• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prawo jazdy /transport

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Prawo jazdy /transport

• Prawo jazdy /transport
  • Re: Prawo jazdy /transport

balbina > 11-05-2012, 12:09

można jechać z gawo bez prawka

Shanon > 11-05-2012, 16:39

Cytat:Nie można jechać bez prawka

Cytat:można jechać z gawo bez prawka

No to w końcu jak ?

angelaa > 11-05-2012, 16:55

[quote name="Shanon"]
    Cytat:Nie można jechać bez prawka

Cytat:można jechać z gawo bez prawka

No to w końcu jak ?[/quote]

można jechać bez prawka. ale trudniej jest znaleźć rodzinę.

to nie prawda że rząd wymaga, na oficjalnych, amerykańskich stronach agencji też nie ma informacji, że au pairka musi mieć prawko. to polskie agencje go wymagają, a właściwie, to nie wymagają, gdyż ja obecnie mam otwarty room w gawo bez prawa jazdy

izz > 16-05-2012, 4:31

Dziewczyny, myślę że wyjazd bez prawka to nie jest najlepszy pomysł. Jeśli chcecie przemieszczać się gdziekolwiek potrzebujecie prawka. Tutaj komunikacja miejska poprostu nie działa. Chyba że to duże miasto, ale myślę że i tak warto zrobić przed przyjazdem.

Tośka > 16-05-2012, 11:55

izz no tak... to chyba w każdym kraju tak działa ... w duzych mistach owszem jest komunikacja miejska... niektóre au pair które maja prawko w ogole nie jezdza samochodami bo np. opiekują sie maluszkami i nie potrzebuja prawka... z drugiej strony .. np. jeśli ktoś znajdzie rodzinke załozmy niedaleko duzego miasta z dobrą komunikacją miejska .. i wyjedzie do stanów.. to przecież mając ssc moze zrobic tam prawko ... ) a z drugiej strony lepiej miec to prawo jazdy wtedy mamy wiecej mozliwosci w znalezieniu rodziny//.. ja na początku myslalam ze pojade sobie bez prawka itp.. ale potem za namową dziewczyn z tego forum i kilku przyjaciol reaktywowalam swoje prawo jazdy.. kezeli znajde rodzine i wyjade przed moim egzaminem to zrobie tam prawo jazdy ... jezeli nie .. zrobie w PL i bede dalej szukac ..

tak więc robioć prawjo czy nie !? to juz jest wasza wola zawsze lepiej jest mieć prawo jazdy .. a swoją drogą jak juz wspominała Angela .. na amerykańskich stronach agencji nie jest nic napisane ,że trzeba mieć prawo jazdy .. to polskie agencje wymagaja zeby mieć prawko ..

Pozdrawiam

balbina > 19-05-2012, 11:02

ale myślę, że jeżeli polska agencja wymaga to tylko dla naszego dobra, bo też nie chcą żebyśmy szukały rodzinki z milion lat.

ja jako host family nie brałabym operki bez prawka jazdy;x

Zawsze to trzeba na zakupy pojechać albo z dzieckiem do lekarza lub nagły wypadek, a jeżeli musiałaby prowadzić na co dzień to lepiej żeby miała jakieś doświadczenie, żeby się nie rozbiła

aniasz93 > 25-07-2012, 22:07

Hej! Ja jadę do Usa bez prawka, moja rodzina nie potrzebuje au-pair z prawem jazdy bo będę miała pod opieką 2 letnich bliźniaków. Miałam profil w APC bez prawka i miałam 8 matchy przez 3 tygodnie, więc jednak się da. Nie zdecydowałabym się na nich, bo wiem, że w USA ani rusz bez samochodu. Przemyśleli sprawę jeszcze raz i postanowili dać mi auto. Mam jeszcze miesiąc na zdanie prawka w PL ( jestem już po 3 egzaminach i jak na razie wielka du*a), ale nawet jak nie zdam tutaj to powiedzieli ze bez problemu zrobię je na miejscu. Także dla chcącego nic trudnego! życzę powodzenia wszystkim au-pair zmagającym się z problemem prawem jazdy, będzie dobrze! :*

dori5556 > 12-10-2012, 18:35

Czy ktoś może jeszcze podzielić się swoim doświadczeniem zwiazanym z jazdą w USA? Ja wyjeżdzam w grudniu i będę musiała odbierac dzieci ze szkoły. Mam prawo jazdy juz 2,5 roku,ale w czasie studiów nie jezdzilam prawie wcale, tylko teraz gdzies od wakacji staram sie jezdzic jak tylko czesto mogę. Czy jest ktoś kto nie mial duzego doswiadczenia w PL i jezdzi teraz w USA?

balbina > 12-10-2012, 18:59

http://bliskodosanfrancisco.blogspot.co ... wo%20jazdy <- tutaj znajdziesz fajne, przydatne informacje : )

dori5556 > 12-10-2012, 19:33

Dziękuje,ale już to wcześniej czytałam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia