• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 05-07-2012, 11:04

Ale to prawdziwe referencje? Bo wiesz, nigdy nie wiadomo co się tam przytrafi, a później ludzie mają pretensje... ja znam dzieci z mukowiscydozą, rodzeństwo i chociaż to poważna choroba, bawią się normalnie, ale nie mogłabym wziąć od nich referencji, bo źle bym się z tym czuła. Sama nie wiem dlaczego... po prostu to dla mnie trochę nie fair.

Ale referencję będę miała, a doświadczenie jak najbardziej - z noworodkiem, ze starszymi dziećmi, ale to wszystko rodzina, niektórzy mają inne nazwiska, ale nie wiem co zrobić... brać referencje nieprawdziwe a doświadczenie robić z dziećmi z rodziny? Już zgłupiałam :oops: :oops:

merti > 05-07-2012, 12:42

obie prawdziwe . Na pewno naciągnę sobie trochę godzin, ale pojęcie o zajmowaniu się takimi dziećmi mam

paulaw > 09-07-2012, 5:19

Merti uwielbiam twój suwaczek z tym licznikiem (: Za każdym razem jak go widzę wydaje mi się, że czas przyspiesza!

lucy01 > 09-07-2012, 10:18

Mam pytanie, nie wiecie czy te 200 h w referencjach to musi być w tych dwóch referencjach wypracowane, czy np może być w 3,4?

I czytałam kiedyś, że potrzebne są dwie referencje o opiece nad dziećmi i dwie dotyczące osobowości, tak? Bo pamiętam, że gdzieś tak czytałam, a na stronie GAWO nie mogę tego znaleźć ;/ , a to z nimi jadę .

mamecia > 09-07-2012, 10:55

[quote name="lucy01"]Mam pytanie, nie wiecie czy te 200 h w referencjach to musi być w tych dwóch referencjach wypracowane, czy np może być w 3,4?

I czytałam kiedyś, że potrzebne są dwie referencje o opiece nad dziećmi i dwie dotyczące osobowości, tak? Bo pamiętam, że gdzieś tak czytałam, a na stronie GAWO nie mogę tego znaleźć ;/ , a to z nimi jadę .

[/quote]

Trzeba mieć minimum dwie referencje, które potwierdzają minimum 200 godzin opieki nad dziećmi. Także możesz mieć te 200 rozbite w 3 czy 4 referencjach Tzw Personal Reference też są konieczne, tutaj możesz poprosić kogokolwiek. Skontaktuj się z biurem bezpośrednio, bo na stronie nie ma wielu informacji a z tego co słyszałam to panie z GAWO są baaardzo pomocne!

merti > 09-07-2012, 12:46

paula, ja też Jeszcze niedawno było tam rok i kilka dni, a teraz już tylko 10 miesięcy <3

paulaw > 09-07-2012, 13:23

Dokładnie (: A czas leci jak szalony, pamiętam jak zaczynałam drugą klasę i myślałam, że nie przetrwam tego roku bo po prostu nie wytrzymam. A tu już tylko trzecia klasa, oby do stycznia i wtedy będzie szał, żeby pozałatwiać wszystkie sprawy! Chyba boję się bardziej tego, że się nie wyrobię albo, że nie zdążę aparatu zdjąć, niż matury :mrgreen:

Znów zrobiło się tu cicho to narzućmy jakiś temat, żebyśmy znów się podekscytowały, że tak już blisko, tyle do zrobienia i w ogóle.

kapsi > 09-07-2012, 14:12

ja dziś w nocy wróciłam z Open'era. cała w błocie, śmierdząca, głodna, chora i z obitymi żebrami zdałam sobie sprawę, że za rok już nie będzie mnie na moim ukochanym festiwalu. pozostaje mi jedynie nadzieja, że spełnię swoje marzenie, udając się do Kalifornii na Coachelle!

[quote name="paulaw"]Merti uwielbiam twój suwaczek z tym licznikiem (: Za każdym razem jak go widzę wydaje mi się, że czas przyspiesza![/quote]

podpisuję się pod tym rękoma, nogami i głową. czas do września zleci prawdopodobnie jak jeden dzień, a później styczeń, cała zabawa z papierkami i zanim się zorientujemy będziemy piły darmową lampkę szampana na pokładzie samolotu.

DaisyyUSA > 09-07-2012, 17:01

Taaa, ja już nawet nie chce marnować w te wakacje ani jednego dnia siedząc w domu bo cały czas mam świadomość, że to ostatnie wakacje tutaj !

Na prawo jazdy już chodze więc powoli jestem tego wszystkiego coraz bliżej. Zresztą jak my wszystkie . Podbijemy tą Ameryke.

Btw. Widziałam cos podobnego więc wpadłam na pomysł, żeby każda z was napisała tutaj albo do mnie na prywatna wiadomosc wymarzone miejsce do mieszkania w USA i biuro na ktróre się najprawdopodobniej zdecydujecie oraz planowaną ( mniej więcej) date wylotu, to wtedy wszystko zamieszcze tutaj w jednym miejscu zeby nie było bałaganu bo troche nas tu już dużo

1. Ja .

*Agencja: Gawo

*Przewidywane miejsce zamieszkania: Nowy Jork lub okolice

*Data: Czerwiec 2013

2. Paulaw.

*Agencja : Gawo

*Przewidywane miejsce zamieszkania: Nowy Jork.

*Data: maj/czerwiec 2013, lipiec/sierpień 2013 lub październik/listopad, ewentualnie początek grudnia 2013. Ale najbardziej mi pasuje, i wydaje mi się, że tak właśnie będzie - pierwsza data, lub druga. Trzecia, to tak na wszelki wypadek (:

3. effy

*Przewidywane miejsce zamieszkania: California (San Francisco, Los Angeles, okolice tych miast) albo Nowy Jork

*Data: czerwiec 2013

4. kapsi

*Przewidywane miejsce zamieszkania: pragnę LA, ale nie obrażę się za cokolwiek co w Kalifornii, bądź NY,Chicago

*Data: zależy; jeśli line up open'era będzie zajebisty to środek lipca 2013, jeśli mnie nie porwie to początek czerwca 2013

5. merti

*Przewidywane miejsce zamieszkania: okolice NYC/ D.C/ L.A.

*Data: początek czerwca 2013

6. alexandraj

*Agencja: CC ( Cultural Care )

*Przewidywane miejsce zamieszkania: Arizona.

*Data: po maturze 2013

7. lucy01

*Przewidywane miejsce zamieszkania: Nowy Jork lub jakieś inne duże miasto, raczej tam gdzie nie jest za gorąco ;p

*Data: Czerwiec 2013

merti > 11-07-2012, 2:06

ja, po raz kolejny

okolice NYC/ D.C/ L.A. , początek czerwca 2013, agencja GAWO
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia