-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 26-06-2012, 16:15
Nawet, jeżeli nie trafimy blisko siebie, to każda z nas będzie chciała chociaż raz pojechać na drugi koniec Stanów, ze wschodniego na zachodnie i na odwrót (: Więc spotkamy się na sto procent!
Merti - mówi się, że dwa lata, ale to jest raczej indywidualna sprawa. Jedni noszą pół roku, inni półtorej a jeszcze inni o wiele dłużej, więc kto wie? Mi raczej zęby szybko się prostują, szczególnie, że teraz będzie mi ortodontka wyrywała zęby, które powodują, że moja szczęka wygląda jak wygląda. W zasadzie nie musiałam zakładać aparatu na dół i teraz żałuję, ale cóż, założyłam, więc muszę cierpieć. I mieć nadzieję, że nie potrwa to długo. Być może do wiosny zdążą mi się wyprostować. -
paulaw > 27-06-2012, 13:05
Słyszała któraś z was o CUNY (The City University of New York)? -
merti > 27-06-2012, 13:39
Nieeee, co z nim? -
paulaw > 27-06-2012, 13:45
W zasadzie nic, zastanawiałam się tylko, czy któraś z Was myślała o studiach właśnie tam (: -
kapsi > 27-06-2012, 17:11
człowiek wyjedzie na dwa dni, a tutaj tyle postów :mrgreen:
jeśli chodzi o zdjęcia i filmik to mam mnóstwo pomysłów, ale jak tylko pomyślę o tym jak wychodzę na zdjęciach to mi się od razu odechciewa :lol:
prawo jazdy zaczynam jakoś w połowie lipca, mam nadzieję, że do zimy zdążę je mieć
[quote name="paulaw"]Mam też kilka pytań do was, dziewczyny. Po pierwsze - jeżeli już tam będziecie, gdziekolwiek, jakie są rzeczy które chcecie tam zrobić? Takie rzeczy lub czynności, które zrobicie na 100%? Np. zwiedzenie jakiegoś miejsca, zjedzenie czegoś, spotkanie kogoś itd?
Po drugie, rozumiem, że chcecie wyjechać jak najwcześniej? Wiosna, początek lata?
I o reszcie pytań zapomniałam.[/quote]
ja będę jadła na pewno wszystko co mi wpadnie w ręce i będzie związane z USA, bo uwielbiam eksperymentować; najbardziej w świecie to bym chciała trafić raczej do LA i z tego co słyszałam, to nie ma tam tak, że gwiazdy dosłownie chodzą do tego sklepu co Ty po bułeczki, ale nie obraziłabym się jakby zobaczyła Jareda Leto, czy coś :roll: nie mam wielkich wymagań jeśli chodzi o to, co chcę tam robić; być może jak już będę wiedzieć gdzie jadę to wtedy zacznę myśleć, a tak to nie ma co... i tak chcę zwiedzić całe stany :mrgreen: A NIE! wiem wiem wiem! jedyna rzecz jaką muszę zrobić, no po prostu mus nad musami i całej mojej miłości do koncertów - COACHELLA (nie jestem pewna, czy dobrze napisałam) w Kalifornii. po byciu na tym festiwalu z takim line up'em jaki był w tym roku, to ja mogę umierać <3
a co do drugiego pytania to na pewno wiosna i nawet nie wiem czy nie troszkę wcześniej niż Wy, bo od września zmieniam szkołę i nie wiem czy podejdę do matury (myślcie sobie, że jestem głupia, ale po prostu nie wiem co mam robić), na pewno nie latem, bo za późno; maj/czerwiec
mignęło mi tam gdzieś, że ktoś pytał o GAWO; ja też jestem zdecydowana na to biuro! widzę, że trochę nas jest :mrgreen:
[quote name="paulaw"]Słyszała któraś z was o CUNY (The City University of New York)?[/quote]
powiedz coś więcej o tym uniwerku -
paulaw > 27-06-2012, 17:27
Nie będziesz pisała matury? Ale przecież matura jest potrzebna, jeżeli chcesz np. później na uniwersytet, np. CUNY (: Ale nie uważam tego za jakąś złą rzecz, maturę będę pisać, ale nie wiem co ze studiami. Nie mam jakichś wygórowanych wymagań co do mojej przyszłości, na początek zadowolę się byle czym, a później... później będę myśleć (:
http://www.pso-usa.org/index.php?option=...#pytanie13 tutaj o CUNY. A resztę wygooglować. Nie jest to najlepsza alternatywa, ale jedna z najtańszych. Zresztą żadna praca (i nauka!) nie hańbi (:
I tak! Gawo, gawo tylko gawo! Może nawet uda nam się załapać na jakieś promocje w przyszłym roku (: -
kapsi > 27-06-2012, 17:34
nie powiedziałam, że nie będę, powiedziałam, że nie wiem; poza tym nawet nie wiem co miałabym na niej zdawać... a nie wiem, wszystko się zobaczy. poza tym, czy matura to nie jest egzamin, który liczy się tylko i wyłącznie w Polsce, czy tam w Europie? tak gdzieś słyszałam. -
kapsi > 27-06-2012, 17:57
chociaż właśnie czytam na tej stronie tak:
Cytat:Nastepnym krokiem jest wypelnienie aplikacji i skompletowanie dokumentow potrzebnych przy skladaniu podania. W przypadku kogos, kto ukonczyl szkole srednia w Polsce bedzie to przetlumaczenie swiadectwa dojrzalosci
więc to chyba matura... dobra, zgubiłam się. z czego Wy piszecie matury? -
effy > 27-06-2012, 18:07
mi też się wydaje, że matura jest wymagana. ja piszę rozszerzony polski i historię ;x -
paulaw > 27-06-2012, 19:59
Matura niestety jest potrzebna. Ale w sumie mi to obojętne, nie będzie tak źle (: Ja chcę zdawać rozszerzony angielski, podstawową matematykę, jeszcze zastanawiam się nad polskim, może rozszerzony, a nie wiem czy coś z dodatkowych biorę. Może historię, albo niemiecki, ale podstawę.