-
-
Re: troche z zycia marty
Gość > 19-05-2006, 12:51
Cytat:A ile czasu zajelo ci osiagniecie tego poziomu?
Lieveke, Marta zaczela szkole bodajze w sierpniu.
Ja wam laski juz od dawna powtarzam, ze w rok sie da 8) A ludzie marudza, ze angielski musza szkolic (po paru latach nauki) :evil: -
Edi > 19-05-2006, 13:12
Emi,da sie da.Ang jest latwy,tylko mi np.szkole trzeba,ale tylko do tego zeby ktos panowal nad tym moim rozwojem jezyka,sprawdzal gramatyke i zmuszal do pracy.Ja mowie swietnie po roku,przed uczylam sie przez pol i to raz w tyg.po poltorej godz.to co mozna?Nie wypowiadam sie na temat "waszych jezykow",bo nie wiem.Wiem tylko,ze trzeba pracowac,a nie sie lenic i efekt bedzie. -
Lieveke > 19-05-2006, 15:14
O moj Boze!! Przeciez to niecaly rok 8O Ale mi sie humor poprawil -
oliwka911gt > 20-05-2006, 2:18
Cytat:Ja wam laski juz od dawna powtarzam, ze w rok sie da 8) A ludzie marudza, ze angielski musza szkolic (po paru latach nauki) :evil:
wszystko zalezy od checi i motywacji nauczyciela zwlaszcza. moj ang byl OK, po 4 miesiach jest o niebo lepszy. trzeba tylko jezyk uzywac. ja bylam zdzwiona ze moj ang tak sie poprawil bo duzo czasu spedzalam z PL ludkami i duuzo PL uzywalam. -
martamaua > 20-05-2006, 15:08
. -
Gość > 22-05-2006, 12:09
marta, jak sie przeniose do Malmö a ty jeszcze bedziesz w Kopenhadze, to nie da rady zebys mi sie przed Tivoli wymknela jakos :lol: -
martamaua > 22-05-2006, 18:33
. -
Lieveke > 22-05-2006, 19:03
Cytat:Bawilam sie swietnie, szczegolnie na samochodzikach i kinie 5D.
A co to jest kino 5D? Ja slyszalam o 3D ale o 5 nigdy :o
Cytat:A ja buch do przodu i kolana mi wbilo miedzy takie metalowe rury co sie za nie trzymalo. A nie laczyly sie ze soba. I za male te przestrzenie byly wiec kolana mi wcisnelo tam na sile.
Mam je cale sine, myslalam, ze sie z bolu zesram. Oczywiscie panika czy sie nie polamalam i inne historie.
Zaskoczona bylam, bo raz jak na tym jechalam to bez takich akcji.
Zaskarz ich o odszkodowanie!! Ja nie zartuje Marta! Niech placa. W Ameryce to by grube miliony musieli placic. Nie wiem jak to w Danii. Ale zawsze mozesz sie odwolac do Trybunalu w Strasburgu. -
martamaua > 22-05-2006, 19:23
. -
Lieveke > 22-05-2006, 19:26
Aaa bo jak masz 3D to ze oni tylko wychodza z tego ekranu a 5D w takim razie ze odczuwasz to innymi zmyslami. ALE ZAJEBISTE!! Mam nadzieje ze znajde cos takiego w Holandii. Kapitalna rzecz.