• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

tosia_ > 17-11-2010, 17:35

Matura jest naprawdę prosta, tylko stres powoduje, że wydaje nam się ona kosmicznie trudna oraz że nasza wiedza nagle wyparowała.

Wiem, co mówię. Sama w maju robiłam w gacie stojąc przed salami i czekając na rozpoczęcie egzaminów (szczególnie z matematyki ).

@ szuszuvp

Dokładnie tak, jak powiedziałaś. Co przeżyjemy to nasze, a maturę można zawsze poprawić.

bleed_well > 17-11-2010, 20:37

Cześć dziewczyny, dołączam się do dyskusji ( i proszę o wyrozumiałość, jestem nowa na forum :oops: )

Chyba rzeczywiście jest tak, jak mówi Tosia, maturę da się zdać bez zbytniego przejmowania się nią. Większość zadań wymaga tylko logicznego myślenia, co w stresie jest niestety niemożliwe.

Nasza babka od biologii narzeka na to, że się nie uczymy, a ostatnio jej ulubionym powiedzonkiem jest " koniec szaleńczych imprez!!" Łatwo powiedzieć :mrgreen:

martak > 18-11-2010, 0:18

Hehe, w tym momencie chce mi się nucić "mam tak samo jak ty..."

Ja też nie mogę usiedzieć w domu, wciąż mam chęć iść gdzieś ze znajomymi, pójść na rower, na spacer czy na basen, ale nie uczyć się! A ile potem wspomnień, uśmiechu, radości... Aż mi się łezka w oku zakręciła

Insula, moje gratulacje co do prawka!

zlosnica > 18-11-2010, 0:38

dziewczyny, uczcie sie teraz chociaz troche, pozniej czekaja was najdluzsze wakacje w zyciu i uwierzcie- jeszcze wam nuda bokiem wyjdzie

martak > 18-11-2010, 13:57

Problem w tym, że przedmiotów które zdaję na rozszerzeniu uczę się z przyjemnością

Mogę siedzieć godzinami nad biologią, chemią czy angielskim...

Ale kiedy muszę usiąść i się uczyć historii, francuskiego czy podstaw przedsiębiorczośći, to mi sie odechciewa... :?

A, i nawiasem mówiąc, ZDAŁAM dziś egzamin na prawko!!! Jupi, kolejny krok naprzód

Idę teraz się pouczyć angielskiego i chemii z radości

tosia_ > 18-11-2010, 14:02

Gratulacje!

Ja przez całe LO uczyłam się z przyjemnością tylko na angielski. Reszta przychodziła mi z trudem, tzn. pewnie byłoby inaczej, ale jeśli chodzi o naukę to ja byłam straaaaaaaasznie leniwa, a raczej zmęczona wiecznym imprezowanie, pożegnalnymi spotkaniami, odliczaniem itp. Zresztą wiecie jak to jest, zawsze znajdzie się jakaś okazja do świętowania.

bleed_well > 18-11-2010, 20:09

Mi nie chce się uczyć, bo wiem, że ta wiedza nie przyda się w życiu. Dlatego jak już się uczę to tylko angielskiego i rosyjskiego. Nigdy nie wiadomo, gdzie wylądujesz.

Nathalie > 18-11-2010, 21:03

Ja ucze sie tylko tego co mi sprawia przyjemność- WOS, Historia Sztuki i Angielski. Nie wiem po co mi te przedmioty, bo nie chce już isc na ASP albo na Historię Sztuki. Znając życie wyląduje jako nauczycielka^^ Albo wyjade jako au pair i będę tak pracowała przez najbliższe 10 lat :mrgreen:

bleed_well > 18-11-2010, 21:27

Też kiedyś chciałam iść na ASP, kręciła mnie renowacja zabytków i grafika komputerowa. Później stwierdziłam, że z moimi "zdolnościami" nie mam szans

A au pair to ja mogę zostać do końca życia

Nathalie > 18-11-2010, 21:31

Ja chciałam iść na terapie sztuką albo na rzeźbę...

A jak mi się au pairowanie spodoba, to założe agencje ale potencjalnych au pair ^^
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia