-
-
Re: Au Pair 2014
mishika > 29-09-2014, 14:23
Blu, mam to samo ;p i raczej nie tylko My -
Klodi > 29-09-2014, 19:32
Dziewczyny!!! Jeszcze niedawno pisałam, że się nikt od mnie nie odzywa. A jednak- napisała do mnie rodzina z New Jersey!!! Wyglądają na dość sympatycznych, po zdj robią dobre wrażenie. Trochę przerażające jest to, że jest 5 dziewczynek!!! 14,12,10,7 i 5 lat. Może ktoś miał już z nimi do czynienia? Umówiłam się z nimi na skypa na jutro- zobaczymy jacy są! -
Klodi > 29-09-2014, 19:34
Aha Blu- ja miałam identycznie, a byłam w APiA, w moim przypadku cały proces bardzo wolno szedł. -
Blu > 29-09-2014, 19:55
A robiłaś coś?? Znaczy dodawałaś zdjęcia? Zmieniałaś coś w profilu, czy po prostu pewnego dnia ruszyło? Kurcze, mam wrażenie, że wszyscy wokół są rozchwytywani, a ja siedzę i z wyglądem maniaka sprawdzam co godzinę profil i pocztę czy ktoś nie napisał... :/ Fajnie by było, gdyby teraźniejsze Au Pair pisały jakimi kryteriami kierowały się ich Host rodziny. Bardzo by to pomogło tym, które nie mogą, bądź nie wiedzą co jeszcze zmienić w swoim profilu żeby był bardziej interesujący
Klodi życzę powodzenia, wiek dziewczynek bardzo fajny moim zdaniem. Szczególnie te starsze, bo możesz być dla nich jak starsza siostra -
Klodi > 29-09-2014, 20:17
Kompletnie jestem żółtodziobem w tym wszystkim, ale nic nie udoskonalałam w moim profilu. Zdj z dziećmi miałam tylko 3/4 ja nie przepadam za zdjęciami także był mały problem. W sumie mija miesiąc odkąd mam otwarty room i dopiero jedna rodzina- także nie wiem od czego jest to zależne. Miałam już wracać na studia, no ale może się uda wyjechać. Zobaczymy jakie będą moje wrażenia po jutrzejszej rozmowie.
Jeśli chodzi o spr z uporem maniaka @ to miałam identycznie, ale jakiś czas temu odpuściłam i jakoś poszło. Ja także bardzo długo czekałam zanim mi wszystko zaakceptowali prawie 2 miesiące. Nie wiem czy to wina mojej koordynatorki, której to był pierwszy raz czy czego. Ale ważne, że już mam to za sobą.
Myślę, że w tym okresie jest bardzo dużo chętnych dziewczyn może dlatego, to wszystko tak długo trwa... Głowa do góry z pewnością ktoś się do Ciebie odezwie- potrzeba czasu -
Blu > 29-09-2014, 21:28
Mi za niedługo minie miesiąc od kiedy mam otwarty room, więc może jak u Ciebie też coś się ruszy
W ogóle jestem ciekawa jak Ci pójdzie na rozmowie, także daj znać -
karolina11988 > 01-10-2014, 12:05
Hej Dziewczyna ile miałyście matchy przed znalezieniem pm? -
ibiego > 01-10-2014, 18:37
as -
karolina11988 > 07-10-2014, 12:57
Hej dziewczyny
Mam problem ponieważ rozmawiałam z wieloma rodzinami i ciągle nic, niby piszą że się do mnie odezwą ale niestety tego nie robią. Czy wy też miałyście takie sytuacje? Dziewczyna z agencji ostatnio do mnie napisała że jeśli nie znajde PM niedługo to agencja amerykańska może zainteresować się moim przypadnkiem. Tylko, że ja nic nie poradzę że rodziny się do mnie nie odzywają. -
mishika > 07-10-2014, 21:01
Nie przejmuj się 'straszeniem' ze strony swojej agencji w PL - zawsze to robią, bo zbliżają się terminy, w których powinniśmy wyjeżdżać i się martwią o kasę i próbują wywrzeć presję - także tym się nie martw. Po drugie nie masz wpływu na to, że rodzina wchodzi na profil i nie chce rozmawiaćMożesz zawsze rozpocząć konwersację, ale przecież nie możesz zmuszać rodzin do rozmowy z Tobą
Ps. w jakiej jesteś agencji w PL ?