• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

pierwszy dzień u rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• pierwszy dzień u rodziny

• pierwszy dzień u rodziny
  • Re: pierwszy dzień u rodziny

Saiisuke > 21-06-2012, 15:25

Nie chce im się przyjeżdżać? A zapłacili Ci chociaż za dojazd z lotniska do nich?

dosiunia > 21-06-2012, 16:31

to jest 3h jazdy w jedną stronę, także rozumiem ich. Na razie o tym nie rozmawialiśmy...

ayaa > 21-06-2012, 16:41

Ja też mam to samo. Muszę z Londynu do Yatton dojechać. Też mam 3 godziny pociągiem gdzieś.

dosiunia > 21-06-2012, 18:18

ayaa a zwrócą Ci koszta? Zezerwujesz wcześniej bilet na pociąg?

ayaa > 21-06-2012, 18:34

Nie rozmawiałam z nimi o tym bo głupio mi A właśnie nie wiem co z tym biletem zrobić bo jak wcześniej patrzyłam to kosztował L12 a teraz L15,5. A dosiunia skąd dokąd jedziesz?

Jak patrzyłam z rezerwacją to jest tak, że albo Ci wysyłają pocztą albo w automacie się odbiera ale tam trzeba mieć kartę (ja na razie nie mam walutowej i nie wiem czy zdąży przyjść).

Saiisuke > 21-06-2012, 19:21

A trzeba mieć walutową? W Hiszpanii płaciłam moją zwykłą polską kartą i nie było problemów, przelicznik też nie był jakiś bardzo niekorzystny.

ayaa > 21-06-2012, 19:27

Taką zwykłą debetową?

blackcar > 21-06-2012, 20:47

no ja generalnie tez musze jechac 3h sama z lotniska do miejscowosci, oczywiscie kasy mi nie zwroca, wyjada po mnie w ich miejscowości. oczywiscie fajnie by bylo jakby rodzinka zaplaciła za to, ale nie ma takiego obowiazku mysle.

blackcar > 21-06-2012, 20:49

co do kont walutowych itd, to ja mam w bzwbk, poszlam załatwic w pt i dzis doszła. warto jest sobie w bzwbk zrobic karte krydytowa, zero odsetek 54 dni na splacenie, i bardzo przyjazny kurs!!!!

maraszrum > 21-06-2012, 23:13

a to nie jest przypadkiem tak, że rodzina MUSI zapewnić Ci bezpieczny transport między lotniskiem a host-domem? Więc powinni zorganizować moim zdaniem pociąg/autobus cokowiwiek, żeby pomóc a nie zostawiać samą sobie ...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia