-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Coco > 06-04-2011, 17:00
Wow, jestem mega zaskoczona... No, bo jak się już znaleźliście z rodziną, to oni przecież na Ciebie liczą... A jak coś nie będzie się zgadzać w papierach? No nie wiem, okaże się, że Twój lekarz ma jakieś zastrzeżenia (zanim ja wyjechałam, to powiedzieli mi, że rodziny często nie chcę kogoś nawet ze względu na opryszczkę - boją się, że dzieci się zarażą - a bądźmy szczerzy, opryszczka jest bardzo popularna). No albo test psychologiczny nie wyjdzie... Cokolwiek... To tak ,jakby rodziny sprawdzali dopiero po matchu... Ja osobiście chciałabym, żeby wszystko było już sprawdzone zanim się na kogoś zdecyduję :/
DZIWNIE. -
Piotr > 08-04-2011, 12:24
Hej
ja jestem nowy na forum,ale wyjeżdżam z CC i akurat dziś listonosz przyniósł list w którym w głównej mierze namawiają na rozszeżone ubezpieczenie opisują wszystko,dostałem też (świadectwo zdrowia 2) mam zanieść do lekarza by mnie zbadał dopiero jak znajdę rodzinę,a już też od dziś mam swój room znaczy od wczoraj w nocy,muszę im video podesłać,W liście były 2 książeczki po angielsku głównie opisane co trzeba robić żeby się czuć dobrze w rodzinie w nowym Kraju,co można z dziećmi robić coś o wakacjach,no wszystko bo jedna książeczka 60 str. druga 80str. (format książek A5).Ja się zdecydowałem na CC bo jestem facetem a oni mają dużo rodzin chyb dlatego cena z ubezpieczenie trochę może zwalać z nóg patrząc na inne ``programy`` prowork ,gawo,wykupię rozszerzone na 100% no obejmuje naprawdę dużo w dziesiejszym liście opisują wszystko i zachęcają ,podstawowe jest do 50000$,będę pewniejszy mając rozszerzone,do CC nie mam zastrzeżeń chociaż mieli tydzień na zrobienie mi roomu w środę minął tydzień w czwartek do nich pisze że powinien być za jakieś 4 godziny był trzeba ich ganiać,teraz dodam video i czekam na 1 rodzinkę,obawiam się rozmowy po angielsku jeszcze jak,uczę się angielskiego z nativem ale to ci innego,W CC płacisz dopiero jak ci znajdą rodzinkę wybierasz za co płacisz jakie ubezpieczenie,za kartę telefoniczną ubezpieczenie za 13 miesiac czy ubezpieczenie sportowe,jakoś nie mam zastrzeżeń do CC jak na razie,i oby nie było,a o innych programach nie wiele wiem,ale czytałem że np.w gawo z lotniska w US sam dojeżdżasz na własny koszt ceny nie znam pisało że około 30$ jakaś inna taksówka bo normalna nawet 100$ więc wiesz oni się nie oszukają za wszystko trzeba zapłacić już wolę CC i mnie dowiozą na miejsce nowy kraj język miejsce tak będzie łatwiej,
Zamierzam zacząć moją przygodę 5 lipca a w czerwcu kończę 21lat :lol: -
aniolek > 08-04-2011, 22:05
[quote name="Piotr"]Hej
ja jestem nowy na forum,ale wyjeżdżam z CC i akurat dziś listonosz przyniósł list w którym w głównej mierze namawiają na rozszeżone ubezpieczenie opisują wszystko,dostałem też (świadectwo zdrowia 2) mam zanieść do lekarza by mnie zbadał dopiero jak znajdę rodzinę,a już też od dziś mam swój room znaczy od wczoraj w nocy,muszę im video podesłać,W liście były 2 książeczki po angielsku głównie opisane co trzeba robić żeby się czuć dobrze w rodzinie w nowym Kraju,co można z dziećmi robić coś o wakacjach,no wszystko bo jedna książeczka 60 str. druga 80str. (format książek A5).Ja się zdecydowałem na CC bo jestem facetem a oni mają dużo rodzin chyb dlatego cena z ubezpieczenie trochę może zwalać z nóg patrząc na inne ``programy`` prowork ,gawo,wykupię rozszerzone na 100% no obejmuje naprawdę dużo w dziesiejszym liście opisują wszystko i zachęcają ,podstawowe jest do 50000$,będę pewniejszy mając rozszerzone,do CC nie mam zastrzeżeń chociaż mieli tydzień na zrobienie mi roomu w środę minął tydzień w czwartek do nich pisze że powinien być za jakieś 4 godziny był trzeba ich ganiać,teraz dodam video i czekam na 1 rodzinkę,obawiam się rozmowy po angielsku jeszcze jak,uczę się angielskiego z nativem ale to ci innego,W CC płacisz dopiero jak ci znajdą rodzinkę wybierasz za co płacisz jakie ubezpieczenie,za kartę telefoniczną ubezpieczenie za 13 miesiac czy ubezpieczenie sportowe,jakoś nie mam zastrzeżeń do CC jak na razie,i oby nie było,a o innych programach nie wiele wiem,ale czytałem że np.w gawo z lotniska w US sam dojeżdżasz na własny koszt ceny nie znam pisało że około 30$ jakaś inna taksówka bo normalna nawet 100$ więc wiesz oni się nie oszukają za wszystko trzeba zapłacić już wolę CC i mnie dowiozą na miejsce nowy kraj język miejsce tak będzie łatwiej,
Zamierzam zacząć moją przygodę 5 lipca a w czerwcu kończę 21lat :lol:[/quote]
a gdzie pytanie ?
nie moze byc tak ze z gawo was nie odbiora z lotniska! to nie mozliwe! pamietam ze ja jechalam z cc to byl facet z au pair care i czekal na ludzi, wiec to byl kierowca watpie zeby ktos pozowlil wam pojsc gdziekolwiek... -
Coco > 09-04-2011, 2:40
Dokładnie ;-) Ja wyjechałam z Gawo (które współpracuje z AuPairCare) i był busik i kierowca czekający na lotnisku ;-) O nic nie musiałam się martwić ;) -
AkatsukiBaby > 10-04-2011, 21:46
Witam wszystkich. Nazywam się Kaśka i mam 19 lat. Kończę w tym roku liceum i po maturze pomyślałam o tym by zostać aupair. Najpierw myślałam tylko o wakacjach, ale zmieniłam zdanie i teraz jestem napalona wyjechać na pełny rok (może dłużej). Korzystam z aupairworld. I przydałaby mi się wasza pomoc. Mam dwie rodziny na oku, obie z Irlandii i obie potrzebują opiekunki gdzieś od maja (16 mam ostatnia maturę, wiec proponuje im 18). Jedna rodzinka mieszka niedaleko Adare i Limerick. Mają 3 chłopców (2, 4, 7 lat). Oczywiście zastrzegłam, że mój angielski nie jest taki świetny, ale powiedzieli, że to nie szkodzi bo szybko się nauczęProponują mi pokój i wspólną łazienkę z dziećmi. Praca od 8.30 - 17.30, weekendy wolne. Czasami mogą poprosić o dodatkowy babysitting. Proponują 120E za tydzień. Druga rodzinka jest z Cork. Mają 3 dziewczynki (21 miesięcy, 3 i pół i 8 lat). Proponują oddzielne mieszkanie, praca 25h tygodniowo i dwie nocki babysitting. Mają psa. Jedna z dziewczynek ma alergie na orzechy, a mama jest cały czas w domu (opiekuje się tą najmłodszą, ale dla starszych wtedy nie ma czasu), o kieszonkowe jeszcze się nie pytałam. Obie też potrzebują trochę pomocy w porządkach domowych. Sama szczerze mówiąc już nie wiem, którą wybrać. Trochę się boje, że np. dla dziewczynki dam cukierka w którym będą orzechy (wiadomo nie zawsze o tym piszą na opakowaniach). Co myślicie?
EDIT:// Właściwie to już zdecydowałam się na rodzinę z Adare, tą druga weźmie może moją przyjaciółkę. Pozdrawiam! -
Coco > 11-04-2011, 6:42
A szkoda, że już zdecydowałaś, bo ja opierając się na informacjach, które podałaś, wybrałabym tą z Cork ;-) -
Nathalie > 11-04-2011, 9:06
Heh, a gadalas z nimi na skypie, czy cos? Jesteś pewna, ze dasz radę?
Mimo to trzymam kciuki -
Piotr > 11-04-2011, 9:12
[quote name="Coco"]Dokładnie ;-) Ja wyjechałam z Gawo (które współpracuje z AuPairCare) i był busik i kierowca czekający na lotnisku ;-) O nic nie musiałam się martwić[/quote]
Może ja coś źle zrozumiałem bo pisze na stronie gawo że jakaś taksówka jest,tylko że się płaci za nią dodatkowo(chyba w cc nie płaci się).Chodzi mi o to że ceny są wyrównane w programach za wszystko trzeba zapłacić.Może i CC jest najdroższe ale mają dużo ofert rodzin może mi się uda znaleźć(jestem facetem) jak nie to składam i w gawo papiery,może z nimi.Poczekam z miesiąc od czwartku mam room dopiero,daję im miesiąc na jakąkolwiek rodzinę,jakiekolwiek zainteresowanie moim profilem. -
AkatsukiBaby > 11-04-2011, 14:29
[quote name="Coco"]A szkoda, że już zdecydowałaś, bo ja opierając się na informacjach, które podałaś, wybrałabym tą z Cork ;-)[/quote]
No tak pod względem korzyści może i lepsza propozycja, ale ja myślałam też o tym żeby przeżyć w zgodzie i harmonii ten rok z rodzinką, a nie wiem czy z dziewczynkami dałabym rade. Jakby nie było zawsze z chłopczykami się lepiej dogadywałam
[quote name="Nathalie"]Heh, a gadalas z nimi na skypie, czy cos? Jesteś pewna, ze dasz radę?
Mimo to trzymam kciuki[/quote]
Piszemy do siebie piękne meileMyślę, że powinnam dać radę, tak akurat do 3 dzieci i to chłopczyki Będziemy razem się samochodzikami bawić i w piłkę grać, ahh~~ ;p Heh, opiekowałam się wcześniej kuzynostwem młodszym i dzieciakami sąsiadki (które spokojnie mogę nazwać diabłami wcielonymi ^^). Nie dziękuje
Ach, czekam dzisiaj na meila ze zdjęciem domu famili -
strawberries > 15-04-2011, 0:11
hejjestem Natalia i co prawda na forum jestem już prawie rok to jakoś nie mogłam się zebrać, żeby się przedstawić aż właśnie w tej chwili naszła mnie ogromna ochota nigdy nie wiem, co o sobie powiedzieć, właściwie to nie lubię się przedstawiać, wolę jak to wychodzi naturalnie Moja przygoda z au pair zaczęła się właśnie jakiś rok temu więc całkiem świeża jestem w porównaniu ze starymi wyjadaczami z forum ale byłam już raz au pair, a właściwie to summer au pair en Espana! w tym roku też planuję, ale zobaczymy jak to się wszystko potoczy i gdzie mnie diabeł pośle 8)