• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

Nimell > 24-05-2012, 21:13

Nie, rejestrujesz się on-line (tam wypełniasz ile z jakiej matury miałaś procent), a później jak dostaniesz info, że Cie przyjęli to trzeba zawieźć komplet dokumentów i tyle bynajmniej tak było na mojej uczelni

Jean > 24-05-2012, 21:28

A nie wiesz czy w przypadku trafienia na listę rezerwową częstotliwość biegania na uczelnie jest taka sama?

olasia > 24-05-2012, 22:27

[quote name="Nimell"]Nie, rejestrujesz się on-line (tam wypełniasz ile z jakiej matury miałaś procent), a później jak dostaniesz info, że Cie przyjęli to trzeba zawieźć komplet dokumentów i tyle bynajmniej tak było na mojej uczelni [/quote]

Ja próbowałam wszystko załatwić przed wyjazdem, ale tak naprawdę nie do końca się da. Próbuję dostać się na Politechnikę Wrocławską, tam rekrutacja online była otwarta od 15 maja. Wydrukowałam podania, podpisałam, pojechałam na uczelnię potwierdzić kopię świadectwa ukończenia liceum i dowodu (nie mieszkam we Wrocławiu). Teraz zostało tylko świadectwo maturalne, które odbierze moja mama i zawiezie ja na uczelnię wraz z kompletem dokumentów, które je zostawiłam. Optymistycznie zakładając, że zostanę przyjęta

Jean > 24-05-2012, 22:38

Życzę Ci, żebyś się dostała, ale co planujesz w przypadku gdybyś jednak nie została wzięta od razu? Jak wyglądają dalsze formalności?

olasia > 24-05-2012, 23:38

[quote name="Jean"]Życzę Ci, żebyś się dostała, ale co planujesz w przypadku gdybyś jednak nie została wzięta od razu? Jak wyglądają dalsze formalności?[/quote]

Jeżeli nie przyjmą mnie na pierwszy wybór, to wtedy chyba jakoś przenoszą na drugi i w razie czego mama będzie musiała wydrukować nowe podanie wygenerowane przez system rekrutacji i podrobić mój podpis, ale ciii :-D Komplet pozostałych dokumentów pozostanie ten sam :-) Zakładam, że muszą mnie gdzieś przyjąć na PWr, bo jako trzeci wybór mam Studium Kształcenia Podstawowego, na które przyjmują dosłownie każdego. :-)

tangowa > 28-05-2012, 12:37

[quote name="Aisling"]
    [quote name="Saiisuke"]kapsi, ale przecież zanim znajdzie się rodzinkę to wysyła się aplikacje do dziesiątek rodzin, czasem nawet setek! Szukasz przez aupair world? Jak tak to nie nastawiaj się na jedną rodzinę. Czasem z jakimiś potencjalnymi hostami wymienia się nawet kilkanaście wiadomości, a jednak się nie dogada.[/quote]

Dokładnie tak.[/quote]

Jestem trochę właśnie zdołowana, bo chciałam jako summer au pair do Niemiec i niestety nie mam jeszcze rodzinki, gadałam z wieloma, ale jednak się nie ugadaliśmy i trochę mnie te wasze słowa pocieszyły, jednak... jedna była fajna rodzinka, mailowaliśmy, ale kontakt się urwał i to mnie trochę zbiło z tropu ....... :/

zazdroszczę wam dziewczyny, że znalazłyście rodzinki ........

pozdrawiam

dosiunia > 28-05-2012, 12:42

tangowa, szukaj jeszcze, bo niektore rodziny szukają na ostatnią chwilę. Ja też jeszcze nie mam...

blackcar > 29-05-2012, 15:40

rodzinki jeszcze szukaja! ja tez juz myslalam ze nic nie znajde, rodzinki mnie zwodzily az tu nagle 4 zdecydowane sie znalazły!

rosario > 29-05-2012, 18:17

moja kolezanka znalazla rodzinke w tydzien i w sobote wylatuje do madrytu!

dosiunia > 31-05-2012, 0:26

Jade, jade, jade! Wszystko załatwione na początku lipca samolot do Dublina i niestety nie odbiorą mnie z lotniska, bo to daleko, więc musze obczaić autobus z Dublina do Galway, ale chyba sobie poradzę, co?

Bardzo się cieszę! 4 dzieciaki: 8,6,2,0 w Oranmore, Galway w Irlandii, cudowna miejscówka!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia