• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

Baskah > 29-07-2012, 14:05

w Seattle zmarł Kurt Cobain ;( Nie wiem ale mam taką manię że jak ktoś piszę o jakimś mieście/stanie w USA to czyta od razu co tam ciekawego piszą. ja chciałabym Florydę ale oczywiście jestem otwarta na wszystko.

Zastanów się abyś nie żałowała. ja bym ją odrzuciła mimo wszystko. Podobno to się czuję kiedy jest ta Perfect Family!

braxii000 > 29-07-2012, 14:14

[quote name="Baskah"]Podobno to się czuję kiedy jest ta Perfect Family![/quote]

No właśnie, miałam tak z rodzinką z Irlandii, może to zabrzmi głupio, ale po pierwszym długim meilu od hostki wiedziałam, że chcę tam jechać. W tym przypadku poza ekscytacją, że coś się dzieje, nie czuje nic.

Żałować raczej nie będą, zawsze sobie powtarzam, że widocznie tak ma być. Poza tym chyba wolałabym gdzieś na południe jechać, no ale zobaczymy. Może jutro otworzą mi room w APC.

Baskah, nana w też planujecie wyjazd w październiku?

Baskah > 29-07-2012, 14:17

ja mam zaznaczone ze chce lecieć od 20 września do chyba końca października. wiec Myślę ze październik będzie najbardziej prawdopodobny.

nana > 29-07-2012, 21:59

[quote name="braxii000"]

Baskah, nana w też planujecie wyjazd w październiku?[/quote]

ja początkowo planowałam drugą połowę września, ale chyba to będzie jednak pazdziernik

adziszkowa > 30-07-2012, 12:25

Kochani, a jak wszystko się wyśle to ile mniej więcej czeka się na otwarcie roomu? Ja dziś mam zamiar przesłać część zdjęć tzn z jednej rodzinki, gdzie opiekowałam się dziećmi, a jutro z drugiej. Dokumenty wysłałam pocztą w czwartek, mam nadzieję, że najpóźniej w środę będą. A filmik dodam już po zamknięciu roomu, dużo z Was wstawiło filmik? Jak tak to w czym nakreciliście?

braxii000 > 31-07-2012, 0:37

hej, mam drugi match.

przyszłam wieczorem do domu, sprawdzam pocztę, a tam meil od rodzinki, że chcieliby ze mną porozmawiać około 10. ledwo odpisałam że się zgadzam, słyszę telefon, ale miałam stresa, ekspresowe tempo.

Rodzinka jest z Waszyngton DC, dwójka chłopców 5 i 7 lat. wielu rzeczy nie zrozumiałam bo wiadomo stres i trochę przerywało. mam jej napisać meila z pytaniami. mam nadzieję, że jutro będę wiedzieć coś więcej.

Baskah > 31-07-2012, 9:21

Ależ ci zazdroszczę! a ja kurcze w kropce, dzwoniłam się pytają i mają ogromy problem. juz tracę nadzieję.

braxii000 > 31-07-2012, 10:33

wiecie mam problem, poprosiłam tą hostkę z Waszyngtonu o podanie mi meila do ich obecnej au pair (która podobno jest u nich dwa lata), ale napisała mi że nie mogą, coś tam pisała, że ona stara się o wizę studencką i że to byłoby nielegalne, a poza tym rozmowa ze mną mogłaby ją przygnębić czy coś takiego. bardzo to dziwne, dodam że oboje rodzice pracują w firmie prawniczej

odmówiłam im dzisiaj, sprawa tej poprzedniej au pair nie daje mi spokoju, niby wszystko wyjaśnili, ale wiadomo ziarnko niepewności jest. Nie lubię i nie potrafię odmawiać, ale w końcu trzeba się tego nauczyć.

No nic będę czekać dalej, oby nie za długo bo czekania też nie lubię

nana > 31-07-2012, 20:09

[quote name="adziszkowa"]Kochani, a jak wszystko się wyśle to ile mniej więcej czeka się na otwarcie roomu? Ja dziś mam zamiar przesłać część zdjęć tzn z jednej rodzinki, gdzie opiekowałam się dziećmi, a jutro z drugiej. Dokumenty wysłałam pocztą w czwartek, mam nadzieję, że najpóźniej w środę będą. A filmik dodam już po zamknięciu roomu, dużo z Was wstawiło filmik? Jak tak to w czym nakreciliście?[/quote]

U mnie to zajęło około tygodnia od momentu wysłania dokumentów. Filmik dodałam już po otwarciu roomu, a kręciła mi go koleżanka zwykłym aparatem cyfrowym.

braxii000 jaki powód odmowy podałaś? Bo też się właśnie zastanawiam co napisać. Myślicie, że jak napisze, że nie odpowiada mi tygodniowy rozkład to będzie ok?

braxii000 > 31-07-2012, 21:55

braxii000 jaki powód odmowy podałaś? Bo też się właśnie zastanawiam co napisać. Myślicie, że jak napisze, że nie odpowiada mi tygodniowy rozkład to będzie ok?[/quote]

przeprosiłam i napisałam, że nie jestem do końca przekonana czy pasuje do ich stylu życia, oni ogólnie pracoholicy (prawnicy), matka ciągle wyjeżdża, ojciec pracuje po 14 godzin dziennie, napisali do mnie bo szukają kogoś dojrzałego do dzieci bo ich praktycznie nie ma, a ja chce być opiekunką a nie druga mamusią (oczywiście tego nie napisałam )

właśnie dostałam od nich wiadomość czy jestem pewna swojej decyzji, kurde wczoraj miałam rozmowę a oni już zaproponowali mi przyjazd do nich, co prawda mam duże doświadczenie bo byłam już au pair, ale mam wrażenie, że im chodzi o mój wiek, może mało jest kandydatek które mają prawie 26 lat, nie wiem, znowu muszę wymyślać jakiegoś dyplomatycznego meila.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia