-
-
Re: Au Pair 2013!
elodie913 > 08-01-2012, 14:51
Jeżeli o mnie chodzi to decyzje o wyborze biura i formalności zacznę chyba załatwiać dopiero w styczniu 2013, myślę,że to wystarczająco dużo czasu jeżeli miałabym jechać w czerwcu. -
lidda > 08-01-2012, 14:56
[quote name="magdzia1027"]Hej dziewczyny! Ja też się wybieram w 2013ale nie po maturze tylko po szkole policealnej kiedy zaczniecie składac papiery itp? [/quote]
Zbieranie papierów-> Styczeń/ luty 2013Żeby już marzec/ kwiecień rozmawiać z rodzinami i na spokojnie wybrać tą najlepszą -
magdzia1027 > 08-01-2012, 16:18
styczen do chyba bedzie dobry moment na formalnościa bedziecie teraz zbierac jakies "doswiadczenie" albo chodzic na jakies kursy? -
elodie913 > 08-01-2012, 17:25
Ja zapiszę się na jakiś wolontariat o ile czas mi pozwoli. Ale kursów nie planuje, postaram się sama zmotywować do nauki angielskiego -
magdzia1027 > 08-01-2012, 18:45
ja w maju prawko a potem wolontariat w domu dziecka i kurs jezykowy, mam nadzieje ze mi czasu wystarczy
jejuuu ale juz sie nie moge doczekac -
mia03 > 08-01-2012, 21:28
aaaa ja też! tak bym chciała żeby ten czas szybciej leciał (oczywiście do pewnego momentu ^^)
no a tak wgl to planuje jakiś wolontariat, ale to bardziej w okresie wakacji, na kurs żaden sie nie zapisałam, jakoś sama ogarnę ten angielski.. -
magdzia1027 > 08-01-2012, 22:28
[quote name="mia03"]aaaa ja też! tak bym chciała żeby ten czas szybciej leciał (oczywiście do pewnego momentu ^^)
no a tak wgl to planuje jakiś wolontariat, ale to bardziej w okresie wakacji, na kurs żaden sie nie zapisałam, jakoś sama ogarnę ten angielski..[/quote]
zobaczysz jak ten czas szybko zlecimoja nauka w lceum nie wróży nic dobrego więc wolę się poszkolić znalazlam bardzo fajny kurs trwa 3 miesiace (20 godzin tygodniowo!!! 8O ale dam rade ) -
ThEveline > 09-01-2012, 19:38
heyja chodzę do szkoły językowej (2x 1.5h) dużo mi to daje. Mam dylemat dziewczyny do bardzo chce jechać po maturze do USA, bo od zawsze to było moje marzenie.Moim drugim marzeniem jest aktorstwo, a najlepiej PWST,ale wiadomo jak trudno się tam dostać.Myślałam żeby sobie wykupić w usa 2 kurs aktorstwa (bo ten pierwszy co rodzinka płaci to chciałabym ang). I tak właśnie nie wiem bo to są moje 2 największe marzenia... Co o tym myślicie?
Ps. Dzięki za pomoc -
elodie913 > 09-01-2012, 20:48
[quote name="ThEveline"]heyja chodzę do szkoły językowej (2x 1.5h) dużo mi to daje. Mam dylemat dziewczyny do bardzo chce jechać po maturze do USA, bo od zawsze to było moje marzenie.Moim drugim marzeniem jest aktorstwo, a najlepiej PWST,ale wiadomo jak trudno się tam dostać.Myślałam żeby sobie wykupić w usa 2 kurs aktorstwa (bo ten pierwszy co rodzinka płaci to chciałabym ang). I tak właśnie nie wiem bo to są moje 2 największe marzenia... Co o tym myślicie?
Ps. Dzięki za pomoc[/quote]
Moim zdaniem w tej sprawie, nie powinnaś brać pod uwagę opinii innych osób. Musisz się zastanowić co jest dla Ciebie ważniejsze, co może ewentualnie poczekać albo jak to połączyć. Zawsze możesz spróbować dostać się na PWST po maturze, a jak Ci sie nie uda to będziesz mogla wyjechać do Stanów. Podejrzewam też, że w USA za jakiś dobry kurs aktorstwa trzeba sporo zapłacić, więc tu też pojawia się kwestia finansowa. Wszystko zależy od Twoich chęci i priorytetów -
lidda > 10-01-2012, 3:24
[quote name="elodie913"]
[quote name="ThEveline"]heyja chodzę do szkoły językowej (2x 1.5h) dużo mi to daje. Mam dylemat dziewczyny do bardzo chce jechać po maturze do USA, bo od zawsze to było moje marzenie.Moim drugim marzeniem jest aktorstwo, a najlepiej PWST,ale wiadomo jak trudno się tam dostać.Myślałam żeby sobie wykupić w usa 2 kurs aktorstwa (bo ten pierwszy co rodzinka płaci to chciałabym ang). I tak właśnie nie wiem bo to są moje 2 największe marzenia... Co o tym myślicie?
Ps. Dzięki za pomoc[/quote]
Moim zdaniem w tej sprawie, nie powinnaś brać pod uwagę opinii innych osób. Musisz się zastanowić co jest dla Ciebie ważniejsze, co może ewentualnie poczekać albo jak to połączyć. Zawsze możesz spróbować dostać się na PWST po maturze, a jak Ci sie nie uda to będziesz mogla wyjechać do Stanów. Podejrzewam też, że w USA za jakiś dobry kurs aktorstwa trzeba sporo zapłacić, więc tu też pojawia się kwestia finansowa. Wszystko zależy od Twoich chęci i priorytetów[/quote]
Jak się nie dostaniesz tam gdzie chcesz to będzie już trochę za późno na wyjazd do USA, chyba że chcesz stracić 2 lata... Dlatego najlepiej jak już to wyjechać jak najwcześniej żebyś po powrocie zdążyła na egzaminy wstępneSkoro myślisz o aktorstwie tak na poważnie to myśle że fajnym doświadczeniem byłoby skończenie kursu/ kursów aktorskich na jakimś renomowanym (w świecie aktorstwa ) uniwersytecie czy akademii.... Ale na to tak jak elodie napisała, potrzebne są raczej duże nakłady finansowe No i na pewno wszystkim by szczena opadła jakby zobaczyli na uczelni do której byś startowała wpis np. z Actor's Studio w NY Ale musisz sama wybrać co chcesz