• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Wątek zamknięty
  • MONIKA. MOJA HISTORIA.
  • Re: MONIKA. MOJA HISTORIA.

oliwka911gt > 28-08-2005, 22:13

podsumowanie zrob 14 wrzesnia, tak jak pierwszy post z operkowej przygody

MONIKA > 28-08-2005, 22:34

Zaczne od tego, ze jak wiekszosc dziewczyn nie bardzo zdawalam sobie sprawe, czym jest roczny wyjazd.

Czlowiek mysli, ze to wszystko jest rozowe, american dream czeka, pora tylko wyrwac sie do tego kolorowego swiata.

Choc nie nastawialam sie na cud, rok tu pokazal mi, ze niestety Ameryka nie jest wspaniala, ze zycie nie jest bajka, nie ma nic za darmo. Niemniej jednak musze powiedziec, ze nie zaluje ani jednego dnia tutaj. Moze mam sobie za zle, ze nie zmobilizowalam sie lepiej w ciagu pierwszego roku, choc, nie ma tego zlego...

monica07 > 29-08-2005, 4:16

zdjecia z plazy sa wywalone 'in da space'. ja chce isc sie opalac nooo !!! 8)

jak mnie ktos kiedys spyta jak wyglada szczescie to pokaze zdjecie twoje i tjago.

MONIKA > 29-08-2005, 6:59

Az mnie wzruszylas Monia!

http://www.fotolog.net/thiagoaraujo

http://www.fotolog.net/monikagata

MONIKA > 29-08-2005, 23:02

Jak sie dzisiaj wkurwilam to glowa mala.

Wybralam sie do Automobila zrobic ID, zeby niebawem prawko moc wyrobic.

Czekalismy tam godzine, zeby sie dowiedziec, ze nie bede miec ID, nie dzis.

BO ptrzebuja CZTERY osobne moje ID.

Mam paszport i SS Card, nic wiecej.

Musze przyniesc papiery z Banku Of America, bo to bedzie jeszcze jedno ID i albo akt urodzenia (skad ja do k.. nedzy akt urodzenia tu wytrzasne!!!), albo mam komus czek wypisac!!!!!!!!!!!!!!!!! 8O

Kto chce czek???

Bo problem w tym, ze mam chcecking account nie zwykle oszczednosciowe, moze to dla nich ozancza ze na czarno pracuje..?

Bo tak mi powiedziala, ze zwykla operki maja savings accaunt i przychodza z hostami i nawet same nie mowia?!?!?!?!!?! 8O Ja pierdole, a ja jestem inna, bo sama mowie i mam karte kredytowa, a powinnam miec tylko karte do atm'u. 8O

Drugie wkurwienie, cala uradowana polecialam do Immigration Learning Center, ktore free ESL oferuje. Poszlam na test, a po tescie pani, ze bardzo jej przykro, ale mam za wysoki poziom na ich zajecia. 8O A w broszuce jak wol, ze do TOEFLa przygotowuja, so myslalam, ze nie ma problemu. :? I nowa operka (rozmaryna) Ukrainka z mojego starego domu powiedziala mi, ze ja tam przyjeli i spoko. Bo jej test na Harvard nie poszedl i woli nizszy poziom. :wink:

Ja mam test za dwa dni, ale chce jeszcze cos, co by miec wymowke, ze dodatkowo pracowac nie moge z tymi dzikusami. :roll:

Taka jestem dzis nabuzowana. Dobrze, ze jeszcze ciagle off duty.

agulka > 30-08-2005, 2:43

foty swietne-thx a co do prawka..mi kazali przyniesc ten list , w ktorym pisze, ze jestem zatrudniona u rodzinki, ssn, wize i reszte operksich papaierow.. i tyle..o zaden akt ur sie nie czepiaja 8O

MONIKA > 30-08-2005, 17:34

Ponowne wkurwienie ma maxa.

Zakladajac konto piec razy mowilam, ze moje imie to MONIKA, ale nie z C!!! Pani nie pojela, nawet nie umiala popranie przepisac z paszportu, dowodu osobistego pl, z Socjal Seciurity Card..?! 8O

Dostalam karte kredytowa z MONICA MAZUR. Po tygodniu wybralam sie do Banku of America again, zeby poprawic blad, tzn powiedziec im, ze to nie moje imie i jakim cudem znalazlo sie na mojej karcie?!

Poszlam, mowie do baby, ze chce, zeby zmienila to, ale niech mi nie blokuje starej karty, bo cala forse mam na niej ulokowana. Ta pizda zmienila i mowi, ze ta karta moze nie dzialac. 8O Ale tylko trzy dni i bede miec nowa. Jasne, pytam sie, a skad teraz mam brac kesz?! 8O

Mniejsza z tym, dostalam dzis nowa karte, a na niej jak wol MONICA MAZUR. 8O

I ja sie pytam, po kiego ja szlam do tego banku, po to, zeby isc znow?! 8O

Amerykanie sa "mniej niz zero".

Dzis pojde znow.

Ale zrobie wojne.

Place prawie 6 baksow miesiecznie za higher standard!!!

:mad:

Standard Banku of America jest nie wyzszy nic zero!

MONIKA > 30-08-2005, 18:14

Nie mogeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :mad:

Dzwonie do banku, a tam moj wysoki standard. Pani gada ze mna, za chwile przylazi nastepna i zapomnina powiedziec, ze teraz juz inna ze mna rozmawia. Pani mi wmawia, ze ona zmienila literke i mam przed oczami nowa karte z "K" ja nabuzowana, ze nie, ze dostalam zla, ona mi probuje wmawiac, ze ja oklamuje?! 8O Ostatecznie stwierdza, ze zamowi mi nowa karte, no problem, a ja ze problem, bo nie moge umowy bankowej uzywac jako dowodu na to, ze mieszkam, gdzie mieszkam, czyli nie moge dostac Mass ID, a pani, a to nic, podskcz do nas, jasne, bo ja nie mam co robic tylko podskakiwac do banku, naprawiac ich burdel!!!

:evil:

WAMPIREK > 30-08-2005, 18:54

Ojjj Monika, Ty to musisz mieć stalowe nerwy !!

Ja bym ich tam od razu pozabijała....

Gość > 30-08-2005, 20:54

Bank of America !!Taaaaa

Aska miala ten sam problem z tym ze jej nazwisko zawiera w sobie rz ,sz ,cz wiec to troche inna sytuacja !

Ja mam konto w Wells Fargo i jak na razie wszystko gra ,chociaz slyszalam od jednej au pair ,wlasnie ten bank zablokowal i pozniej zlikwidowal jej konto ! W jaki sposob? usilowal jej wmowic ze wrzucila do depozytu pusta koperte bez pieniedzy w srodku !!!

No ale to jednen przypadek na milion .

Nie denerwuj sie tak ! Walnij jednej i drugiej z plaskiej i nastepnym razem i raz na zawsze zapamietaja jak sie Monika pisze :twisted:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia