• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

asqa26 > 22-04-2011, 23:02

Hej wszystkim

Ja juz jakies 6 lat temu stale czytalam to forum i bylam zaznajomiona z historiami paru najbardziej udzielajacych sie dziewcznyn na forum, ale potem i tak nie wyjechalam i zapomnialam o wszystkim. Tzn nie wyjechalam na au pair,ale ogolnie wyjechalam do londynu i bylam tam prawie 5 lat, pracowalam, studiowalam, itd, ogolnie osiedlilam sie. Ale ostatnio zaszly zmiany w moim zyciu i znow zaczelo mnie ciagnac do wyjazdu, szczegolnie do USA chocby na rok, to moze byc ostatni wyjazd w moim zyciu,ale czuje, ze bym chciala. Chcialabym jeszcze do Hiszpanii, ale to moze byc po Stanach. Dziwne, ze mnie tak ciagnie po swiecie, nie starczyloby mi czasu, zeby jezdzic tam gdzie mnie ciagnie. Tylko jesli chodzi o wyjazd au pair problemem jest moj wiek, mam 26 lat, podobno do dnia przed 27 urodzinami trzeba wyleciec, mam jeszcze czas, ale tak mi dziwnie, wszystkie dziewczyny tutaj 19/20 lat, albo i mniej. Jest tu ktos, kto aupairuje w podobnym wieku?? Pozdrawiam

alexandra085 > 22-04-2011, 23:19

ja jestem z tych starszych ja bylam au pair w USA wlasnie i goraco polecam! zamierzam tez jechac jako au pair w wakacje ale jest problem w znalezieniu rodzinki mnie rowniez ciagnie w swiat...moglabym non stop jezdzic gdzies....

mona_lisa > 22-04-2011, 23:20

[quote name="asqa26"]ylko jesli chodzi o wyjazd au pair problemem jest moj wiek, mam 26 lat, podobno do dnia przed 27 urodzinami trzeba wyleciec, mam jeszcze czas, ale tak mi dziwnie, wszystkie dziewczyny tutaj 19/20 lat, albo i mniej. Jest tu ktos, kto aupairuje w podobnym wieku?? Pozdrawiam[/quote]

Ja mam 25 (no dobraaaa 24,5 :mrgreen: zawsze zawyżam ) Hości właśnie się mnie ostatnio pytali ile mam dokładnie, bo agencje się dopytują szczegółowo o lata u takich "wiekowych" au pairek Zwłaszcza, że ja jadę z założenia na dwa lata do nich. Jeśli chcesz jechać tylko na rok, to jest tak jak napisałaś: do dnia przed 27 urodzinami trzeba wyleciec.

alexandra085 > 22-04-2011, 23:24

nie ma znaczenia czy na rok czy na dwa. Musi wyjechac przed ukonczeniem 27 lat a potem i tak spokojnie moze przedluzyc sobie na drugi rok tak jak inne mlodsze au pairki

mona_lisa > 22-04-2011, 23:36

Hmmm..a ja myślałam, że "wyjechać przed ukończeniem 27 roku życia" tzn, że trzeba wyjechać ze Stanów i skończyć program do 27 urodzin. Hości też mi tak powiedzieli. Ale ja się tam nie znam, więc się nie upieram

alexandra085 > 22-04-2011, 23:38

hehe nie nie wyjazd z Polski musi nastapic przed urodzinami...znalam au pairki ktore przybywaly tuz przed 27 urodzinami, przedluzaly pobyt wiec de facto mialy 28- 29 lat jak konczyly program

mona_lisa > 22-04-2011, 23:45

Aaaaa no to bardzo fajnie To muszę moich uświadomić, bo się stresowali tą granicą wieku :]

29 letnia au pairka -heheh nieźle, jeszcze się z taką nie spotkałam, ale bym się nie zdziwiła, jakbym też tak skończyła To jest jednak dobry sposób poznawania świata, a zwłaszcza USA

Nathalie > 23-04-2011, 12:51

Mi wszyscy mówią, że jestem za młoda

Wiek nie ma znaczenia, by zostać au pair

alexandra085 > 23-04-2011, 14:59

Nathalie czytalam wczoraj Twojgo bloga

Nie to ze jestes za mloda na operkowanie ogolnie, ale no w USA ponizej 21 lat jest naprawde niefajnie. Wiem, ze niektore dziewczyny przekonuja, iz nie jada tam po to aby imprezowac. Ale nie w tym rzecz. Czlowiek czasem chcialby wyjsc, oderwac sie, mnie imprezy tam wciagnely barrdzo i bylam w kazdy weekend gdzies. 3/4 klubow bylo od 21 lat. Oczywiscie mialam znajome ponizej 21 lat ale nie mogly nigdy z nami wyjsc,wiec kontakt tez urywal sie.

Nathalie > 23-04-2011, 15:30

Wiem, ze do stanów wyjadę, ale nie teraz. Rodzice za bardzo by sie o mnie martwili. I wspólnie zdecydowaliśmy sie na Szwajcarie bądź Holandie. Wyszło, ze jadę do Szwajcarii i dobrze. Niedaleko mieszkają znajomi, wiec ktoś będzie miał na mnie oko a po za tym, to ja nie jestem imprezowiczka, wie to nie dla mnie

I miło mi, ze czytasz mojego bloga(;
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia