• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?
  • Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?

Coco > 12-08-2010, 12:14

Insula, a co znaczy, że koleżance się nie udało? Nie dostała wizy?

Dobrze, że wspomniałaś o całkiem niesłusznie zapomnianym Gawo! Chyba sama do nich pójdę (szczególnie fajnie, jeśli załapałabym się na promocję;). Tylko zastanawiam się, jak ma się sprawa z ubezpieczeniem u nich? Ktoś coś wie?

Joan > 12-08-2010, 12:29

http://www.gawo.pl/page/pl/strona_glown ... zpieczenie

tak samo jak w Proworku i CC

Insula > 12-08-2010, 12:31

Nie, nie koleżanka wyjechała w Europie do Niemiec konkretnie i miała zostać tam na 3 miesiące po 1,5 wróciła gdyż nie miała regulowanego czasu pracy wiecie "typu mnie nie ma ty musisz być" przez co zawalała kurs choć chyba najbardziej wkurzyło ją jak Hostka powiedziała że nie może iść na imprezę bo wróci około 1 w nocy a wróciła o 22 nie będę wspominać że trochę inaczej to wyglądało przed wyjazdem.

Wszystko na temat ubezpieczenia w Gawo

miło by było jakby ktoś z CC przeczytał i porównał

Coco > 12-08-2010, 18:25

[quote name="Joan"]http://www.gawo.pl/page/pl/strona_glowna/usa/ubezpieczenie

tak samo jak w Proworku i CC :)[/quote]

No właśnie, tylko, że Prowork i CC mają dwie całkiem inne oferty (pierwsza oferuje tylko u.rozszerzone zawarte w cenie opłaty programu, druga oferuje w cenie podstawowe z możliwością wykupienia rozszerzonego za cenę 1000ileś złotych). Nie ma więc mowy o "tak samo".

[quote name="Insula"]

Wszystko na temat ubezpieczenia w Gawo

miło by było jakby ktoś z CC przeczytał i porównał ;)[/quote]

To jest dobry pomysł. Będziemy bardzo wdzięczne :-)

Coco > 12-08-2010, 18:28

Dodam jeszcze tylko, że oczywiście zaglądałam na stronę Gawo i nie pisze nic o możliwości wykupienia u.rozszerzonego, ani też o tym, że w cenie już jest rozszerzone.

Joan > 12-08-2010, 19:27

W Proworku piszą, że w cenie jest ubezpieczenie rozszerzone a skoro w Gawo na podstawie zestawienia, które podają jest taka same jak w Proworku to znaczy,że jest rozszerzone, a w CC oczywiście płaci się za te rozszerzone, a w Proworku i Gawo nie.

Joan > 12-08-2010, 19:33

a tak w ogóle to od dwóch dni czekam na odpowiedź na mojego maila do Gawo, dostałam potwierdzenie, że go odczytali ale nikt mi nie odpisał .. a pytałam o takie podstawowe rzeczy jak np, kiedy muszę załatwić zaświadczenia o niekaralności, zdrowotne jeśli chcę jechać dopiero w czerwcu a aplikację składać już teraz, denerwuje mnie taka ignorancja, na początku pytałam o obowiązująca promocję, odpisywali mi na bieżąco a jak się spytałam o to czy o skorzystaniu z promocji decyduje data zgłoszenia czy podpisania umowy to już mi nikt nie odpiszee !!! grrr

Coco > 12-08-2010, 20:33

No to sprawa z ubezpieczeniami byłaby już wyjaśniona, dzięki Joan ;*

Wiem, wiem, wkurzające. Ale czasem w każdej z agencji trzeba poczekać.... Staram się próbować ich rozumieć, w końcu na pewno mają setki dziewczyn... Jeśli Ci odpiszą, to daj tu znać co decyduje o załapaniu się na promocję. Może dowód wpłaty pierwszej raty? I potem można spokojnie dosłać resztę papierków i formalności? (bo one bywają czasochłonne). Z góry dzięki.

Joan > 12-08-2010, 20:49

no staram się być cierpliwa ale mi nie wychodzi jak mi odpiszą to Wam powiem co i jak.

w każdym razie je najchętniej skorzystałabym z takiej promocji bo jednak zaoszczędzi się te 250 zł a z drugiej strony nie wiem czy to nie za wcześnie na zgłoszenie się do agencji jak chcę jechać dopiero w czerwcu.. hmm czy to ma sens ? doradźcie mi dziewczyny, Pani z Prowork mi mówiła, że im szybciej się składa tym lepiej ale przecież kto teraz szuka au pair na czerwiec 2011 ? pewnie nikt, co myślicie bo sama się cholernie waham i potrzebuję jakiejś rady.. :roll:

Victoria > 12-08-2010, 22:12

Joan, moze faktycznie troche wczesnie... ja bym poczekala na jakas promocje! Na pewno bedzie, sama sie zalapalam na promocje w Prowork (100zł mniej).

Ale Gawo jest taniusie, nie wiem jak sa sprawni w szukaniu rodziny ale jakos nikt nie narzekal na forum. Gawo nie wyskakiwalo mi w google wyszukiwarce, dlatego nie mialam pojecia o ich istnieniu, az zajrzalam tu na forum (szkoda).
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia