-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
barmana05 > 01-03-2011, 19:44
[quote name="89dzoana89"]Ja mam tylko ochote wrocic do domu...ale nie mam za co...;(
Zawsze mozna poprosic wlasna rodizne o pomoc ale kiedy sie nie widzi sposobu na oddanie pieniedzy to lepiej ich nie pozyczac...;/[/quote]
czyli jak sytuacja w nowej rodzinie? -
89dzoana89 > 01-03-2011, 20:02
Ciagle nic nie wiadomo...a nawet jesli by potrzebowali au pair to za kilka tygodni! a ja tyle czekac nie moge i nie chce!!! -
barmana05 > 01-03-2011, 20:07
[quote name="89dzoana89"]Ciagle nic nie wiadomo...a nawet jesli by potrzebowali au pair to za kilka tygodni! a ja tyle czekac nie moge i nie chce!!![/quote]
kurcze to nieciekawie...a płacą ci coś bo rozumiem ze narazie sprzątasz? -
89dzoana89 > 01-03-2011, 20:29
Nie nie sprzatamwyprowadzam psa czasem ale przewaznie to go do ogrodu wypuszczam oproznie zmywarke i to by bylo na tyle;/ Nie placa mi nic ale tez nic nie chca za mieszkanie i jedzenie -
barmana05 > 01-03-2011, 21:41
[quote name="89dzoana89"]Nie nie sprzatamwyprowadzam psa czasem ale przewaznie to go do ogrodu wypuszczam oproznie zmywarke i to by bylo na tyle;/ Nie placa mi nic ale tez nic nie chca za mieszkanie i jedzenie[/quote]
a no tak, z jednej strony troche lipka bo zabardzo niema gdzie wyjść bez kasy itp, no ale z drugiej strony jest jakaś perspektywa i nie jest najgorzej! ale dasz rade twarda babka jestesżycze ci naj naj lepiej i zeby wkoncu sie wszytsko ułożyło bo to chyba najważniejsze... ) )
a jeszcze jedno, to nie ma u nich dzieci w domu czy jak? -
89dzoana89 > 01-03-2011, 22:39
Maja 3ke dzieci ale ja sie nimi nie zajmuje ,tzn jesli chce i mam ochote to siedze z nimi, czytam, gram czy gadam ale to z walsnej, nieprzymuszonej woli;p -
Coco > 02-03-2011, 2:08
Mieszkam w Denville, NJ :wink:
Jak nastroje? Wywal z głowy ten pomysł powrotu, dobrze, że nie masz na bilet! Czułabyś się tylko jakbyś straciła czas i pieniądze. Nie wiem, czy to rozsądne, czy nie (i wiem, że mi łatwo mówić, nie będąc na Twoim miejscu), ale skoro przyjechałaś i nie wychodzi -kompletnie nie z Twojej winy- to ja bym została sobie chociaż jakiś czas, powiedzmy na własną rękę. Wiza w końcu jeszcze ważna ;) Sobie nic do zarzucenia nie masz, Ty się wywiązujesz ze wszystkiego do czego się zobowiązałaś :)
Swoją drogą fajna ta rodzinka, że tak bezinteresownie Cię przygarnęła. Już myślałam, że bezinteresownych host rodzin nie ma ;)
A swoją drogą... jak to jest, że Twoja ex powiedziała, że nie chce au pair a teraz szuka drugiej? Co to za podchody? Legalnego rematchu przeprowadzić już nie można? Powiedzili/dali jakkolwiek kiedykolwiek znać, że coś robiłaś u nich nie tak? Jesteś pewna, że szukają drugiej? Może coś źle zrozumiałaś w tych mailach... Było wcześniej dziwne, a teraz jest MEGA dziwne. -
aniolek > 02-03-2011, 4:43
[quote name="Coco"]Mieszkam w Denville, NJ :wink:
Jak nastroje? Wywal z głowy ten pomysł powrotu, dobrze, że nie masz na bilet! Czułabyś się tylko jakbyś straciła czas i pieniądze. Nie wiem, czy to rozsądne, czy nie (i wiem, że mi łatwo mówić, nie będąc na Twoim miejscu), ale skoro przyjechałaś i nie wychodzi -kompletnie nie z Twojej winy- to ja bym została sobie chociaż jakiś czas, powiedzmy na własną rękę. Wiza w końcu jeszcze ważnaSobie nic do zarzucenia nie masz, Ty się wywiązujesz ze wszystkiego do czego się zobowiązałaś
nie moze zostac bo to bedzie nie legalne bo wiza staje sie nie wazna... jesli ja wywala z programu wiza wygasa i ja anuluja - no chyba ze chce byc nie legalnie
ps nie wprowadzajcie ludzi w blad -
89dzoana89 > 02-03-2011, 5:53
Dokladnie!! Jesli po 2 tygodniowym rematchu nie masz rodiznki to wiza wygasa!!! Tzn masz 30 dni na opuszczenie kraju a potem jestes nielegalnie! Tak samo jesli odejdziesz z wlasnej woli!!! Jesli po uplywie 30dni bedziesz wracac do PL to dostaniesz zakaz wjazdu tutaj na 10lat
Uwaga: jest jeden plus...po rozmowie z hostka dogadalysmy sie ze mi zaplaci normalnie za ten tydzien :mrgreen: Czy to nie jest coolJednak znalezc mozna normalnych ludzi w tym kraju -
Coco > 02-03-2011, 7:14
Wow, super, Asia :) Szok, jacy ludzie... :)
No, to może powinnam się precyzyjniej wyrażać... moje "na własną rękę" było "nielegalnie", a "na jakiś czas" - 30 dni. I dodałam, że nie mówię, że to koniecznie rozsądne :)