-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 30-06-2012, 23:13
Ja to najchetniej dwójka- bo jedno cały czas trzeba zabawiać a tak to się chociaż trochę sobą zajmą -
paulaw > 30-06-2012, 23:56
Rodzeństwo nie zawsze się tak "kocha" żeby się ze sobą bawić. W sumie dwie dziewczynki w wieku szkolnym mogłyby być, mogłabym je wychować :mrgreen: -
agnieszka89 > 01-07-2012, 2:24
Zależy w jakim wieku. Ja mam w sumie 3 rodzeństwa i jak byliśmy mali to się razem bawiliśmy. Że tak powiem z czasem "przestaliśmy sie lubić". -
paulaw > 01-07-2012, 11:54
Właśnie o to mi chodzi. Do pewnego wieku to nie robi żadnej różnicy, kiedy byłam mała też lubiłam bawić się z moim bratem, ale jednak różnica prawie 7 lat wkrótce zrobiła swoje. Ale cóż, to też zależy od dzieci. Być może dwie dziewczynki lepiej będą się dogadywały niż chłopiec i dziewczynka. -
kapsi > 01-07-2012, 12:42
Ja mam siostrę o 6 lat młodszą i jak byłyśmy 'małe', to razem się bawiłyśmy i wszystko; teraz jesteśmy ze sobą zżyte, ale nie robię z nią nic, poza oglądaniem bajek, jeśli chodzi o 'dziecięce sprawy' haha
ja bym mogła mieć max 2 dzieci, naprawdę, wiem, że z trójką już bym mogła sobie nie poradzić, chyba, że wiek szkolny, taki 9-12 lat; mogłabym też się zajmować jednym maluszkiem, bo dzieci w wieku 2 lat są dla mnie najbardziej urocze na świecie -
paulaw > 01-07-2012, 17:30
Ja po dwóch dniach spędzonych z moją małą siostrą, chociaż jest słodka i urocza i mama robi większość rzeczy, nie dałabym rady. A może dałabym, ale zero wolnego czasu. Żadnej przerwy, nawet jak śpi to trzeba uważaćAle takie już nieco starsze, 3-5 okej. A im więcej tym lepiej. I dwójka maksymalnie, tej samej płci najlepiej. Dziewczynki, o! -
effy > 03-07-2012, 22:39
[quote name="paulaw"]A tak w ogóle, na chwilę odbiegając od tego tematu, chciałam się pochwalić, że dzisiaj rano zostałam siostrą! (:[/quote]
gratuluję! takie maluszki są słodziutkie)
ja chciałabym mieć 2 dzieciaczków w wieku szkolnym (trochę wolnego w czasie szkoły) i fajnie by było, gdyby były to 2 dziewczynki lub 2 chłopców. na pewno nie chciałabym jedynaka zazwyczaj są nieznośne i rozpieszczone, chociaż to kwestia wychowania
Jak wam mijają wakacje? u mnie straszna porażka.. pogoda okropna, cały czas leje i wali piorunami, niestety w najbliższej przyszłości nie zapowiadają poprawy -
merti > 04-07-2012, 19:50
Wiecie co? Niby bardzo chciałabym trafić do cieplutkiego miejsca jak np. California czy Floryda, ale jak sobie pomyślę, że od lutego do października mam mieć takie upały a w lecie nawet większe to mi się odechciewa. Chociaż lato w NY tez nie należy do najprzyjemniejszych. Straszna wilgoć i temperatury nawe do 38 stopni. Chyba nie ma idealnego miejsca do życiaA wy jak, uwielbiacie lato czy tak jak ja w sumie nie wiecie? Bo lato nad wodą to co innego niż przeżywanie upałów w mieście z topiącym się makijażem itp...
A co do dzieci- wymarzone to bliźniaki - takie się prawie zawsze dogadują i wszystko robią razem ! -
lucy01 > 04-07-2012, 23:16
Ja chciałbym najlepiej 2 dzieci, dziewczynki ;D wiek w sumie nie ma dla mnie wielkiego znaczenia, grunt żeby nie było młodsze niż rok
No i do gorącego miejsca też bm nie chciała trafić ;p
I mam takie pytanie (dla pewności) co do referencji: czy coś takiego jak wolontariat przy warsztatach dla dzieci też może być? No i wtedy referencje by były z miejskiego centrum kultury -
merti > 04-07-2012, 23:57
Jasne, że może! A ja już wyczaiłam, że będę miała referencje z opieki nad dzieckiem przyjaciółki mojej mamy, która ma padaczkę i bierze leki działąjące pobudzająco. Więc jak najbardziej + dla mnie za umiejętność opieki nad nadpobudliwym dzieckiem. I w sumie to całkiem będą prawdziwe.
Cholera, nawet dwie referencje od dzieci z padaczką będę miała ;<. Myślałam, że to dość rzadka choroba a znam 3 osoby leczące się na nią....