• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jedzenie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Jedzenie

• Jedzenie
  • Re: Jedzenie

agulka > 17-04-2009, 21:32

matura to jak sprawdzian..tylko troche wiekszy. zdawalam stara, bo moje czasu liceum to normalnie epoka kamienia lupanego zaczelam sobie powtarzac 2 tygodnie przed. wyszlam z zalozenia, ze skoro sie uczylam 4 lata, to powinnam cos tam umiec... a Ci ktorzy nie uczyli sie przez 4 lata to i tak nie nadrobia w 2 tygodnie...

stres to zly doradca..

cailet > 17-04-2009, 23:07

Właśnie. O maturze wiecie wszystko, tylko jakoś przed nią zapominają wam powiedzieć, że ona TEŻ JEST DLA LUDZI

Ja miałam kredki, bo matura we wtorek pierwsza, a ja w niedzielę dostałam jakiegoś uczulenia, byłam CAŁA czerwona, spuchnięta i gorąca i swędząca. Pojechałam na pogotowie w niedzielę wieczorem, a lekarka mi, że ona mnie nie wypuści, tylko przyjmuje mnie na oddział, bo to coś równie dobrze może sprawić, że opuchnie mi cała krtań, że nie będę mogła oddychać. I tak, dzień przed maturą wyszłam ze szpitala na własne życzenie nie wiedząc, czy matury dożyję

Jeszcze w dzień matur było jakieś 37 stopni w cieniu, a ja musiałam pomykać w długich spodniach i długim rękawie, bo byłam cała czerwona i wysmarowana jakimś mazidłem, żebym się cały czas nie drapała.

I tak, siedząc przed egzamem, byłam już na tyle wykończona tym wszystkim, że niemal zupełnie się zrelaksowałam egzamem. Wszyscy wokół mnie panikowali, a ja nic

MATURA JEST DLA LUDZI - powtarzam.

Kachaaa > 18-04-2009, 12:09

ale ja zawsze sie tak stresuje, kazdy mi to mowi ze nia ma sie czego stresowac, ale jak zdam tez tak powiem ze to pestka bylo a teraz nie umiem sie nie stresowac, mam taka nature :?

bunia_90210 > 18-04-2009, 13:23

[quote name="agulka"]matura to jak sprawdzian..tylko troche wiekszy. zdawalam stara, bo moje czasu liceum to normalnie epoka kamienia lupanego zaczelam sobie powtarzac 2 tygodnie przed. wyszlam z zalozenia, ze skoro sie uczylam 4 lata, to powinnam cos tam umiec... a Ci ktorzy nie uczyli sie przez 4 lata to i tak nie nadrobia w 2 tygodnie...

stres to zly doradca..[/quote]

Ja zdaję z biolii a wogóle się nie uczyłam bo miałam takiego nauczyciela...no może troszkę...ale teraz nadrabiam. Ja lubie biologię i szybko mi wchodzi...zostalo mi już niewiele materiału. Zaczęłam się uczyć tydz temu albo 1.5 tygodnia i większość materiału już opanowana. Za to w gimnazjum miałam straszną kosę z biologii...tyle nieprzespanych nocy a w głowie coś tam zostaje.

bunia_90210 > 18-04-2009, 13:25

Powiedzmy sobie szczerze- Matura jest pestką dla tych,którzy juz ją przeszli. Dla tych na których ona czeka to jest ogromny stres. Wiem na podstawie prawka. teraz mówię wszystkim zdasz...to łatwe a wsześniej wcale tak nie myślałam

agulka > 18-04-2009, 14:10

nie wiem, ja podchodzilam do matury na spokojnie i na luzie. chodzilam do renomowanego liceum, gdzie wazne bylo zeby utrzymac statystki , ze nasza szkola zawsze zdaje itd. ludzie nie jedli , nie spali stres... a ja luz... moze to moja osobowosc, nie wiem...

z 2 strony spedzilam 2 lata w liceum u siostr niepokalanek... wiec szkole zycia przeszlam

i przed jak i po maturze uwazam, ze jest to przereklamowane i tyle.

Summertime > 18-04-2009, 17:06

U mnie problem jest taki, że chyba za wysoko postawiłam sobie poprzeczkę A chciałabym się dostać na konkretne studia w konkretnym mieście, gdzie bez wyników w granicach 85-95% nie mam nawet co startować.

Johnson > 18-04-2009, 17:32

Ja też jakoś bardzo sie nie przejmuje matura

w sumie mam plan startowac w UK na studia a tam matura na poziomie 60% wystarczy

a jak w polsce to tylko zaocznie

kamysia > 19-04-2009, 11:40

.

Kachaaa > 19-04-2009, 12:34

Johnson a na co i gdzie dokladnie chcesz startowac?

podaj linki moze sie bym skusila tez hihih
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia