-
-
Re: Au Pair 2013!
effy > 27-06-2012, 20:23
ja zastanawiałam się nad podstawowym francuskim, ale cholernie mi się nie chce uczyć -
kapsi > 27-06-2012, 21:26
[quote name="effy"]ja zastanawiałam się nad podstawowym francuskim, ale cholernie mi się nie chce uczyć[/quote]
w pierwszej liceum nad tym myślałam, ale później mi przeszło :mrgreen:
co do mojej matury to nie brałam pod uwagę nic innego jak podstawowe przedmioty, w czym polski rozszerzony; jedynce co dodatkowo brałam pod uwagę to historia sztuki -
paulaw > 27-06-2012, 21:45
Ja to się do niczego kompletnie nie nadaję... kurde, chciałabym być umysłem ścisłym. Życie byłoby takie łatwe!A tak to nie, jedyne co mi wychodzi to angielski i historia, no i pisanie, ale to inna sprawa. I dlatego nie wiem co wybrać dodatkowo. Nie, żeby to miało jakieś znaczenie, ale kto wie? Może np. jeżeli uda mi się dostać na CUNY historia by się przydała?
Zresztą co ja się przejmuję. Jak tam trafię, to dopiero będę się przejmowałaA teraz powinnam przejmować się prawkiem i no cóż, zbliżającym się wyjazdem!
Dzisiaj dostałam dużą, idealną na wyjazd walizkę. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że jest... super wściekle różowa. Być może mówiłam wam już kiedyś o mojej różowej walizce, ale ta jest jeszcze bardziej różowa. Moja rodzina chyba myśli, że różowy mi pasuje. Okej, ale nie barbie pink. No ale cóż, przynajmniej będzie się odróżniała na lotnisku -
azja > 28-06-2012, 17:15
ja na maturę szykuję się na podstawę z mat, polskiego i niemca, a rozszerzenie z angielskiego i biologii -
effy > 28-06-2012, 23:50
ekstra.. wyobraźcie sobie, że właśnie pokłóciłam się z przyjaciółką o mój wyjazd. jakiś rok temu wspomniałam jej o programie au pair, wysłałam nawet stronę, bo myślałam, że zdecyduje się pojechać ze mną. ona od pewnego czasu ma jakieś jazdy na NY i cały czas mówi, że będzie tam mieszkać. a dzisiaj zaczęła mi sugerować, że kradnę jej marzenia 8O a ja chciałam zgłosić się do programu jeszcze w gimnazjum, czyli zanim ją w ogóle poznałam.. i jeszcze z ironią na koniec rozmowy dodała, że to duże miasto i znajdzie się miejsce dla 2 osób. staram się nie podkręcać, ale poważnie nie ogarniam jak można się kłócić o takie rzeczy i to w dodatku z osobą, której z całego serca życzę spełnienia wszystkich marzeń.. -
paulaw > 29-06-2012, 13:15
Rany, co za dziewczyna. Jak można "kraść marzenia"? Przecież każdy ma swoje marzenia i do czegoś dąży, każdy ma inne ideały. Co za ludzie! -
merti > 29-06-2012, 23:59
Matura nie jest potrzebna, zeby być au-pair
Ja zdaje matma podstawa (moooooże rozszerzenie, moooooooooooooooże), polski podstaawa i ang rozszerzenie na 100%. Dodatkowo nic, bo na co mnie to?
Przyjaciółka-zazdrosci Ci, bo ty masz plan jak zrealizować swoje marzenie a ona zapewne takse -
paulaw > 30-06-2012, 0:34
[quote name="merti"]Matura nie jest potrzebna, zeby być au-pair[/quote]
Ale nam chodzi o studia na uczelni np. w USA.
A tak w ogóle, na chwilę odbiegając od tego tematu, chciałam się pochwalić, że dzisiaj rano zostałam siostrą! (: -
merti > 30-06-2012, 10:37
Ale to też chyba SATy wystarczą? Jak ktoś się na to nastawia to niepotrzebna matura wtedy
Gratuluję? Chłopczyk czy dziewczynka? Jak ma na imieee?
Ja ostatnio bardzo często siedzę z moją bratanicą (dziwne to słowo), bo chcę,żeby chociaż jedna referencja była prawdziwa ;p. Powiem Wam, ze 3letnia Łucja potrafi nieźle dać w kość - chodz tu, chodz tam, jesc, pic, siku, spac, mleka, mamy, taty. No OMGJuż wiem że chce dzieci w wieku szkolnym! -
paulaw > 30-06-2012, 20:44
Dziewczynka (:
To zależy od uczelni, ale zazwyczaj są to wyniki matury (lub to i świadectwa z trzech lat) + TOEFL lub SAT (ale to też zależy). W każdym miejscu chcą co innego, ale matura jak najbardziej potrzebna.
Ja też chcę dzieci w wieku szkolnym. Najlepiej jedno dziecko. A co, będę sobie wybrzydzała, w końcu to ja będę musiała spędzić rok lub dwa z jakąś rodziną, więc wybiorę najbardziej komfortową opcję ze wszystkich