• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA - przed czy po studiach?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA - przed czy po studiach?

• Au Pair USA - przed czy po studiach?
  • Re: Au Pair USA - przed czy po studiach?

natgreen > 21-03-2012, 20:45

ja ci powiem tak, teraz jestem juz w grupie wyjazdowej na fb, ktora zalozyło CC( i w innych gr. miedzy inymi Connecticut) i tam dziewczyny sie wypowiadają, ze LCC są super, i ze rozmawialay z dziewczynami ktore tam są i nic złego nie powiedzą! Z tego co wiem, to o rematch wcale nie tak trudno-wszystko zalezy od tego jaką masz aplikacje-bo jak słabą to zadna agencja nie bedzie w stanie pomoc. Z góry wiadomo, ze lepiej nie byc na rematchu bo jednak 2tyg to strasznie mało, dlatego trzeba być pewnym swojej perfect family. A kiedy właśnie chcesz jechać?

paulaw > 21-03-2012, 20:48

Dopiero w następnym roku, dlatego mam jeszcze mnóstwo czasu, ale wolę być gotowa

agnieszka89 > 26-05-2012, 12:15

Według mnie w każdej agencji są dobrzy jak i źli lokalni koordynatorzy. Na przykład moja koleżanka miała rematch i musiała się wyprowadzić to jej LCC powiedziała że nie może się u niej zatrzymać bo coś tam i zamieszkała u innej. I tamta bardzo jej pomogła w szukaniu drugiej rodziny. Przedłużyła jej rematch do miesiąca i udało jej się, zostanie do końca swojego roku w USA.

panama > 15-08-2012, 17:20

wracając do tematu.

Mam 23 lata ( w sumie skończe za miesiąc - ale rocznikiem już tak) skończyłam studia PEDAGOGICZNE specjalizacja - opiekuńczo wychowawczy. Ze względu, że w trakcie studiów z dziennych na zaoczne miałam możliwość podjęcia pracy. Jak wiecie nazywani jesteśmy - pokolenie umowa zlecenie, więc tak właśnie było. Nie dość że zleceniówka to na 1/2 lub 3/4 etatu. Teraz skończyłam studia licencjackie, chcialabym iść na magistra ale po co skoro nie ma pracy?! teraz zwalniają a nie zatrydniaja nowych nauczycieli. Zamiast chodzić na emerytury zostają i blokują miejsca nowym nauczycielką. Mam nadzieję, że wyjazd do Usa sprawi, że zmotywuję się do dalszej nauki w Pl, że bardzo dobry angielski i "jakieś" kursy w Usa wzbogacą moje CV. Długi czas szukałam na waszych blogach dziewczyn w takim wieku jak ja ( było ciężko) same 19 i 20. Czasami miałam myśli, że jestem po prostu za stara ale nic, odważyłam się i jestem w programie. Szukam właśnie rodzinki i myślę, że wiek nie ma znaczenia. Jeśli chcesz zostać w PL to bez różnicy czy wyjedziesz przed czy po studiach bo przecież i tak wrócicie. Natomiast jesli chciałbyście zostać w Usa to im szybciej tym lepiej.

Nimell > 15-08-2012, 17:54

Ja skończyłam 22 lata, studia licencjackie i też wyjeżdżam i nigdy nie myślałam, że jestem za stara.. miałam zamiar wyjechać po maturze, ale właśnie wtedy zdałam sobie sprawę że dla mnie to za szybko a teraz czuję, że to idealny czas dla mnie na wyjazd ;)

madz > 15-08-2012, 18:19

po czy przed studiami? A może tak złoty środek czyli W TRAKCIE Ja mam co prawda 24 lata, licencjat i magisterkę, ale kierunek z którym wiążę moją przyszłość jest jednolity, a ja dopiero zaczynam 3 rok studiów, Mam zamiar wyjechać własnie po 3 roku, rok dziekanki po 7 latach ciągłego studiowania się przyda przed kolejnymi 5/6 latami studiów Niby ludzie się boją tych dziekanek jak ognia, bo nie będzie się chciało wrócić do nauki, bo za późno się studia skończy... A co mi tam, może kokosów nie będę zarabiać przez najbliższe 10 lat, ale przynajmniej będę spełniona pod względem satysfakcji zawodowej

Czy ktoś też planuje dziekankę tak jak ja na wyjazd jako au pair?

adziszkowa > 15-08-2012, 19:00

Jak ktoś jest zdeterminowany plus ma swoje lata i wie czego chce to dziekanka nie powinna zaszkodzić, ja kończę teraz licencjat i wiedziałam, że nie ma opcji na przerwę niestety póki co nie ciągnie mnie do nauki i każda forma oderwania od niej to dla mnie wybawienie nawet opieka nad dziećmi.

panama > 15-08-2012, 20:17

Póki co chciałabym wrócić na studia po powrocie, ale czy po dziekance będzie mi się chciało

madz > 15-08-2012, 21:52

Bo trzeba po prostu studiować to co się kocha. Mnie moje studia za dużo zaangażowawszy kosztowały i byłoby głupotą dać sobie z nimi spokój.

[quote name="adziszkowa"]Jak ktoś jest zdeterminowany plus ma swoje lata (...)[/quote]

poczułam się jak bym miała z 70 lat i za każdą cenę chciała lecieć do USA.

mamecia > 15-08-2012, 21:57

[quote name="adziszkowa"]Jak ktoś jest zdeterminowany plus ma swoje lata (...)[/quote]

[/quote]poczułam się jak bym miała z 70 lat i za każdą cenę chciała lecieć do USA.[/quote]

Przecież nikt cie nie chciał urazić, chodziło raczej o to że do Stanów legalnie przez agencję można wyjechać do 26 roku życia, a nie tak jak ma się ochotę więc określenie "mieć swoje lata" jest jak najbardziej trafne, bo w wieku 25 lat chcąc wyjechać jako au pair, musisz przerwać studia, bo inaczej będzie za późno...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia