-
-
Re: Summer au pair
Anjaa > 31-05-2012, 0:34
A ja wylatuje już 22 czerwca! Za równe 21 dni do UK! -
rosario > 31-05-2012, 0:46
[quote name="dosiunia"]Jade, jade, jade! Wszystko załatwionena początku lipca samolot do Dublina i niestety nie odbiorą mnie z lotniska, bo to daleko, więc musze obczaić autobus z Dublina do Galway, ale chyba sobie poradzę, co?
Bardzo się cieszę! 4 dzieciaki: 8,6,2,0w Oranmore, Galway w Irlandii, cudowna miejscówka![/quote]
na pewno dasz radetrzymamy kciuki
miejsce rzeczywiscie ciekawe, nad oceanem :-) -
Aisling > 31-05-2012, 10:15
dosiunia, dzieci Ci akurat nie zazdroszcze! Hahaha. Ale poradzisz sobie na pewnoPowodzenia! -
alexandra085 > 31-05-2012, 20:11
Dosia widzę, ze konsekwentnie Irlandia po raz trzeciGalway- super! powodzenia -
blackcar > 31-05-2012, 21:28
[quote name="Aisling"]dosiunia, dzieci Ci akurat nie zazdroszcze! Hahaha. Ale poradzisz sobie na pewnoPowodzenia![/quote]
Niestety nie mogę sie z Toba zgodzic!Rok temu mialam 4 dzieciaczkow i musze przyznac ze byly grzeczne jak niejeden jedynak! Zazwyczaj dzieci z wieloletniej rodziny umieją sie dzielic, nie sa rozpieszczone(!!!), duzo pomagaja sobie nawzajem ( mi 5 latka pomagala z 8 mies bobasem czasem!!). Wiadomo czasem jest to uciazliwe jak sie jest jedna z taka gromadka, ale daje ci 99% pewnosci ze beda kochane i nie beda rozpieszczone, rozwydrzone! ( a wiadomo ze nie ma nic gorszego niz rozwydrzony dzieciak , bo nie dostał czegos).
Pozdrawiam i zycze Dosiunia powodzenia -
marika1 > 31-05-2012, 22:48
ja tez mam czwórkę dzieci, bliźniaczki 1,5 roczka i dwie starsze 9 i 10. i jesli to jest trudne, to majac jedno dzieckow takim razie, to czyste wakacjebo przy t ej czwórce nie męczę się dużo, starsze pomagaja mi bardzo. to moze tak wygladac zle, ale to zalezy od dzieci - bo jak ktos wyzej powiedzial, czworka moze byc lepsza niz jedno rozpieszczone -
dosiunia > 31-05-2012, 23:44
Ja miałam już kiedyś czwórkę, dokładnie 2 lata temu, było na prawdę extra! mało było momentów kiedy miałam wszystkie 4 na raz, albo jedno spało, albo 2 delegowałam na dwor albo do koleżanekjeszcze zależy czy mieszka się w mieście czy na wsi, bo rok temu na wsi była masakra, cały czas dzieciaki w domu - never again! -
marika299 > 02-06-2012, 18:47
czy jest ktos,kto nie ma jeszcze znalezionej rodzinki na summer? czy jestem juz sama? :roll: -
dosiunia > 02-06-2012, 19:23
marika, a Ty nie miałaś jechać do Irlandii od kończa czerwca?? -
marika299 > 02-06-2012, 19:26
chyba jednak nie:/ ( ---->patrz w Irladnie) ,ale mam nadzieje, ze jeszcze cos znajde