• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

Lennyk905 > 23-05-2013, 19:28

Dzięki za odpowiedzi

Ja właśnie zastanawiam się nad GAWO i APiA, ale jeszcze sporo czasu przede mną (tak?)

No właśnie, przyszłoroczne maturzystki/a może też maturzyści: kiedy planujecie zacząć aplikacje?

sebollo4 > 23-05-2013, 22:47

Ja cały proces zamierzam zacząć na przełomie stycznia/lutego a wyjechać chciałbym lipiec/sierpień. Z drugiej strony nie jestem jeszcze do końca przekonany czy chce wyjechać już w przyszłym roku.

merti > 23-05-2013, 22:49

Nie ma nad czym się zastanawiać Jak masz kasę na APiA to nawet nie myśl o Gawo

ja przyszłym maturzystkom polecam zabranie się za to po studniówce. Wczesniej nie ma sensu i czasu A jak później (w połowie marca) bedziecie zbierać dokumenty to bedzie stresik, ze nie dacie rady wyjechać .

sebollo4 > 24-05-2013, 0:21

Jak zdecyduję się na wyjazd to pieniądze będą najmniejszym problemem.

merti > 24-05-2013, 2:00

Wdług mnie decyzja jest prosta chcesz-jedizesz, nie chcesz - nie

sebollo4 > 24-05-2013, 10:08

Wyjechać chcę i wyjadę nie wiem tylko czy od razu po maturze czy może trochę się z tym wstrzymać.

Anjaa > 24-05-2013, 18:31

Aplikacją zajmę się w styczniu(czyli otwarcie roomu planują na luty). Chciałabym z APIĄ wyjechać, ale to zależy od zdania prawka (nowe testy mnie dobijają, cały czas próbuje zdać) Bo jeśli nie uda mi się - to Prowork i w danym stanie sobie zrobię. Aczkolwiek rozważam również wyjazd w tym roku na tydzień, półtora do USA.. no ale zobaczę jak się moje plany potoczą.

madz > 24-05-2013, 18:38

[quote name="Anjaa"] Aczkolwiek rozważam również wyjazd w tym roku na tydzień, półtora do USA.. no ale zobaczę jak się moje plany potoczą.[/quote]

Na tydzień do Stanów? To się trochę nie opłaca, no chyba, że rodziców stać na taką awangardę ;P

Anjaa > 24-05-2013, 19:02

[quote name="madz"]

Na tydzień do Stanów? To się trochę nie opłaca, no chyba, że rodziców stać na taką awangardę ;P[/quote]

Kwota samego wyjazdu nie jest wcale taka zła jak na US, myślałam, że będzie znacznie gorzej. Rodzice z kwotą nie mają nic wspólnego, moj wyjazd - ja płace, no ale wszystko zależy, jak mi się plany potoczą.. a to już inna historia

Ronie > 25-05-2013, 12:37

[quote name="Anjaa"]Chciałabym z APIĄ wyjechać, ale to zależy od zdania prawka (nowe testy mnie dobijają, cały czas próbuje zdać) Bo jeśli nie uda mi się - to Prowork i w danym stanie sobie zrobię.[/quote]

Czekaj, dobrze rozumuję, że Prowork nie wymaga polskiego prawka? Dopiero w Stanach trzeba wyrabiać?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia