-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Aisling > 23-04-2011, 15:40
Na szczęście w Europie mamy się znacznie lepiej pod tym kątem. Ale straaaasznie szkoda, tego, że większość dziewczyn, które chciałyby wyjechać powstrzymują się dlatego, że wciąż są "niepełnoletnie" w USA. I to na pewno odbija się na wielu płaszczyznach, nie tylko na imprezowaniu. Acz i tu wielka szkoda. -
Nathalie > 23-04-2011, 15:44
Ale mając 21 lat to jesteśmy dojrzalszeja planuje wyjechać do USA, ale po licencjacie, czy cos -
chorągiewka > 24-04-2011, 4:01
hej
ja mam skonczone 26 lat,
skonczyłam 16 marca, a 4 kwietnia przyleciałam do USA
żadnych problemów ani pytan nie miałam -
asqa26 > 24-04-2011, 16:05
[quote name="alexandra085"]ja jestem z tych starszychja bylam au pair w USA wlasnie i goraco polecam! zamierzam tez jechac jako au pair w wakacje ale jest problem w znalezieniu rodzinki mnie rowniez ciagnie w swiat...moglabym non stop jezdzic gdzies.... [/quote]
[quote name="mona_lisa"]
Ja mam 25(no dobraaaa 24,5 :mrgreen: zawsze zawyżam ) Hości właśnie się mnie ostatnio pytali ile mam dokładnie, bo agencje się dopytują szczegółowo o lata u takich "wiekowych" au pairek Zwłaszcza, że ja jadę z założenia na dwa lata do nich. Jeśli chcesz jechać tylko na rok, to jest tak jak napisałaś: do dnia przed 27 urodzinami trzeba wyleciec. [/quote]
[quote name="chorągiewka"]hej
ja mam skonczone 26 lat,
skonczyłam 16 marca, a 4 kwietnia przyleciałam do USA
żadnych problemów ani pytan nie miałam[/quote]
To bardzo sie ciesze, ze nie jestem jedyna, bo bym sie czula jak jakis dinozaur wsrod samych 18/19latekW sumie tak stwierdzilam, ze to ostatni dzwonek, zeby spelnic moje marzenie o USA, gdyby mozna bylo normalnie wyjezdzac tam do pracy, to by nie bylo problemu, a tak... Takze zaczynam sie dopiero ogarniac w tym wszystkim, mam spotkanie umowione z CC, ale duzo tu czytalam o proworku, i chyba jakos sie z nimi skontaktuje. Troche sie obawiam tego, ze jak wyjade to wroce w wieku 28/29 lat (aaaa!) i trzeba bedzie zycie tu dopiero sobie ukladac. Ale jesli nie pojade,to chyba nie bedzie wiecej okazji do wyjazdu. A marze o NYC, Bostonie i Californii ) -
julita883 > 24-04-2011, 17:09
Ja także nie należe do 18/19 latek. Mam skończone 23 i także przeraża mnie fakt że po powrocie do Polski będe mieć 25 lat i zaczynać wszsytko od nowa...Ale USA były zawsze moim marzeniem więc zamierzam fajnie spędzać tam czas -
Nathalie > 24-04-2011, 17:13
Jaki dinozaur! Jesteśmy tu sobie równe(równi)wy, te starsze, jesteście bardzij doświadczone i tyle -
alexandra085 > 25-04-2011, 16:39
ale dajcie spokoj! jedzcie do USA poki mozecie! ja nie zaluje niczego, mimo ze teraz mam 25 lat(25,5) i dopiero za rok skoncze studia...i nie zaluje ze przerwalam je i pojechalam za ocean...fajnie byloby to miec juz za soba ale coz...cos kosztem czegos! tez sobie czasem mysle ze troche za stara moze jestem ale mam znajoma Brazylijke ktora przyjechala jako au pair majac skonczone 26 lat(rocznikowo 27) i zostala dwa lata.czyli skonczyla program rocznikowo majac 29 lat. :mrgreen: wrocila do Brazylii, a potem znow do USA juz na wlasna reke, teraz ma prawie 30 ten kraj strasznie wciaga -
KajaWroc > 25-04-2011, 18:15
Dziewczyny ja mysle ,ze nie ma co sie sugerowac wiekiem , ja szczerze mowiac jesli mialabym dziecko raczej oddalabym je w rece 25 latki niz 18 latki -wszystko oczywiscie zalezy od dziewczyny no ale wiecie jak jest i jak ten program wyglada - au -pair to nie tylko odbieranie dziecka ze szkoly..
ja mam 22 lata i jade po raz pierwszy jako a-pair w te wakacje , wybieram s ie do Wloch,rodzine znalazlam przez au pair world , bede mieszkac nad morzem w okolicach Rzymu ,po powrocie chce zrobic certyfikat jezykowy, potem na jesien pojechac do Niemiec, odswiezyc niemiecki, zapisac sie na kurs jezykowy..moze tez zrobic sobie certyfikat...granice sa teraz otwarte , trzeba korzystac z tej szansy ,ja jestem na 2 roku studiow..powinnam byc na 3 , studiuje jezyk czeski , mysle ze w Polsce zrobie licencjat i wyjade gdzies w swiat zdobyc konkretny zawod, wiec musze miec porownanie by dobrze zadecydowac, kusi mnie tez wyjazd do Londynu mniej formalnosci niz z USA(ktore tez chce bardzo zobaczyc)pozdrawiam! -
mona_lisa > 25-04-2011, 20:18
[quote name="alexandra085"]ale dajcie spokoj! jedzcie do USA poki mozecie! ja nie zaluje niczego, mimo ze teraz mam 25 lat(25,5) i dopiero za rok skoncze studia...i nie zaluje ze przerwalam je i pojechalam za ocean...fajnie byloby to miec juz za soba ale coz...cos kosztem czegos![/quote]
Zgadzam się z TobąJedźcie i zwiedzajcie ile się da!!! Ja po lic jak nie poszłam na mgr to ludzie się pukali w głowę, że jak to, tak przerwać naukę! A ja popracowałam rok, pojechałam na miesiąc do Włoch, potem do Niemiec, gdzieś tam między czasie zrobiłam roczne podyplomowe, a teraz mam zamiar podbić USA W życiu bym tych podróży nie zamieniła na nic innego! W dzisiejszych czasach studiować można w każdym wieku, a póki jestem młoda i bez zobowiązań to wolę polatać po świecie Nic tak nie uczy życia jak podróże!
[quote name="asqa26"]
To bardzo sie ciesze, ze nie jestem jedyna, bo bym sie czula jak jakis dinozaur wsrod samych 18/19latekW sumie tak stwierdzilam, ze to ostatni dzwonek, zeby spelnic moje marzenie o USA, gdyby mozna bylo normalnie wyjezdzac tam do pracy, to by nie bylo problemu, a tak... Takze zaczynam sie dopiero ogarniac w tym wszystkim, mam spotkanie umowione z CC, ale duzo tu czytalam o proworku, i chyba jakos sie z nimi skontaktuje. Troche sie obawiam tego, ze jak wyjade to wroce w wieku 28/29 lat (aaaa!) i trzeba bedzie zycie tu dopiero sobie ukladac. Ale jesli nie pojade,to chyba nie bedzie wiecej okazji do wyjazdu. A marze o NYC, Bostonie i Californii )[/quote]
Nic się nie obawiaj! 29 lat to początek życia, wszystko się ułoży jak Ty będziesz zadowolona sama z siebie, więc łap okazję jeśli możesz wyjechaćBo potem będziesz zawsze się zastanawiać "co by było gdyby..." Aw Polandii za dużo się raczej nie zmieni heh -
anetaar > 25-04-2011, 20:37
Dokładnie, póki nie trzymają nas na uwięzi tutaj żadne zobowiązania warto pozwiedzać troszkę i obyć się trochę ze światem. Studia nie uciekną, a to co przeżyjemy teraz, zobaczymy, czego się nauczymy zostanie nam na całe życie.