-
-
Re: BRAK RODZIN !
klaudiaa93 > 16-08-2012, 17:27
Z tym Proworkiem u mnie z kolei nie najlepiej. Ja mam otwarty room teoretycznie od 18 maja, ale filmik dodałam dopiero w lipcu, więc można powiedzieć, że dopiero od miesiąca mam kompletny profil i od tej pory miałam AŻ 1 rodzinę :o ...byli bardzo sympatyczni, ale niestety wybrali jakąś inną dziewczynę. Mi też bardzo zależy nad wyjazdem najpóźniej pod koniec września, ale czuję, że coraz bardziej staje się to niemożliwe. Pani z agencji powiedziała, że nie za bardzo jest już co ulepszyć w profilu ( wszystko jest dobrze), jedynie mogę dodawać zdjęcia (ale mam ich już ze 20)... Już sama nie wiem co mam robić, jak do końca miesiąca nie będzie żadnej nowej rodziny to chyba będę musiała znaleźć jakąś na własną rękę tylko, że to już w UK a nie USA ;( -
mamecia > 16-08-2012, 17:32
Pisz codziennie do amerykańskiej agencji. Męcz ich bo nic innego Ci nie zostało. To wtedy cię z kimś sparują dla świetego spokoju. I nie mówie tu o dwóch mailach tylko serio dobijaj się drzwiami i oknami -
talala > 16-08-2012, 18:08
Jestem w APIA. Myslalam o innej agencji, ale skoro ostatnia szansa na wyjazd jest we wrzesniu to nawet jesli zlozylabym aplikacje w ciagu kilku dni to raczej nie da rady.
Maili to im poslalam juz kilka, nawet rozmawialam z przedstawicielka biura amerykanskiego, ale ona tylko powiedziala, ze wplikacja jest ok, ze jedyne co moge to czekac, ona POSTARA sie cos zdzialac, ale NIE obiecuje.
Co dla mnie jest szczerze powiedziawszy rownoznaczne z: "nie pojedziesz".
Naprawde nie wiem co jeszcze moge zrobic -
klaudiaa93 > 16-08-2012, 18:10
[quote name="mamecia"]Pisz codziennie do amerykańskiej agencji. Męcz ich bo nic innego Ci nie zostało. To wtedy cię z kimś sparują dla świetego spokoju. I nie mówie tu o dwóch mailach tylko serio dobijaj się drzwiami i oknami[/quote]
To zaczynam ich napastować!Strzeż się IE ! -
Sharon > 11-12-2012, 14:08
Hmm... A ja nadal czekam na rodzinke na CC. Pisałam juz dziewczynom w wątku aupair 2013. Mam termin na wrzesien, ale moge wyjechac od polowy lipca. Przepracowane ponad 4000 godzin z dziecmi, zadnych ograniczen, do trojki dzieci, razem z niemowletami i.... nic. Filmik zrobilam nowy, zdania poprawialam zeby byly jak najbardziej poprawne, zdjęcia porobilam dodatkowe. I nadal nic. Zero wyjasnienia, ciagle stwierdzenie ze "bo teraz to nie ma rodzin,to taki martwy czas".
Ale gdy zadzwonilam do APiA (bo teraz tam skladam papiery, w styczniu bede miala interview), babeczka powiedziala mi, ze dobrze ze juz teraz sie zglaszam, bo duzo rodzin szuka aupairki wlasnie na ten czas co ja chce jechac. Nie rozumiem juz nic. Moze warto przycisnac CC? Z drugiej strony, co mam do nich napisac? "Hej,przepraszam, pisalam do panstwa, zmienilam filmik, mowicie ze aplikacja ok... DLACZEGO NIE MAM MATCHy?" x.x
Trochemnie to przytłoczylo,przyznam szczerze. Zaczynam sieobawiac ze rodziny nie znajde. -
madz > 11-12-2012, 16:54
Też nie mam rodzin na roomie, ale wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie, będę się martwić w marcu/kwietniu. -
bama > 11-12-2012, 18:24
Jeśli masz termin dopiero na wrzesień to chyba nie ma co się jeszcze martwić. Jest jeszcze duuuużo czasu. W sumie zawsze można zapisać się do innej agencji. Ja w CC rodzinke znalazłam juz po 6 dniach, nie mialam nawet filmiku, zdjęć tylko kilka, a moje doswiadczenie to 500h Mojej host rodzinie zależało na tym zeby dziewczyna miala ponad 21 lat, jak nadluzej prawko i zeby lubila spedzac czas na zewnątrz. Wszystko zalezy od tego jakie są oczekiwania rodzinki. -
emili > 19-12-2012, 17:14
[quote name="bama"]Jeśli masz termin dopiero na wrzesień to chyba nie ma co się jeszcze martwić. Jest jeszcze duuuużo czasu. W sumie zawsze można zapisać się do innej agencji. Ja w CC rodzinke znalazłam juz po 6 dniach, nie mialam nawet filmiku, zdjęć tylko kilka, a moje doswiadczenie to 500h Mojej host rodzinie zależało na tym zeby dziewczyna miala ponad 21 lat, jak nadluzej prawko i zeby lubila spedzac czas na zewnątrz. Wszystko zalezy od tego jakie są oczekiwania rodzinki.[/quote]
bama -> ma rację, nie ma reguły. Ja nie miałam problemu z zainteresowaniem. Otwarty prof od 20.11 po 2 dniach 1 rodzina a potem uzbieralo się ich 8 . to przyczynilo sie do tego ze mialam juz dosc umawiania sie itd... ocenialam ich profile tak jak oni nasze, po zdj, ilosci dzieci, zainteresowaniach, ich wiadomosciach do mnie. Utrzymywalam kontakt ścisły z 3 rodzinami 10.12 mialam juz rodzine zaakceptowana itd...
Często dziweczyny opisuja w tematach i mysle ze MAJĄ RACJĄ - wiek, im większy tym lepsze zainteresowanie! Ja mam 25.
Moja propozycja?
Im młodsza dziewczyna, tym niech profil/room bedzie powazniejszy lecz nadal sympatycznie oprawiony, ja moglam pozwolic sobie na teroche szalenstwa... Moze to coś da? Nie chodzi o inny Wasz wizerunek a samo 1 wrazenie!
I moja uwaga wzgledem profili spolecznosciowych. Przyszłe host family na to patrza. Więc wszelkie imprezowe foty, z "ćmikami:, butalkami itd nie mile widziane. Profil au pair idealny a spolecznosciowy prawde Ci powie.
No tak... Powodzenia wobec
E. -
Sharon > 19-12-2012, 18:57
Hoho, faktycznie nie patrzyłam na to pod kątem profilu na fejsie chociażby. Hmm, warto to bedzie pozmieniac.
Co do profilu, ja akurat, jako ze nie jestem osoba w stylu "kwatuszki, skakanie, malowanie scian" zrobilam profil stawiajac i zaznaczajac wielokrotnie ze podchodze odpowiedzialnie do opieki nad dziecmi.
Profil mam od 4 miesięcy, od kwietnia konkretnie i do tej pory 1 match dopiero;< Ale fakt, mam 19 lat, to moze byc problem. No nic, dziękuję za wsparcie! -
californiadreaming > 19-12-2012, 20:30
[quote name="Sharon"]Hoho, faktycznie nie patrzyłam na to pod kątem profilu na fejsie chociażby. Hmm, warto to bedzie pozmieniac.
Co do profilu, ja akurat, jako ze nie jestem osoba w stylu "kwatuszki, skakanie, malowanie scian" zrobilam profil stawiajac i zaznaczajac wielokrotnie ze podchodze odpowiedzialnie do opieki nad dziecmi.
Profil mam od 4 miesięcy, od kwietnia konkretnie i do tej pory 1 match dopiero;< Ale fakt, mam 19 lat, to moze byc problem. No nic, dziękuję za wsparcie![/quote]
Sharon, luzik, ty masz jeszcze kupę czasu do planowanego wyjazdu. To może mieć dużo większe znaczenie niż wiek...