• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au pair w tym roku

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Au pair w tym roku

• Au pair w tym roku
  • Re: Au pair w tym roku

edzia89 > 20-09-2011, 18:11

Ja jadę z Prowork. Mam już rodzinę. Jadę do stanu Nowy Jork. Chyba nikt inny nie leci 31 października

anetaar > 21-09-2011, 5:43

Edzia nie przejmuj sie, na mojej orientacji tez nie bylo zadnej polki, sama tez lecialam do USA... nie bylo zle. Na orientacji w sumie fajnie,ze bylam jedyna, bo mialam okazje rozmaiwac wiecej po angielsku

cocoroline > 21-09-2011, 10:54

a kiedy wiadomo czy leci sie z kims czy samemu z PL? dopeiro na lotnisku?

edzia89 > 21-09-2011, 22:45

Ja tam płakać nie będę jeśli polecę sama tak z ciekawości pytam. Może i masz rację. Lepiej jakbym była samą Polką

paulima22 > 24-09-2011, 11:47

Ja tez jade 31 pazdz!

Wylot z Wrocka

a bd mieszkac obok Richmond :wink:

Agnes > 26-09-2011, 0:23

[quote name="edzia89"]Ja tam płakać nie będę jeśli polecę sama tak z ciekawości pytam. Może i masz rację. Lepiej jakbym była samą Polką [/quote]

No wiem czy tak lepiej...tak się wydaje jak jest się w Polsce, i nie chodzi o to że nie dasz sobie rady, tylko o to że czasami jest przyjemnie odezwać siędo kogoś w swoim jezyku. My np. na szkoleniu miałyśmy robić niektóre rzeczy grupowo : polki ,niemki, np. zaśpiewać typową polską piosenkę. I wtedy w grupie raźniej niz stać samemu Wiecie jednak jak się wyjedzie troche się teskni za Polskim językiem i za "swoimi " Ja tak przynajmniej mam. A w samolocie... z Londynu musiałam lecieć sama, bo reszta dziewczyn miała lot godzine później... no całą drogę troche nudno...zwłaszcza ze było duzo niemek które gadały po niemiecku a do angielskiego się nie kwapiły;/

edzia89 > 26-09-2011, 11:39

Ja tam trzymam się przy swoim. Jadę do polskiej host rodziny więc mi tak języka polskiego i kultury nie zabraknie! Więc czy polecę z jakąś Polką czy nie to już nie jest problem dla mnie. Ja akurat jestem osobą, która radzi sobie sama Jadę właśnie po to żeby poznać jak najwięcej ludzi z poza Polski! Lubie poznawać inne kraje i kultury

oczubek > 26-09-2011, 12:56

Ja jestem tego samego zdania co edzia. Wiele razy jeździłam sama za granicę, bez żadnej koleżanki czy chłopaka. Myślę, że tak jest lepiej, bo poznajesz ludzi z innych państw i kultur. Mi właśnie na tym zależy a nie na spędzaniu czasu z Polakami za granicą. Z drugiej strony rozumiem, że będąc rok w stanach czuje się potrzebę pogadania w ojczystym języku. Ze mną na pewno też tak będzie, ale nie będę na siłę szukać Polki w tym samym samolocie

progporcupine > 26-09-2011, 19:34

Mnie został równo tydzień. Jadę do polskiego miasta, Chicago, więc siłą rzeczy polskiego języka raczej nie uniknę. Jako facet, wciąż nie mogę uwierzyć że wszystko potoczyło się tak szybko, sprawnie a przede wszystkim po mojej myśli jeśli chodzi o ilość dzieci ( jedno 7-letnie). Podekscytowany jestem jak cholera, pierwszy raz samolotem choć lece z innym chłopakiem AuPair który na dodatek był już w Stanach więc będzie raźniej na początku. Lekka nutka strachu dominuje ale to chyba raczej normalne. Zaczynam pakowanie choć straaaasznie tego nienawidze, ale cóż... coś wziąć trzeba.

edzia89 > 26-09-2011, 22:47

ooo proszę, już dwóch chłopaków z Polski wylatuje No to ładnie Widzę, że już obczaiłam ludzi z kilku stanów, więc mam zamiar was odwiedzić Do siebie do NY też zapraszam!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia