• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

Saiisuke > 28-06-2012, 13:07

Ewela522 ten plan dnia brzmi strasznie! Nie wiem jak mogłaś się na to zgodzić. Summer aupair pracuje do 35 h! W zeszłe wakacje jechałam z agencji na summer i pracowałam pn-pt od 9:30 do 14:30, w soboty od 9:30 do 12-13, a niedziele miałam wolne. Tylko czasem pracowałam wieczorem od 16 do 21, ale wtedy nie przychodziłam rano. Jeden dzień zwiedzania? Z tego co napisałaś to wynika, że oni chcą pełnoetatowej niani, a nie aupairki. Naprawdę Ci współczuję i mam nadzieję, że jednak aż tak źle nie będziesz miała, choć to Twoja wina, bo rodzin jest sporo do wyboru do koloru.

ewela522 > 28-06-2012, 13:31

Jeszcze jadę pierwszy raz...dlatego nie zbytnio wcześniej słyszałam o typowych summer au pair i nie byłam tak bardzo w temacie, tak jak już mówiłam babka od francuskiego mi pomagała przez tą agencję, ale biorąc pod uwagę, że reszta moich kolezanek w ogóle nie dostała żadnej propozycji, więc bałam się, że jak odrzucę, to już nic mi się nie znajdzie i nawet długo czekałam...teraz gdy mi tak piszecie to powoli się załamuję, wiem to moja wina ale chyba jednak byłam troche podekscytowana i pod presją mojej babeczki od francuskiego, która mówiła, że jest tam super i że fajna rodzina mi się trafiła, że sporo płacą itp...bo 5 tygodni dla mnie to krótko. Za rok planuję pojechać jeszcze raz, ale raczej przez inną agencję, tylko boję się, że trafię na jakichś oszustów albo totalnych wyzyskiwaczy...u mnie właśnie czekałam na odpowiedzi z agencji i raczej z rodzinkami kiepsko było...

ewela522 > 28-06-2012, 13:32

[quote name="Saiisuke"]Ewela522 ten plan dnia brzmi strasznie! Nie wiem jak mogłaś się na to zgodzić. Summer aupair pracuje do 35 h! W zeszłe wakacje jechałam z agencji na summer i pracowałam pn-pt od 9:30 do 14:30, w soboty od 9:30 do 12-13, a niedziele miałam wolne. Tylko czasem pracowałam wieczorem od 16 do 21, ale wtedy nie przychodziłam rano. Jeden dzień zwiedzania? Z tego co napisałaś to wynika, że oni chcą pełnoetatowej niani, a nie aupairki. Naprawdę Ci współczuję i mam nadzieję, że jednak aż tak źle nie będziesz miała, choć to Twoja wina, bo rodzin jest sporo do wyboru do koloru.[/quote]

a z jakiej agencji korzystasz i jakie ponosisz koszty?

Saiisuke > 28-06-2012, 13:36

W tym roku nie ponoszę żadnych, bo rodzinę znalazłam sama i do tego kupili mi bilety

Ale rok temu jechałam z prowork, za agencję było 750 zł, za bilety dałam ok. 600 zł, a byłam tam 2,5 m-ca. Kieszonkowe miałam 70 e.

ewela522 > 28-06-2012, 13:49

Jaaaaa super Ci się trafiło, a sama na własna rękę szukałaś na jakich stronkach? Bo j jestem "świeża" i słabo zorientowana jeszcze..a gdzie lecisz?

Saiisuke > 28-06-2012, 14:01

Szukałam na au pair world. Znalezienie rodziny zajęło mi około miesiąca, ale zaoszczędziłam. Do Ravenny, 30.06-15.09.

ewela522 > 28-06-2012, 15:58

super, a powiedz mi na tej stronce jak piszesz do rodziny to wysyłasz jakieś dokumenty czy po prostu piszesz, że jesteś zainteresowana i podajesz swoje dane i co potrafisz itp? Bo ja kończe moje au pair u jednej rodziny 11 sierpnia i chciałam sobie jescze na miesiąc wziąć kolejną rodzinkę. Jak to wygląda na tej stronce?

ewela522 > 28-06-2012, 16:07

a i rejestracja na au pair world jest bezpłatna?

Mar_tyna > 28-06-2012, 16:12

[quote name="ewela522"]a i rejestracja na au pair world jest bezpłatna?[/quote]

tak

ewela522 > 28-06-2012, 16:35

A jeżeli znajdę już jakąś rodzinę to muszę coś za to płacić?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia