej samej agencji, nie znalezlismy sie poprzez nia.... Ja mam ostatni termin na grudzien zarowno w IE jak i APC, i na IE nie mialam zadnej rodziny a na APC 2 ale szkoda gadac.

W kazdym badz razie, w tym momencie jestem szczesliwa ciesze sie ze juz ten pierwszy etap za mna, teraz mam nadzieje ze nic sie nie poplacze i uda mi sie spokojnie wyleciec.

Powodzenia dziewczyny, badzcie silne, cisnijcie agencje i szukajcie na wlasna reke

sylvia > 17-10-2012, 17:10

viki2131 a w jaki sposób kontaktujesz się z rodzinami na greataupair?

Bo z tego co pamiętam aby mieć taką opcję trzeba płacić..?

viki2131 > 17-10-2012, 17:53

Bodajze to wyglada tak: My account -> message -> new message. I tam masz te rodzinki ktore Ciebie dodaly do ulubionych i mozesz do nich napisac normalnie wiadomosc
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia