• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

blackcar > 29-04-2012, 15:40

a gdzie jedziesz na ersmusa??

Nie poddaje się;p jak nie wypali z rodzinkami to sprobuje do uk na wakacje do pracy ( zegnajcie palmy, morze, opalanko hihi)

anngie > 30-04-2012, 12:17

[quote name="blackcar"]a gdzie jedziesz na ersmusa??

Nie poddaje się;p jak nie wypali z rodzinkami to sprobuje do uk na wakacje do pracy ( zegnajcie palmy, morze, opalanko hihi)[/quote]

Niestety blisko i tylko Praga bo moj wydział mia umowy z samymi dziwnymi uniwersytetami. Palm nie bede miała ale Erasmus to Erasmus ;P A ty gdzie ?

blackcar > 02-05-2012, 0:22

Ja sie dowiem po dlugim weekendzie ale erasmus to eramus, moja kolezanka była na lotwie i bylo super! Mega miedzy narodowy klimat;-) a praga jest piekna!;-)))

leila > 10-05-2012, 15:44

Hej dziewczyny!

Mam do was takie pytanie i zarazem prośbę...

Tak sie sklada, ze moj pobyt w Anglii jako Aupair dobiega konca postanowilam poszukac nowej host family na lato..

Napisala do mnie pewna pani, ze szuka Aupair na lato od czerwca, bo wybiera sie z mezem i dziecmi (dziewczynki 4 i 6 lat) do Hiszpanii na 4 tyg. Maja tam swoj dom i chce mnie zaprosic...

Nie wiem co mam o tym myslec, bo tak od razu zapraszaja mnie na wakacje, w ogole sie nie znamy... A moglabym zostac u nich gora 3 miesiące...

Co byscie zrobily?

PS Dodam, ze mam sie z nia spotkac w sobote, bo akurat jest na kilka dni w miescie w ktorym przebywam

Dzięki!

blackcar > 10-05-2012, 21:34

Zaprasza Cie na wakacje zebys jej pomogla, nie zebys nie wylegiwala na plazy 4 tyg calymi dniami, tak to odbieram;-) summer au pair tak wyglada, ja tez mam zaproszxenie od rodzinki na miesiac na sardynie;-) ale nie wiem czy skorzystam btw

leila > 10-05-2012, 23:42

Wiem, ze będę tam pracować a nie odpoczywać! Mam sie z nia spotkać w sobotę, więc zobaczę jeszcze...

A czy gdybym się zdecydowała przyjąć ich propozycję to czy oni płacą za wszystko? Tzn. samolot, atrakcje, restauraje, itp?

Wybaczcie, ze pytam, ale nigdy nie bylam summer Aupair i chcialabym zeby ktos mnie oświecił

Dzięki!

blackcar > 11-05-2012, 11:37

Za dojazd tam - powinni! jak chodzicie razem gdzies cos zjesc itd to tez powinni! ale musisz sie zpaytac, bo wiesz jak w zyciu au pairkowym jest

blackcar > 13-05-2012, 14:35

no ja to chyba juz nie znajde rodzinki na wakacje;-((( widzialam ze z dwoma rodzinkami, jedna byla super, ale potrzebuje kogos wczesniej, a ja obrone mam inne rodzinki, ktore sa zainteresowane to albo chca zebym dzielila pokoj z 1-4 latkiem(boze...), albo płaca 60 e i praca od 8 rano do 8 wieczor i jeden dzien wolny, albo jakies zadupia w gorach

dosiunia > 13-05-2012, 21:20

ja też jeszcze nie mam, w tym tyg będę miała jakies rozmowy na skajpie i mooooooze coś się ruszy. Już myślałam, że będę do Belgi jechać, ale wybrali kogos innego...

blackcar > 13-05-2012, 21:25

No ja tez mam nadzieje ze sie cos ruszy, az mam ochote jechac na "pol roku" i wrocic wczesniej, ale nie chce oszukiwac.

Rodzinki niekltore są niepoważne, jak te, ktora chca zebym dzieliła ten pokoj z dzieciakami. Nie wiem czy jakas dziewczyna wytrzyma takie cos. Az mysle zeby im napisac, (to ich pierwsza au pair by była) ze zadna dziewczyna nie bedzie sie czuła komfortowo.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia