-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
alexandra085 > 25-04-2011, 21:21
wreszcie ktos kto mysli podobnie jak ja! niewiele osob z mojego otoczenia jest w stanie zrozumiec, ze podroze to jest to co kocham. Stad moj pomysl na summer au pairmloda jestem, dzieci nie mam to na co mam sie ogladac... -
anetaar > 25-04-2011, 21:28
Ja spotkałam się z opinią, że po powrocie będę musiała zaczynać wszystko od nowa... ale może właśnie tego mi trzeba? Zacząć wszystko od nowa teraz w USA, a po powrocie w PL, albo jeszcze gdzieś indziej, kto wie. Uważam także, że bycie au pair pozwala nam zwiedzić troszkę świata, nie wydając za dużo. Gdybym nie jechała teraz jako au pair, to do Stanów pewnie nie zawitałabym nigdy. -
asqa26 > 27-04-2011, 2:34
dobrze piszecie dziewczyny
trzeba korzystac z zycia, poki sie danikt nam nigdy nie odbierze wspomnien i tego, co sie przezylo, takze warto tylko mam nadzieje, ze to beda wspomnienia dobre, a nie porabana rodzinka i zycie w piekle, ale takiej opcji narazie nie biore pod uwage chociaz duza role przy takich wyjazdach odgrywa szczescie, zeby trafic na fajna rodzinke, ciekawa okolice, i oczywiscie miec inne aupairki w poblizu, co by nie byc samemu i ciekawie spedzac czas, podrozowac, a nie siedziec samemu i plakac po katach, bo tak zle i smutno.
Czytam historie tu na forum, niektore przerazajace, a niektore swietne,jedna super ciekawa historia dziewczyny spod NYC, ktora po prostu mnie tak zmotywowala do wyjazdu, ze wowtez bym tak chciala trafic.
A w ogole stabilizacja zyciowa narazie mnie troche przeraza, na nk zdjecia samych slubow i dzieci ludzi w moim wieku, dla mnie to jeszcze nie ten czasjakbym w tym momencie miala osiasc gdzies na stale chyba bym miala poczucie, ze czegos jeszcze nie zrobilam, ze czegos mi brakuje.
Co do wieku, to racja, rodzice powinni na starsze osoby przychylnym okiem patrzec, tylko, zeby nie trafic na hostow prawie w swoim wieku -
Balladyna > 28-04-2011, 13:53
Witam was serdecznie!
Jeszcze nie jestem Au pair , ale mam nadzieję że za 1,5 roku zostanę i wyjadę do USA . Teraz mam zrobioną listę i skreślam swoje małe kroczki aby wyjechać ...
Oczywiście mam wiele "obaw" które znikają zagłębiając się w czytanie postów na tym forum . -
Nathalie > 28-04-2011, 15:29
Półtora roku to dużodasz radę!! ja mam jedna poradę: nie poddawać sie i tyle i wierzyć, ze sie uda! -
Balladyna > 28-04-2011, 15:42
no tak jeszcze długo.. ale wyjazd jest związany z skończeniem licencjatu -
z_t > 30-04-2011, 11:48
Ja planuję wyjechac w następne wakację do USAChce poznac nowych ludzi i inną kulturę.
Pierwsze muszę dokończyc szkołe (licencjat i policealną) i wyjechac, zrobic rok przerwy i wrocic na magisterkę o ile nic innego nie wymyśle, bo mam milion pomysłów i tak naprawdę sama jeszcze nie wiem co chce robic w życiuMam mniej więcej określony kierunek, ale nic konkretnego
[quote name="alexandra085"]wreszcie ktos kto mysli podobnie jak ja! niewiele osob z mojego otoczenia jest w stanie zrozumiec, ze podroze to jest to co kocham. Stad moj pomysl na summer au pairmloda jestem, dzieci nie mam to na co mam sie ogladac... [/quote]
zgadzam się z Tobą, w moim otoczeniu czuję się "Inna" moi znajomi w ogole nie myślą o takim życiu, a mnie ciągnie do poznawania ludzi i innych kultur, a także zwiedzania
Dziewczyny a mam jeszcze takie pytanie czy trzeba miec certyfikat z angielskiego jak się wyjeżdza? -
anetaar > 30-04-2011, 14:18
Nie, certyfikat nie jest potrzebny, jezeli chcesz wyjechac jako Au pair, wystarczy komunikatywny angielski. -
Magdalijena > 01-05-2011, 19:46
Witam wszystkich, kłania się nowicjuszka
Tegoroczna maturzystka, w planach wyjazd z CC do USA (jeżeli się uda to 25 lipca)
Jak na razie w programie jestem od ponad 2 miesięcy ale nie miałam jak na razie ANI JEDNEGO matcha, co trochę mnie frustruje ale w sumie dopiero niedawno (ponad 2 tygodnie temu) wgrałam filmik więc może to wina tego
Tak czy siak, witam was serdecznie i mam nadzieję, że zostanę na dłużej -
z_t > 07-05-2011, 13:54
[quote name="alexandra085"]ale dajcie spokoj! jedzcie do USA poki mozecie! ja nie zaluje niczego, mimo ze teraz mam 25 lat(25,5) i dopiero za rok skoncze studia...i nie zaluje ze przerwalam je i pojechalam za ocean...fajnie byloby to miec juz za soba ale coz...cos kosztem czegos! tez sobie czasem mysle ze troche za stara moze jestem ale mam znajoma Brazylijke ktora przyjechala jako au pair majac skonczone 26 lat(rocznikowo 27) i zostala dwa lata.czyli skonczyla program rocznikowo majac 29 lat. :mrgreen: wrocila do Brazylii, a potem znow do USA juz na wlasna reke, teraz ma prawie 30 ten kraj strasznie wciaga [/quote]
Ja też zamierzam w 2012 wujechac i przerwac studia i wrócic po roku ma nagisterke, ale zobaczymy ja to będzie, może inaczej bedzie zostane tam
Chce podszkolić język, zapisuje się na kurs jakiś i mam nadzieje, ze za rok USA mnie powita, a wcześniej CAMP
Ja mam aktualnie 22 lata i powinnam byc na 3 roku, ale mialam poprawkę. Teraz ciągne 2 kierunki i mam nadzieje, zeuda mi sie je skonczyc. Chętnie wyjechałabym w te wakacje, ale nie jestem pewna czy moj ang jest na tyle dobry. Mam siostrę w Anglii może udałoby jej sie coś załatwic zebym pojechała
Na tym forum sa naprawde swietne dziewczynymam takie same poglady jak wy
jeszcze mam takie pytanko
Ja chciałabym wyjechać, ale do polskiej rodziny tzn znam angielski ale boje się, że nie na tyle dobrze. Moje pytanie brzmi czy jest jakas strona gdzie ogłaszają się polskie rodziny bo na au pair word sa tylko zagraniczne