• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

marika1 > 14-05-2012, 18:35

matko, za dokładnie 8 dni mam wyjazd właśnie jako summer au pair i jak do tej pory nie mogłam się doczekać, wszystko wydawało mi się takie 'wow, przygoda!' takt eraz, czuję jak zegar tyka, jak jest coraz bliżej i nie powiem, niezły strach mnie obleciał

angelaa > 14-05-2012, 18:59

[quote name="marika1"]matko, za dokładnie 8 dni mam wyjazd właśnie jako summer au pair i jak do tej pory nie mogłam się doczekać, wszystko wydawało mi się takie 'wow, przygoda!' takt eraz, czuję jak zegar tyka, jak jest coraz bliżej i nie powiem, niezły strach mnie obleciał[/quote]

właśnie się obudziłam, bo śniło mi się że trafiłam do amerykańskiej rodziny i była masakra... a zostały mi tylko 4 dni!!!

marika299 > 16-05-2012, 16:56

no to i jak sie dolaczam do watku.tez chcialabym wyjechac jako summer au pair zarejestrowalam sie juz w lutym i troche bylo zainteresowania,ale w miedzyczasie zrezygnowalam z tego pomyslu. od wczoraj zalogowal sie ponownie,bo plany sie znowu zmienily przegladam te rodzinki i wlasciwe to nie ma za duzego wyboru. jesli sa jakies oferty na summer to przewaznie od poczatku czerwca a ja moge dopiero pod koniec i tu lipa;/ oby udalo sie cos znalesc,juz nie wazne gdzie,byleby wyjechac trzymam kicuki za was i za siebie

marika1 > 16-05-2012, 17:38

[quote name="angelaa"]
    [quote name="marika1"]matko, za dokładnie 8 dni mam wyjazd właśnie jako summer au pair i jak do tej pory nie mogłam się doczekać, wszystko wydawało mi się takie 'wow, przygoda!' takt eraz, czuję jak zegar tyka, jak jest coraz bliżej i nie powiem, niezły strach mnie obleciał[/quote]

właśnie się obudziłam, bo śniło mi się że trafiłam do amerykańskiej rodziny i była masakra... a zostały mi tylko 4 dni!!![/quote]

mi się śniło, że urodziłam dzieciaczka i przewijałam go, bawiłam się z nim itd.... widać jak w psychice siedzi nam ten wyjazd

@ moja imienniczko - a dokąd chcesz wyjechać?

Aisling > 17-05-2012, 15:03

Dziewczyny, ja jeszcze raz zaapeluje! Jesli chcecie wyjechac jako summer au pair do krajów w ktorych jezykiem ojczystym nie jest angielski, zwlaszcza Hiszpania, Wlochy, te rejony.. A wasz angielski jest dosyc dobry... W miejsce wyszukiwarce rodzin wpisujecie sobie, ze jestescie z UK. I w ten sposob macie dostep do duzo wiekszej bazy rodzin, ktore oczekuja od au pair aby uczyla ich dzieci jezyka angielskiego. Mam nadzieje, ze te, ktore jeszcze nie wiedza o tym sposobie szukania hf, skorzystaja z rady. Bo jeszcze macie czas, aby spokojnie znalezc sobie rodzinke. Powodzenia!

blackcar > 18-05-2012, 0:54

No niby tak, ale jak rodzinka chce nativa, to zazwyczaj odrzucaja tak czy siak

Astrid > 18-05-2012, 12:29

[quote name="blackcar"]No niby tak, ale jak rodzinka chce nativa, to zazwyczaj odrzucaja tak czy siak[/quote]

Prawda, ale nie wszystkie szukają navtiów. Ja mam zaznaczone w profilu pochodzenie polskie a miałam wiele ofert z Włoch i Hiszpanii właśnie do nauki języka. Większość sama do mnie pisała. Trzeba próbować, na prawdę nie wszystkie chcą nativów.

Aisling > 19-05-2012, 21:01

Pewnie, że jak chcą nativa to sobie go wezmą, normalne, ale niektorym powaznie jest to zupelnie obojetne

dosiunia > 20-05-2012, 16:30

aaaaaaaaaaaa wreszcie znalazłam! Dublin na wakacje!

rosario > 20-05-2012, 19:19

dosiunia, ta irlandia jest ci chyba przeznaczona!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia