-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
clio > 21-03-2011, 16:06
Cześć, znalazłam to forum wczoraj, im bliżej wyjazdu tym jakoś bardziej zaczynam się stresować.
Mam na imię Martyna, i na początku kwietnia jadę do całkiem fajnie zapowiadającej się rodzinki z Londynu. Jakieś rady dla nowicjuszki? -
PolishGirl > 21-03-2011, 17:24
[quote name="clio"]Cześć, znalazłam to forum wczoraj, im bliżej wyjazdu tym jakoś bardziej zaczynam się stresować.
Mam na imię Martyna, i na początku kwietnia jadę do całkiem fajnie zapowiadającej się rodzinki z Londynu. Jakieś rady dla nowicjuszki?[/quote]
całe forum to zbiór bardzo przydatnych rad
możesz napisać czy długo szukałaś rodziny i jakieś szczegóły host family? -
clio > 21-03-2011, 18:44
[quote name="PolishGirl"]
[quote name="clio"]Cześć, znalazłam to forum wczoraj, im bliżej wyjazdu tym jakoś bardziej zaczynam się stresować.
Mam na imię Martyna, i na początku kwietnia jadę do całkiem fajnie zapowiadającej się rodzinki z Londynu. Jakieś rady dla nowicjuszki?[/quote]
całe forum to zbiór bardzo przydatnych rad
możesz napisać czy długo szukałaś rodziny i jakieś szczegóły host family?[/quote]
Haha, zauważyłam! Bardzo dobrze, że jest takie miejsce!
Zalogowałam się na au-pairworld.net w środku nocy gdzieś na początku marca, z rana miałam już kilka wiadomościOdpisałam tym, którzy mnie zainteresowali, z jakimiś trzema rodzinami weszłam w niezłą wymianę maili W mniej niż tydzień korespondencji fajna rodzinka z Londynu zaprosiła mnie do siebie jako au-pair- rodzice 40 i 35 lat, i dwójka dzieciaków chłopiec 8 i dziewczynka 6 lat. Rozmawialiśmy na skype, jesteśmy cały czas w kontakcie mailowych. Mam dobre przeczucia co do tej rodziny, świetnie mi się z nimi rozmawia i wydają się bardzo sympatycznymi ludzmi, a dzieci też spoko/. -
adrenalina > 26-03-2011, 21:29
Witam Wszystkich :-) Jestem tegoroczną maturzystką i jak wy wszystkie chciałbym wyjechać jak au pair do Hiszpanii lub Włoch. Własnie przygotowuje się do matury oraz oczywiście będę poszukiwała odpowiedniej rodziny dla siebie. Jak widzę większość z Was szuka rodziny na własną rękę :-) ja też mam taki zamiar -
Aisling > 28-03-2011, 22:03
Witam dziewczęta
Nazywam się Ania, mam lat 18. Rodzinki szukałam na własną rękę. Część z was już się pewnie na mnie natknęła na forum, ale pomyślałam, że odezwę się w tym temacie dopiero jak znajdę swoją host family. A więc.. oto jestem!
Początkowo myślałam o operowaniu w UK, ale ostatecznie znalazłam fantastyczną rodzinkę w Hiszpani. Do Madrytu lecę około 24 czerwca i będę tam do 31 sierpnia, albo jeszcze tydzień we wrześniu, a wiec jako summer au pair. Mieszkać będę dokładnie w Villafranca del Castillo w dużym domu z basenem.Rodzinka wydaje się być bardzo kochana. Moje host dzieci to: Jamie (w sierpniu 2 lata) i Marta (5 lat). Śliczne, urocze i raczej ruchliwe Mam do nich mówić po angielsku, bawić się, czasem w formie zabawy wykąpać i głównie to całe moje zajęcie. Dlatego, że host mama gotuje, a housekeeper sprząta. Więc wydaje się, że może być całkiem milutko.
Z rodzinką spędzam 2 tygodnie w La Manga del Mar Menor, nad morzem śródziemnym i morzem Mar Menor. Hiszpańskiego nie potrafię, ale mam wierzę, że siłą rzeczy coś języka podłapię
Poza tym uwielbiam spotykać się z ludźmi, poznawać nowe miejsca, jeść lody, zajmować się dziećmi (o ile nie są strasznie rozpieszczonymi bachorami), tańczyć! (myślę o kursie salsy tam o ile jakiś znajdę) i prowadzić życie nocne, a Hiszpania jest na to najlepszym miejscem
Zaczynam pisać bloga o swoich przygotowaniach, a także pozniej samym wyjeździe i przygodach, bo takich oczekujeWięc pewnie niebawem dam o sobie coś więcej znać.
Ah.. i uwielbiam nasze forum! -
awmygod > 29-03-2011, 12:31
[quote name="Aisling"]Witam dziewczęta
Nazywam się Ania, mam lat 18. Rodzinki szukałam na własną rękę. Część z was już się pewnie na mnie natknęła na forum, ale pomyślałam, że odezwę się w tym temacie dopiero jak znajdę swoją host family. A więc.. oto jestem!
Początkowo myślałam o operowaniu w UK, ale ostatecznie znalazłam fantastyczną rodzinkę w Hiszpani. Do Madrytu lecę około 24 czerwca i będę tam do 31 sierpnia, albo jeszcze tydzień we wrześniu, a wiec jako summer au pair. Mieszkać będę dokładnie w Villafranca del Castillo w dużym domu z basenem.Rodzinka wydaje się być bardzo kochana. Moje host dzieci to: Jamie (w sierpniu 2 lata) i Marta (5 lat). Śliczne, urocze i raczej ruchliwe Mam do nich mówić po angielsku, bawić się, czasem w formie zabawy wykąpać i głównie to całe moje zajęcie. Dlatego, że host mama gotuje, a housekeeper sprząta. Więc wydaje się, że może być całkiem milutko.
Z rodzinką spędzam 2 tygodnie w La Manga del Mar Menor, nad morzem śródziemnym i morzem Mar Menor. Hiszpańskiego nie potrafię, ale mam wierzę, że siłą rzeczy coś języka podłapię
Poza tym uwielbiam spotykać się z ludźmi, poznawać nowe miejsca, jeść lody, zajmować się dziećmi (o ile nie są strasznie rozpieszczonymi bachorami), tańczyć! (myślę o kursie salsy tam o ile jakiś znajdę) i prowadzić życie nocne, a Hiszpania jest na to najlepszym miejscem
Zaczynam pisać bloga o swoich przygotowaniach, a także pozniej samym wyjeździe i przygodach, bo takich oczekujeWięc pewnie niebawem dam o sobie coś więcej znać.
Ah.. i uwielbiam nasze forum![/quote]
aaaa! Mam Cię!patrze, Gliwice, Hiszpania, hmmmm nie wiedziałam, że jesteś na forum -
Aisling > 29-03-2011, 16:35
A ja się domyśliłam, że gdzieś się tu czaisz, ale nie wiedziałam gdzie -
awmygod > 29-03-2011, 16:57
[quote name="Aisling"]A ja się domyśliłam, że gdzieś się tu czaisz, ale nie wiedziałam gdzie[/quote]
Hahatrzymaj kciuki, za pół godziny interview -
rosario > 29-03-2011, 18:05
awmygod, a skad rodzinka? -
awmygod > 29-03-2011, 18:19
[quote name="rosario"]awmygod, a skad rodzinka?[/quote]
Z UK, Cotswolds. Grr i znów nam się rozmowa przesunęła w czasie ;/