• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?
  • Re: Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

prettyvisitors > 24-07-2012, 0:41

ja przywiozłam po miesiącu do domu jedynie 100 euro... i nie wiem, co zrobiłam z resztą pieniędzy, naprawdę.

kasiulek91 > 26-07-2012, 20:08

ja staram się nie wydawać więcej niż 30euro tygodniowo (czyli 70 do skarbonki), ale różnie wychodzi Zazwyczaj oszczędzam sporo, bo należę do oszczędnych osób, ale czasami wydaję też kasę na głupoty - w tym roku zaczęłam spisywać w excelu na co dokładnie wydaje, żebym się potem nie dziwiła, że nagle tak mało mi zostaje ;D

Ullalala > 31-07-2012, 17:33

ja sobie wszystkie wydatki w notesie zapisuję, ale to mi nie przeszkadza w wydawaniu (albo jakby to ująć z innej strony - nie pomaga w zaprzestaniu) ;P

Saiisuke > 03-08-2012, 9:25

Rok temu w Hiszpanii bardzo oszczędzałam, bo kasa była mi strasznie potrzebna, do tego trochę dorobiłam ucząc angielskiego. Po trzech miesiącach przywiozłam 700 euro do domu. Teraz więcej wydaję, bo nie muszę tak oszczędzać, ale i tak postaram się przywieźć kasę do Polski - potrzebna na studia.

marika1 > 07-08-2012, 0:33

oszczędzanie idzie do przodu mam już około 500 euro zaoszczędzonego. z tym, że zgubiłam telefon, więc wszystko idzie proporcjonalnie - mam więcej pieniędzy, ale i więcej rzeczy do załatwienia...

kajtuś > 22-08-2012, 1:11

Co do oszczędzania, to zakładałem, że połowę przywiozę.

Ale teraz uważam, że nieco się przeliczyłem.

To forum wiele pomaga, m.in. nie ekscytować się za bardzo, bo to tak kolorowo nie jest.

Trudna robota, mieszkasz w miejscu pracy.

Da się wykończyć.

Musisz wychodzić do ludzi, żeby nie popaść w monotonię i nie zacząć tęsknić. Wiadomo.

kasiulek91 > 26-08-2012, 13:38

Jah to zależy, bo jeżeli ktoś jest typem oszczędnym to zaoszczędzi, ale jeżeli zawsze miałeś z tym problem to nie uda Ci się zbyt wiele przywieźć mimo szczerych chęci Ja należę do oszczędnych osób, ale ciężko jest mi oszczędzać, bo np. jeżdżę gdzieś na wycieczki czy spotykam się ze znajomymi, a to się wiąże z wydawaniem kasy - ale jest tego warte! Póki co minęło 9tygodni (zarabiam 100e) i udało mi się zaoszczędzić 450e + kupić nowy aparat za 100e. Wydaję mi się, że raczej nic więcej nie zaoszczędzę, bo zostały mi ostatnie 2 tygodnie pełne wyjazdów i shopingów

blonde > 26-08-2012, 13:58

Zaoszczędzenie połowy to duży sukces! Podziwiam : )

Ja co prawda wyjeżdżam dopiero za nieco ponad tydzień i wcześniej AP nie byłam, ale nie sądzę, aby udało mi się dużo (jeśli cokolwiek -_- ) odłożyć... Mam zamiar zwiedzić ile się da i przeżyć ile się da i nie żałować sobie tych przeżyć. A niestety podróżowanie po USA to jakby się podróżowało po całej Europie... To wielki kraj, odległości są olbrzymie a rzeczy, które chciałabym tam zrobić i miejsca, które chciałabym odwiedzić są 'rozsiane' po całym kraju. A i ceny niestety są wysokie... Może ciuchy są tanie, ale podróżowanie niestety nie - ceny biletów lotniczych są dużo wyższe niż w Europie, bo nie mają tam takiego Wizzaira czy Ryanaira w którym byłoby tak tanio.

Ale staram się nie przejmować z góry i zobaczę jak to będzie, jak już tam dolecę!

Tymoteusz > 26-08-2012, 14:21

blonde z całym szacunkiem, ale chyba nie wiesz, co piszesz.... Podróże w USA drogie? Kraj bardzo rozwinięty, jeżeli chodzi o transport lotniczy. Przykładowe wyszukanie biletów na polskiej stronie, więc możliwe, że nie obsługuje wszystkich linii lotniczych latających w Stanach z Nowego Jorku do Miami na 3-4 dni i z powrotem to koszt niecałych 200$ (styczeń 2013 r.), czy to dużo? Podróże pociągami, autobusami są bardzo tanie, jak również nawet wynajęcie auta...

angelaa > 26-08-2012, 14:22

[quote name="kasiulek91"]Jah to zależy, bo jeżeli ktoś jest typem oszczędnym to zaoszczędzi, ale jeżeli zawsze miałeś z tym problem to nie uda Ci się zbyt wiele przywieźć mimo szczerych chęci Ja należę do oszczędnych osób, ale ciężko jest mi oszczędzać, bo np. jeżdżę gdzieś na wycieczki czy spotykam się ze znajomymi, a to się wiąże z wydawaniem kasy - ale jest tego warte! Póki co minęło 9tygodni (zarabiam 100e) i udało mi się zaoszczędzić 450e + kupić nowy aparat za 100e. Wydaję mi się, że raczej nic więcej nie zaoszczędzę, bo zostały mi ostatnie 2 tygodnie pełne wyjazdów i shopingów [/quote]

Kaśka, co Ty mówisz? 450e? shopping w Dublinie, rozumiem?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia