• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 17-07-2012, 10:10

Ja wolę google earth i nie podgląd satelitarny, a podgląd ulicy, gdzie można się poczuć jakby się chodziło po ulicach (:

merti > 17-07-2012, 13:45

Ja teeż Ostatnio szukałam tej kamerki. I tak sobie pomyślałam , że Ci ludzie nawet nie mają pojęcia jak my im zazdrościmy w tym momencie. Tak samo pewnie jak nam ktoś z Syberii albo innej Azji

paulaw > 17-07-2012, 15:13

Podobno Rosjanie nam niezwykle zazdroszczą. Ale ja tam nie wiem, sytuacja ekonomiczna ich kraju jest mi nieznana, a jedyne co wiem, to jak to ludzie mówią "biedni i pijani". Ale to chyba tylko stereotypy. Chociaż faktem jest, że przeciętny Rosjanin wypijają rocznie 18 litrów czystego spirytusu.

I to takie dziwne, że niektórzy wychowują się np. w NYC i obojętne im to jest, chodzą po ulicach i nie dostrzegają tego betonowego "piękna" wokół siebie, a my, szaraczki, umieramy z zazdrości :mrgreen: Chociaż jakie to tam piękno... piękno to w górach, o!

kapsi > 19-07-2012, 12:16

[quote name="merti"]Czemu Chicago? Mnie jakoś to miasto nie przyciąga...czuję, że bardzo podobne do Polski (przyroda, klimat, dwa miliony polaków ) a ja chciałam się choć trochę odciąć Zainteresuj mnie [/quote]

niby prawda, bo tam to druga Polska, ale poznałam ostatnio chłopaka mieszkającego tam, 50% Polak, który nigdy tu nie był i opowiadałam mu, pokazywałam zdjęcia innych miast i na następny dzień zrobił mi miłą niespodziankę, bo poszedł specjalnie 'na miasto' i porobił zdjęcia i od tamtej pory zauroczyłam się Chicago, naprawdę. jestem wzrokowcem, więc to pewnie dlatego. z ciekawość wpisałam sobie w google 'Chicago' i wyskoczyło mi takie oto zdjęcie: http://data.whicdn.com/images/18990980/ ... _large.jpg i jak tu się nie zakochać? <3

[quote name="alexandraj"]W jakim sensie bałabyś się? ;-) Ja bałabym się mieszkać chyba tylko na linii Tornad i w dzielnicach, gdzie są walki gangów. [/quote]

bałabym się mieszkać w miejscu, gdzie jest tyle dużych pożarów, które (jeśli dobrze zrozumiałam) są im do czegoś tam potrzebne, wielkie węże i pająki, do tego fakt, że mój kolega kiedy miał 8 lat usłyszał od ojca: 'to już czas, żebyś nauczył się posługiwać bronią'... nienie, mogę tam pojechać zobaczyć jak to jest, ale na pewno nie na stałe!

[quote name="paulaw"]Okej, a więc zadaję pytanie, aby rozkręcić temat jeszcze bardziej:

1. Co na wyjazd mówią wasi znajomi i rodzina?

2. Czy już podjęłyście jakieś działania w tym kierunku?[/quote]

Znajomi nic nie wiedzą. Jednie najbliżsi (4, może 5 osób) i jak najbardziej mnie wspierają i trzymają kciuki. Z rodziny też wszyscy nie wiedzą, dowiedzą się chwilę przed, bo niektórzy mogą dostać zawału (np. mój dziadek - zagorzały rasista), ale matka czy ojciec tak samo jak przyjaciele - wspierają.

+@blonde - trzymam kciuki za 13!

btw. wstałam sobie przed chwilą (aż dziw, że tak szybko) i od razu postanowiłam 'muszę tutaj opisać swój sen!'. otóż jechałam na lotnisko, gdzie wsiądę na samolot kierunek: USA. no i jestem już na lotnisku, podchodzą do mnie 3 dziewczyny i przedstawiają się tak: Aga (DaisyyUSA, ale akurat my to się znamy, więc wiem jak wyglądasz i tak dalej ), merti i paulaw (moje oczy wyobrazi widziały was w pewien sposób, ciekawe jak wyglądacie naprawdę) haha wsiadłyśmy razem do samolotu i sobie gadałyśmy! okazało się, że wszystkie mieszkamy w NYC i to w niemal tym samym miejscu hahaha; później sen się jakby urwał i było szkolenie, z którego się wymykałyśmy, żeby pójść na imprezę, haha, mamuuusiu; później wycieczka po NYC i oczywiście płacz i takie tam, a później mój kot wlazł mi na głowę i się obudziłam, a szkoda.

tak czy inaczej: jak mijają wam wakacje? mi pędzą jak oszalałe. za półtora tygodnia kończę 18 lat i szczerze to podniecam się strasznie, haha w piątek pierwszy kurs teorii na prawko, mam nadzieję, że jakoś to będzie... no i chyba skoczę sobie dzisiaj zrobić jakiś kolczyk, bo z nudów już mi odbija, haha

rzadko się tu odzywam, więc:

take care&

PS. ktoś pytał o nicki na last.fm: timberlejczek

blonde > 19-07-2012, 12:32

No więc mam ten mój 13-ty match! I jako że ostatnio tu u Was trochę pisałam, to czuję się lekko w obowiązku, żeby się z Wami tym podzielić

Otóż match jest z APiA (bo jestem tez w CC), rodzinka wygląda na bardzo fajną, mają dwójkę dzieci - dziewczynka 6 lat i chłopiec 8. No i są ze Stamford, CT. Napisali, że to 45min jazdy pociągiem na Manhattan. Także tym razem lokalizacja duuuużo lepsza. No i miałam na koncie ich maila, więc napisałam im wiadomość. No i czekam jak to się dalej rozwinie

kapsi > 19-07-2012, 13:02

ulala! no to czekam na rozwój akcji i trzymam kciuki!

merti > 19-07-2012, 14:25

Blonde, gratulacje Mam nadzieję, że wypali.

Kapsi, co do dziadka rasisty - moja babcia też. Murzyna i rudego niet

Co do Chicago- ojaojaojaja - te jeziora są aż tak czyste? <3

A sen-mam nadzieję, że wypali A jeśli chodzi o wymykanie się na imprezy ze szkolenia to już wgl bardzo prawdopodobne

btw. chcecie zobaczyć mnie-zmęczoną ciągłym nagrywaniem-mówiącą od niechcenia po angielsku? Normalnie mam akcent odziobinke lepszy To jest na potrzeby akcji sklepu internetowego i za ten głupi filmik dostane paczke ich cudnych ciuchów o wartości $150. A wcześniej już dla nich nagrywałam i dostałam bony na jakieś $300 :p Jak jesteście zainteresowane to podam linka i też możecie nagrać

http://www.youtube.com/watch?v=7UL7_VVL ... ture=g-u-u

effy > 19-07-2012, 15:41

Blonde ja również gratuluję i trzymam kciuki żeby był udany

Metri śliczna sukienka <3 sama na taka poluję od pewnego czasu, ale nie mogę znaleźć takiego koloru nigdzie..

Co do Chicago to mój kuzyn tam mieszka już parę dobrych i mam nadzieję, że będę mogła do niego wpaść na kilka dni :roll:

Jeżeli chodzi o znajomych to powiedziałam tylko najbliższym koleżankom i wiadomo jak to się skończyło z jedną.. Reszta kazała mi obiecać, że będę codziennie dzwonić na skypie A jeżeli chodzi o rodzinę to tato nie skomentował w ogóle mojego pomysłu, mama na początku była przeciwna, ale po zapoznaniu się z programem powtarza mi, że jest ze mnie dumna i będzie bardzo tęsknić ( i mam koniecznie przylecieć na święta ), a siostra się raczej cieszy

DaisyyUSA > 19-07-2012, 21:37

Pisałam notke tutaj rano ale że coś nacisnełam i wszystko się wykasowało to mi sie już odechciało. Więc zaczynam ponownie. ; P

Chicago... hmm.. nie no myślałam o tym nie raz i za każdym razem kończy się a tym " Polskie miasto".. A ja chce daleeeeeko od Polski.

Kapsi, dobry sen no nie powiem... ; D Mi się śniło że jechałam autobusem gdzies tam w polsce z panną Anną- włąscicielką bloga bliskodosanfrancisko.blogspot.pl (może ktoś zna ;P ) nie wiem czemu akurat to ale dziwny sen ;P

Hmm, wpadłam na kolejny super ekstra pomysł żeby każda z nas podesłała tutaj jakiegoś linka lub zjęcie ( nasze ) tak, żebyśmy chodź mniej wiecej wiedziały z kim mamy do czynienia ;p tu macie mnie xD :

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 8007_n.jpg

blonde > 19-07-2012, 21:49

Oj dziewczyny wymyślacie Chicago ma ponad 2mln mieszkańców, z czego ok. połowa ma jakieś tam polskie korzenie, ale tylko ok. 10% to tacy Polacy z prawdziwego zdarzenia, mówiący po polsku itp. No i raczej nie jest tak, że czułybyście się jak w Polsce. Poza tym to jest piękne miasto! Oglądała któraś z Was film 'I że Cię nie opuszczę'? Akcja dzieje się w Chicago, bardzo ładnie to wygląda Ja gdybym miała stamtąd match, to kto wie? Na pewno mam zamiar tam pojechać na jakieś kilka dni

A co do mojego obecnego matchu, to wszystko jest chyba na dobrej drodze. Rozmawiałam dziś z hostką przez telefon i wydaje się bardzo fajna. No ale póki co jeszcze nic nie wiem, zobaczymy jak się to rozwinie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia