• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

HappyAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• HappyAuPair

• HappyAuPair
  • Re: HappyAuPair

hiszpankaa > 17-09-2010, 10:45

też 2 razy w tygodniu. Mi powiedzieli, że jeśli mi się nie będzie podobało to pomogą mi szukać czegoś innego ale co ma mi się nie podobać? Jest za darmo, inne au pairki na niego chodzą. Obym tylko coś zrozumiała. Ale ja tam wychodzę z założenia, że jeśli dzieci będą mówiły do mnie po hiszpańsku i wszyscy dookoła też to słówka szybko załapię, bo ze ja słówka bardzo szybko łapię Najgorzej właśnie z gramatyką i głównie po to na ten kurs chcę iść.

alisha111 > 17-09-2010, 21:02

Co do tych kursów to Wy dziewczyny idziecie na poziom podstawowy, prawda? Kurcze, ja jestem na superior i w żadnej publicznej szkole nie ma takich grup, bo kryzys i rząd nie dał im hajsu, więc bedę musiała iść do prywatnej i sama płacić łeee ;/

Klarasek > 18-09-2010, 8:45

alisha a Ty jesteś w Barcelonie, prawda? No trochę lipnie z tym Twoim kursem bo z tego co się orientuję to całkiem sporo kosztuje. Mój kurs (A2) też coś tam kosztuje ale nie sądze żeby to były jakieś mega duże pieniądze bo hości mi to opłacają.

alisha111 > 18-09-2010, 12:43

@Klaserek: Znalazłam taka prywatną szkołę, gdzie za 3 miesiace intensywnego kursu (4x 2h) płaci się 355e + wpisowe 30e. Więc najprawdopodobniej zapiszę się do niej. Moja rodzina nie jest zbyt hojna, więc za kurs płacę sama, za bilety do Polski na święta raczej też, telefon, bilet miesieczny na dojazdy do szkoly etc., wiec moje kieszonkowe 250e troche mnie przeraża Z tego co wiem to za kurs A1/A2 tutaj w Barcelonie w państwowej szkole płacisz tylko 20e wpisowego. Teraz troche żałuję, że chodziłam w Polsce na kursy, bo teraz miałabym je za free :lol:

Klarasek > 18-09-2010, 12:58

alisha - chciałabym kontynuować tą arcyciekawą rozmowę nie robiąc jednocześnie tutaj off topic także zapraszam do mnie na Wybrzeże Kwitnacej Pomarańczy

viviana19 > 10-10-2010, 15:32

hej dziewczyny agencja niestety nie znalazła mi nic w Hiszpanii może następnym razem za to chyba wyląduje w Irlandii koło Dublina jak ktoś będzie w okolicy to chętnie się spotkam

au pair_ala > 10-10-2010, 18:55

Irlandia zawsze wydawała mi sie ładna, co prawda pogoda nie taka jak w Hiszpanii :mrgreen: ale najwazniejsze czy rodzinka jest fajna, bo to się liczy

viviana19 > 10-10-2010, 19:36

co do rodziny to rozmawialam z host mamą była bardzo miła. mają bliźniaki 3 letnie dziewczynke i chłopca mama nie pracuje a tata pochodzi z pakistanu i jest lekarzem.

Myosotis > 11-10-2010, 14:07

witam po długiej nieobecności cóż ja niestety też do Hiszpanii raczej nie zawitam w tym roku, ponieważ wybieram się na dłużej do Holandii, nieopodal Amsterdamu. dostałam bardzo dobrą propozycje od znajomych i zamierzam z niej skorzystać

maxim > 11-10-2010, 15:16

hej, ja właśnie przestałam szukać na własną rękę rodzinkę i składam papiery do biura happyaupair.

Teraz zastanawiam się na Irlandia lub Anglia, ale jeszcze zobaczę.

viviana19 jak wyjadę do Irlandii to tylko do Dublina więc jakby coś zawsze razem lepiej :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia