• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Klaudia_1990 > 11-07-2009, 12:03

Kurcze :/ nie chce zbyt długo czekać ... ;/

karolinka > 12-07-2009, 0:04

a czy któras z Was jedzie do dzieci ponizej 2ch lat? ;D

bo mnie wlasnie interesuje opieka dzieci w tym wieku i tak orientacyjnie chcialabym wiedziec ile sie czeka na rodzinke;D

dominikan@ > 12-07-2009, 11:10

Ja jade do niemowlaka i 2,5 latki. Ale jak zapewne wiesz program au pair mówi o tym że au pair nie może samodzielnie opiekowac się dzieckiem po niżej 3 miesiaca życia. A biorąc pod uwagę to że nigdy nie opiekowałam sie noworodkiem i rodzina o tym wie to do moich obowiązków nalezy głównie zajmowanie sie jego starszą siostrą.

Klaudia_1990 > 12-07-2009, 12:41

Ja jadę do dzieci poniżej 2 roku życia , bo nie zdałam prawka i nie mam wyjścia. Wiem, że o wiele dłużej czeka się w tej sytuacji na rodzinę , bo takich rodzin jest mniej niż tych ze starszymi dzieciakami ;/

dominikan@ > 12-07-2009, 12:46

Tu bym się z tobą nie zgodziła Klaudia. Wg mnie rodzin z dziećmi poniżej 2 roku życia jest o wiele wiele więcej niż z dziećmi szkolnymi i niż mają chetnych dlatego zrobili taki chwyt że jesli nie masz prawka to masz wyjście albo bedziesz opiekowała się dziećmi poniżej 2 r ż albo się nie kwalifikujesz do programu.

Klaudia_1990 > 12-07-2009, 13:01

Naprawdę ??? Wiesz, jeśli to prawda no to bardzo mnie pocieszyłaś , chciałabym żeby tak było :mrgreen: Mi się wydawało że tych rodzin jest mniej, zresztą sama Pani AC tak mi przedstawiła to wszystko ... powiedziała, że nie mają teraz ŻADNYCH rodzin z takimi maluchami ...Ile w tym prawdy to nie wiem.. Ale spójrz na sam przypadek forumowej koleżanki Cailet, która od kwietnia miała tylko 1 ofertę ...

dominikan@ > 12-07-2009, 13:21

Klaudia Pani C dużo rzeczy mówi wg mnie specjalnie żeby nastraszyć nas i żebyśmy decydowały się na pierwszą lepszą rodzinę bo jej praca na tym polega i za to bierze kase zeby jak najszybciej "sparować" au pair z rodzinami. "Nie mają żadnych rodzin z maluchami"!!!! no to sorry to ile oni do licha mają tych rodzin 10????!!!! To reklame sobie niezłą robią!!! Jak można mówić że nie mają rodzin!!!! Co za bzdura w zyciu w to nie uwierze!! Mają rodziny ale napeweno nie tyle co CC a ta ich gatka ma tylko i wyłącznie na celu to aby potencjalne au pairki przestały wybrzydzac i brały to co jest a nie liczyły na to że kolejna oferta będzie może lepsza A to ile ktoś dostaje ofert rodzin zależy min od :

1. Agencji (zwłaszcza ich kompetencji!!!!)

2. Doświadczenia w opiece nad dziećmi/ prawka

3. Czasem wieku potelncjalnej au pair

4. Stopnia znajomości języka

5. Wielu innych czynników

cailet > 12-07-2009, 13:28

Klaudia ----> ty jeszcze nie masz au-pair room gotowego. Poczekaj, i zobaczysz jak to będzie w twoim przypadku wyglądać. Ja ci napisałam, jak moja sytuacja wygląda, ale moż się okazać, że u ciebie będzie zupełnie inaczej. Na razie się nie martw, bo nie ma czym, dopóki nie masz room'u u nie wiesz, jak to będzie wyglądać.

Inna sprawa, że ja nie naciskałam biura do tej pory. Jakoś tak mi nie zależało na pośpiechu. Teraz to inna sprawa, dlatego zaczyna mnie to wkurzać. Ale to tylko ja.

Naprawdę, nie martw się, bo na razie nie ma czym. A jeśli ci się naprawdę śpieszy, to poszukaj sobie rodzinki na własną rękę. To jest chyba w twoim wypadku najlepsza opcja. Bo nie musisz się przejmować, czy dostaniesz jakieś oferty czy nie.

nina15 > 12-07-2009, 14:22

ja w zeszlym roku byłam w agencji aupaircare z proworku i mialam mnostwo ofert co kilka dni dostawalam mejla od jakies rodzinki. niestety zrezygnowalam. teraz znowu zdecydowalam sie na wyjazd, ale już poslali moje papiery do agencji interexchange z którą też współpracują. papiery agencja zaakceptowala 26 czerwca. no i do tej pory nie zglosila sie zadna rodzinka. dzwonila tylko do mnie pani AC i pytala sie jak jezdze samochodem bo ciezko jest znalezc rodzinke jesli nie jezdzi sie dobrze samochodem. no ja niestety podczas studiow to nie jezdzilam, tylko teraz staram sie nadrobic.ale jak bylam w aupaircare to jakos to nie byl problem. w sumie na razie jakos sie nie niepokoje bo chce wyjechac najwczesniej w grudniu. nawet sie zastanawialam czy nie zlozylam papierow za wczesnie, no ale widze teraz ze chyba dobrze zrobilam bo cos cienko z tymi rodzinkami, ale mysle ze to zalezy od agencji do której prowork wysyla dokumenty...

Klaudia_1990 > 12-07-2009, 15:18

diminikan@ przysięgam Ci, że tak właśnie mi ta Pani powiedziała, że nie mają teraz rodzin. Już sama nie wiem, może przenieść się do CC ? ... Szkoda pierwszej raty w proworku, ale w CC płaci się już po fakcie, hm..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia