-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 16-07-2012, 17:56
Ja mam ciemne włosy, więc tylko zrobię ombre i będę (mam nadzieję) zadowolona z efektu.
Blonde - zobaczysz, ten "właściwy" match będzie najlepszy! (: -
blonde > 16-07-2012, 17:56
No cóż, z tych 12 tylko 4 się odezwały, niestety. Rodzina z Bostonu mnie odrzuciła, bo znalazła kogoś innego (powiedzieli, że z większym doświadczeniem). Miałam jedną rodzinę gdzieś z przedmieść DC, samotna matka - ją ja sama odrzuciłam. Obecny match z Ohio też na 99% odrzucę.
A z rodziną z San Jose to było niezłe zamieszanie... wyglądało na to, że wszystko będzie ok, po pierwszej rozmowie wszystko było super. Miałam napisać do nich maila i umówić się na drugą. Ale po rozmowie zdałam sobie sprawę z tego, że... nie mam ich adresu e-mail! Pisałam do nich na skype - i nic. Pisałam do agencji - mieli dac im znać, ale też nic z tego. Po dwóch tygodniach zrobiłam mega research i znając tylko ich nazwisko i miasto, znalazłam mailaNapisałam, i znowu wydawało się, że będzie ok. Babka powiedziała mi, że docenia to, ze włożyłam tyle wysiłku w to, żeby ich znaleźć itp... Byli zmatchowani wtedy z jakimiś 3 dziewczynami i powiedziała, że w następnym tygodniu 'wrócą' do mnie. Ale minął tydzień, później drugi i nic sie nie działo. Napisałam więc do nich z zapytaniem jak jest no i napisali mi, że znaleźli juz kogoś. Szkoda, byli fajni. Może gdyby nie to zamieszanie z adresem, to leciałabym do San Jose A może nie, może po prostu tak miało być. Może czeka na mnie coś lepszego. Staram się naładować się pozytywną energią i wierzyć w to, że ten perfect match czai się za gdzieś rogiem -
merti > 16-07-2012, 20:51
Na pewnoWystarczy, że pogonisz agencje i matche będą się sypać -
blonde > 16-07-2012, 21:04
'Pogoniłam' już obie, i póki co jedyne co mi sypnęli to OhioAle niedługo wpadnie do mnie idealna rodzina, wiem to! Do tej pory miałam 12 matchy, a moja szczęśliwą liczbą była od zawsze 13. Dlatego też następny, 13 match będzie wspaniały, jestem tego pewna -
paulaw > 16-07-2012, 21:26
Szczęśliwa 13! Musi być (: A w jakich biurach złożyłaś papiery? -
paulaw > 16-07-2012, 21:39
Merti - na jaką datę ustawiłaś swój suwaczek? c: -
merti > 16-07-2012, 21:50
Chyba 3 czerwca. Ale najchętniej to bym wcześniej wyjechałaAle ten aparat...
Wiecie co? Denerwuje mnie ta pogoda strasznie. Bo rano nie chce mi się nigdzie wyjść, a jak już wieczorem ide na rower to po godzinie czy dwóch zaczyna lać deszcz. I tak codziennie ;/ -
blonde > 16-07-2012, 21:59
[quote name="paulaw"]Szczęśliwa 13! Musi być (: A w jakich biurach złożyłaś papiery?[/quote]
CC i APIA -
paulaw > 16-07-2012, 23:34
[quote name="merti"]Chyba 3 czerwca. Ale najchętniej to bym wcześniej wyjechałaAle ten aparat...[/quote]
Nawet mi nie wspominaj o aparacie. Sama dobrze wiesz, jaki mam problemAle nie dam się! Będę rozmawiała z moją ortodontką o najbardziej ekstremalnych rozwiązaniach, aby zdążyć i spotkać którąś z was (albo i wszystkie) w samolocie i na szkoleniu (:
Ekhem - tak na marginesie, czy któraś z Wam ma last.fm? Jeżeli tak to prześlijcie username w pw. -
DaisyyUSA > 17-07-2012, 0:41
z tego co widzę to jest zainteresowanie NYC więc wrzucam wam tu link do kamerki internetowaj ( a nawet kilku) które są ustawione na Times Square!
http://www.earthcam.com/usa/newyork/tim ... am=fridays
Ponadto można znaleźć tam kamere ustawioną na wiele innych miast na całym świecie ;d ja tam wchodze baaaaardzo często ;d