• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 24-06-2012, 15:52

ja to czekam na styczen, kiedy zaczne szukac rodzinki, zrobie filmik itp. Wgl przedwczoraj siedzialam 16 godzin z 3letnim dzieckiem. Nie bylo zle, mimo ze spala tylko 1.5 godz I byla sstrasznie marudna ;p . wy tez robicie sobie juz zdjecia z dzieciakami do aplikacji czy tylko ja taka dziwna.?

sory za bledy, pisze z tableta :\

balbina > 24-06-2012, 20:44

Ja właśnie radzę, żebyście porobili trochę zdjęć już, żeby mieć i z lata i z zimy, ja jak robiłam aplikację w styczniu to mówiłam " kurde, szkoda, że nie ma słońca, można by było tyle fajnych rzeczy zrobić" ;x

paulaw > 25-06-2012, 18:58

Jaka ilość zdjęć z dziećmi to minimum? Nie ma takiego zdjęcia, na którym wyglądałabym korzystnie, dlatego pytam

Mam też kilka pytań do was, dziewczyny. Po pierwsze - jeżeli już tam będziecie, gdziekolwiek, jakie są rzeczy które chcecie tam zrobić? Takie rzeczy lub czynności, które zrobicie na 100%? Np. zwiedzenie jakiegoś miejsca, zjedzenie czegoś, spotkanie kogoś itd?

Po drugie, rozumiem, że chcecie wyjechać jak najwcześniej? Wiosna, początek lata?

I o reszcie pytań zapomniałam.

Aaaa, znacie HONY? Rany, moja ulubiona strona od kilku miesięcy. Zawsze śledzę nowe zdjęcia na tumblr. Daje mi to wiarę, że w NYC można spotkać naprawdę każdego :mrgreen: Np. nagą panią idącą po ulicy.

Astrid > 25-06-2012, 20:39

Się wtrącę w dyskusję bo widziałam, że w waszym temacie ktoś kiedyś podał link do strony, gdzie można ulicy NYC pooglądać a ja nie mogę tego znaleźć;/ Ma ktoś?

BTW jak szukałam to zobaczyłam, że Agnieszka napisała, że do USA nie można bez prawka... MOŻNA. Albo prawko albo 200h opieki nad dziećmi poniżej 2 lat.

merti > 25-06-2012, 20:53

ja to chce mieszkac w okolicach nyc, wiec obowiazkowo zwiedze boston, filadelfie I D.C. Chcialabym jeszcze poleciec do vegas, wypozyczyc samochod I pojechac do LA, San Diego I Phoenix.

Ale wg mnie to bezsens jechac tam bez prawka, bo bez samochodu jak bez reki przy tych odleglosciach... ja to bede zdawac do skutku. Za jakis miesiac zaczne kurs zeby na spokojnie zdac

effy > 25-06-2012, 22:26

[quote name="Astrid"]Się wtrącę w dyskusję bo widziałam, że w waszym temacie ktoś kiedyś podał link do strony, gdzie można ulicy NYC pooglądać a ja nie mogę tego znaleźć;/ Ma ktoś?[/quote]

http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/ proszę bardzo

[quote name="paulaw"]Mam też kilka pytań do was, dziewczyny. Po pierwsze - jeżeli już tam będziecie, gdziekolwiek, jakie są rzeczy które chcecie tam zrobić? Takie rzeczy lub czynności, które zrobicie na 100%? Np. zwiedzenie jakiegoś miejsca, zjedzenie czegoś, spotkanie kogoś itd?

Po drugie, rozumiem, że chcecie wyjechać jak najwcześniej? Wiosna, początek lata?

I o reszcie pytań zapomniałam.[/quote]

chciałabym wyjechać na przełomie maja i czerwca, czyli od razu po maturach. a co do rzeczy, które chciałabym zrobić/zobaczyć to: Las Vegas, LA, Miami, Golden Gate, NYC oczywiście, nauczyć się perfekcyjnie angielskiego i w miarę możliwości hiszpańskiego oraz poznać Latynosa, który nauczy mnie tańczyć salsę

agnieszka89 > 25-06-2012, 23:10

Z której agencji można jechać bez prawa jazdy? Na wszystkich stronach agencji z których można jechać do USA jest napisane że wymagane jest prawo jazdy.

Co do zdjęć to w CC minimum to jest chyba 5 ale nie jestem pewna, a maksymalnie można dodać 20.

paulaw > 25-06-2012, 23:24

[quote name="effy"]
    [quote name="Astrid"]Się wtrącę w dyskusję bo widziałam, że w waszym temacie ktoś kiedyś podał link do strony, gdzie można ulicy NYC pooglądać a ja nie mogę tego znaleźć;/ Ma ktoś?[/quote]

http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/ proszę bardzo [/quote]

Lepsze Google Earth i podgląd ulicy. Jak się ktoś wkręci, to może się poczuć, jakby naprawdę się tam było :mrgreen:

Nie można chyba nigdzie bez prawa jazdy, niestety. Muszę się w końcu wybrać, zrobić i mieć to z głowy. I pomyśleć o robieniu tych zdjęć. A filmik... sama nie wiem czy robić filmik.

blonde > 25-06-2012, 23:37

Jeśli mogę Wam coś poradzić - róbcie filmik! I róbcie zdjęcia, wstawiajcie maksymalnie tyle zdjęć ile się da. I róbcie prawko! Jak najszybciej!

Te wszystkie rzeczy są bardzo ważne w aplikacji. Tym bardziej, że macie jeszcze tyle czasu. Później tak 'na ostatnią chwilę' to bywa różnie z tym, a to naprawdę jest dla rodzinek ważne. Tym bardziej, że piszecie, że chcecie znaleźć rodzinkę z konkretnego miejsca. Ja np. na 11 matchy jakie miałam, miałam tylko jedną rodzinkę na roomie która była z NYC. I na dodatek w ogóle się do mnie nie odezwali...

Im lepszą będziecie miały aplikację, tym większa szansa znalezienia takiej rodziny, jakiej chcecie. A dobra aplikacja to właśnie ilość (i jakość - nie chodzi mi o rozdzielczość czy coś, tylko po prostu najlepsze sa zdjęcia z dziećmi/rodziną, podczas wykonywania jakichś swoich pasji itp.) zdjęć, fajny filmik, to jak długo macie prawko, no i oczywiście - doświadczenie w opiece nad dziećmi. Pamiętajcie, że to nie jest tak, że pstrykniecie palcami i po 2 godzinach od otwarcia roomu znajdziecie rodzinę z NYC/LA/czy skąd tam chcecie. Rodziny trafiają się różne. A im lepszą macie aplikację tym tych rodzin jest więcej = większy wybór.

paulaw > 26-06-2012, 0:47

Ze zdjęciami nie będzie problemu, a co do prawka - obiecuję, że zacznę je niedługo robić

Mam nadzieję, że uda mi się mój plan - chciałabym wyjechać zaraz po maturze, ale raczej mi się nie uda ze względu na aparat, ale zacznę szukać rodziny w tym samym czasie co wy, wyjadę najwyżej nieco później, ale zdołam znaleźć rodzinę z NYC i spotkać się z wieloma osobami, z którymi zawsze chciałam się spotkać. Po prostu nie widzę siebie nigdzie indziej, od dziecka o tym marzę i nigdy tego nie zmienię (:

Zaraz lipiec... a więc jakieś pół roku do stycznia, a wtedy... nie, nie mogę o tym myśleć, bo aż mnie rozpiera
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia