• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

reniaaa1618 > 01-04-2011, 0:19

czesc może to i nie najlepsze miejsce na pytania tego typu ale co tam;p od czegos trzeba zaczac;p mam 18 lat i jeden problem au pair teraz czy później??

Coco > 01-04-2011, 4:40

Powiedziałabym, że zależy dokąd :) Jak USA, to ja bym chyba poczekała do 21. Jeżeli inne kraje to teraz ;-)

Oczywiście musisz sama rozpatrzeć, czy w wieku 18 lat jesteś gotowa na rozstanie z rodziną, samodzielne życie bla, bla... Niektóre dziewczyny radzą sobie świetnie w tym wieku, ale moim zdaniem, większość jednak rezygnuje.

reniaaa1618 > 02-04-2011, 12:31

no ja właśnie o usa myślałam, zle poczytałam sobie troszeczke na forum i tez tak własnie mi się wydaje ze po 21. bd lepiej

monka918 > 02-04-2011, 14:34

Hej! Jestem tu nowa i rowniez zamierzam zostac au pair :p

Mam do was pytanko:

O jakie zaswiadczenia lekarskie chodzi? (mam na mysli te, ktore trzeba im przeslac)

Bd wdzieczna za odpowiedz

pozdrawiam wszystkie przeszle i przyszle au pair

Coco > 02-04-2011, 16:57

Dają Ci gotowy formularz (najpewniej dostaniesz na maila i musisz wydrukować) i idziesz z nim do swojego lekarza rodzinnego. On zapisuje na co byłaś szczepiona, jakie choroby przebyłaś (oczywiście te poważniejsze niż przeziębienie i grypa;), czy masz jakieś przewlekłe problemy zdrowotne itd. Nic wielkiego;)

monka918 > 03-04-2011, 14:43

Dzięki Coco

Narazie zadnego nie dostałam ..dostane go po wyslaniu im formularza aplikacyjnego i umowy??

Coco > 04-04-2011, 1:35

Nie jestem pewna w jakiej agencji jesteś? Nie wiem jak jest w CC, ale w Gawo i Proworku, dostajesz od razu po zgłoszeniu plik dokumentów (zaświadczenie lekarskie, formularz referencji, umowy, aplikacja itp.). Jesteś pewna, że nie ma w załączniku maila tych wszystkich formularzy? A jak nie, to zapytaj kogoś ze swojej agencji, kiedy dostaniesz wykaz dokumentów i formularze do skompletowania.

Nie ma za co ;-)

julita883 > 04-04-2011, 6:04

Jeśli jesteś w CC będziesz musiała go wypełnić jak już znajdziesz rodzinkę oni go chyba nawet wysyłają z dokumentami wizowymi i testem psychologicznym.

Coco > 06-04-2011, 0:54

Naprawdę tak jest w CC? Jestem zaskoczona. Wiedziałam, że płaci się po znalezieniu rodziny, ale dostarcza dokumenty...? Jesteś pewna? Dopytuję się, bo brzmi dziwnie...

julita883 > 06-04-2011, 12:39

Tak Coco napewno ja jestem w CC i teraz jak mam już rodzinkę to muszę wpłacić im kase do 30 dni przed wyjazdem i dosłać brakujące dokumenty min certyfikat medyczny, ksero paszportu, ksero prawka międzynarodowego, test psychologiczny, ksero świadectwa i wpłacić kase
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia