• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

dosiunia > 22-05-2012, 21:32

o 21 mam rozmowe z nimi i zobaczymy, co powie...

Katasza > 22-05-2012, 22:18

i jak poszło ?

dosiunia > 22-05-2012, 23:26

nie przyszła wogóle, jest to dla mnie wystarczająy przekaz, że tam nie jadę, przynajmniej jak dla mnie. nie chce się z nią użerać etc. Jutro napiszę jej sms, że jest niesłowna i że nie przyjeżdżam, trudno.

Teraz tylko pytanie: szukać dalej czy pisać do rodzinki z zeszlego roku, że mogę do nich przyjechać? Miałam tam średnio w sumie, ale w tym roku postawiłabym kilka warunkow i mysle, że mołoby być to okay.

marika1 > 22-05-2012, 23:49

wg mnie mozesz trochę poszukać, a jednoczesnie cos pogadac z ta byłą rdzinką byłą, jak oni by się zapatrywali na twoje warunki i wtedy zobaczysz, czy to dobra decyzja do nich jechać

a z tamtą hostką dobrze postąpiłaś !

prettyvisitors > 23-05-2012, 18:41

Ja się denerwuję, że i coś u mnie jest nie tak... Maria się już tydzień nie odzywa, a ja przecież już bilet mam...

olasia > 23-05-2012, 19:31

[quote name="prettyvisitors"]Ja się denerwuję, że i coś u mnie jest nie tak... Maria się już tydzień nie odzywa, a ja przecież już bilet mam...[/quote]

Hej, nie stresuj się, niedługo napisze :-) Też tak miałam w tygodniu przed planowanym wyjazdem i okazało się, że mieli ciężki tydzień. Też miałam już bilet kupiony i bałam się, że będę nocować na dworcu w Dublinie, ale wszystko dobrze się skończyło.

prettyvisitors > 24-05-2012, 11:34

Dzięki za próbę uspokojenia mnie Miałaś rację. Maria dziś napisała, po prostu kamień z serca.

Jean > 24-05-2012, 19:54

Witam.

Mam pytanie do tych z Was, które jechały na summer au pair zaraz po maturze.

Jak załatwiłyście sobie całą papierkową robotę ze studiami będąc poza Polską.

Ja planuję pojechać za rok, jednak tknęło mnie coś i spojrzałam na kalendarz rekrutacji, to pełne listy ogłoszane są 10. sierpnia, a wtedy to będzie za późno by wyjechać gdziekolwiek.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Nimell > 24-05-2012, 20:10

dajesz upoważnienie rodzicom, wyjeżdżasz i o nic się nie martwisz ;D

Jean > 24-05-2012, 20:57

to jest wyjście, jednak planuję na studia pójść do miasta oddalonego o 3 godziny drogi od domu, a z rozmów z rodzicami wnioskuję, że nie palą się jeździć tam by załatwiać za mnie wszystko.

W ogóle dużo jest jeżdżenia i załatwiania tych wszystkich papierów? Przyznam, że gubię się w tym.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia