-
-
Re: Summer au pair
blackcar > 29-04-2012, 15:40
a gdzie jedziesz na ersmusa??
Nie poddaje się;p jak nie wypali z rodzinkami to sprobuje do uk na wakacje do pracy( zegnajcie palmy, morze, opalanko hihi) -
anngie > 30-04-2012, 12:17
[quote name="blackcar"]a gdzie jedziesz na ersmusa??
Nie poddaje się;p jak nie wypali z rodzinkami to sprobuje do uk na wakacje do pracy( zegnajcie palmy, morze, opalanko hihi)[/quote]
Niestety blisko i tylko Praga bo moj wydział mia umowy z samymi dziwnymi uniwersytetami. Palm nie bede miała ale Erasmus to Erasmus ;P A ty gdzie ? -
blackcar > 02-05-2012, 0:22
Ja sie dowiem po dlugim weekendzieale erasmus to eramus, moja kolezanka była na lotwie i bylo super! Mega miedzy narodowy klimat;-) a praga jest piekna!;-))) -
leila > 10-05-2012, 15:44
Hej dziewczyny!
Mam do was takie pytanie i zarazem prośbę...
Tak sie sklada, ze moj pobyt w Anglii jako Aupair dobiega konca postanowilam poszukac nowej host family na lato..
Napisala do mnie pewna pani, ze szuka Aupair na lato od czerwca, bo wybiera sie z mezem i dziecmi (dziewczynki 4 i 6 lat) do Hiszpanii na 4 tyg. Maja tam swoj dom i chce mnie zaprosic...
Nie wiem co mam o tym myslec, bo tak od razu zapraszaja mnie na wakacje, w ogole sie nie znamy... A moglabym zostac u nich gora 3 miesiące...
Co byscie zrobily?
PS Dodam, ze mam sie z nia spotkac w sobote, bo akurat jest na kilka dni w miescie w ktorym przebywam
Dzięki! -
blackcar > 10-05-2012, 21:34
Zaprasza Cie na wakacje zebys jej pomogla, nie zebys nie wylegiwala na plazy 4 tyg calymi dniami, tak to odbieram;-) summer au pair tak wyglada, ja tez mam zaproszxenie od rodzinki na miesiac na sardynie;-) ale nie wiem czy skorzystam btw -
leila > 10-05-2012, 23:42
Wiem, ze będę tam pracować a nie odpoczywać!Mam sie z nia spotkać w sobotę, więc zobaczę jeszcze...
A czy gdybym się zdecydowała przyjąć ich propozycję to czy oni płacą za wszystko? Tzn. samolot, atrakcje, restauraje, itp?
Wybaczcie, ze pytam, ale nigdy nie bylam summer Aupair i chcialabym zeby ktos mnie oświecił
Dzięki! -
blackcar > 11-05-2012, 11:37
Za dojazd tam - powinni! jak chodzicie razem gdzies cos zjesc itd to tez powinni!ale musisz sie zpaytac, bo wiesz jak w zyciu au pairkowym jest -
blackcar > 13-05-2012, 14:35
no ja to chyba juz nie znajde rodzinki na wakacje;-((( widzialam ze z dwoma rodzinkami, jedna byla super, ale potrzebuje kogos wczesniej, a ja obrone maminne rodzinki, ktore sa zainteresowane to albo chca zebym dzielila pokoj z 1-4 latkiem(boze...), albo płaca 60 e i praca od 8 rano do 8 wieczor i jeden dzien wolny, albo jakies zadupia w gorach -
dosiunia > 13-05-2012, 21:20
ja też jeszcze nie mam, w tym tyg będę miała jakies rozmowy na skajpie i mooooooze coś się ruszy. Już myślałam, że będę do Belgi jechać, ale wybrali kogos innego... -
blackcar > 13-05-2012, 21:25
No ja tez mam nadzieje ze sie cos ruszy, az mam ochote jechac na "pol roku" i wrocic wczesniej, ale nie chce oszukiwac.
Rodzinki niekltore są niepoważne, jak te, ktora chca zebym dzieliła ten pokoj z dzieciakami. Nie wiem czy jakas dziewczyna wytrzyma takie cos. Az mysle zeby im napisac, (to ich pierwsza au pair by była) ze zadna dziewczyna nie bedzie sie czuła komfortowo.