-
-
Re: KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
maria1234 > 26-03-2012, 23:19
cześć jestem nowym użytkownikiem na tym forum na imie mi Maria
zgadzam się z moimi użytkownikami że wybór kursu zależy od znajomości
języka
lub czego innego
a co za kurs robisz pozdrawiam
Maria :?: -
Insula > 12-04-2012, 16:42
Rada ode mnie nie wybierajcie kursów ESL, być może chęci nauczycieli są dobre, lecz uczniowie są na niskim poziomie.
W mojej gr. zaawansowanej, nie raz zdarzało mi się usypiać i wcale nie jestem wybitna z języka angielskiego.
Gdybym była wzbogacona o te doświadczenia przed wyjazdem wybrałabym wszystko tylko nie te kursy, ale że miałam koordynatorkę jaką miałam ( w sumie wciąż ją mam) to poległam.
Chociaż mój angielski poprawił się bardzo dużo ( zweryfikuje to matura za 3 tygodnie) to jestem pewna, że byłoby o niebo lepiej z gramatyką w szczególności.
Ja osobiście oglądam bardzo dużo filmów wypożyczonych z biblioteki - więc opcja darmowa (polecam, mają wszystkie najnowsze tytuły, a jeśli nie mają to przewiozą z jednej biblioteki do drugiej). Filmy oglądam z napisami angielskimi, by poprawić wymowę i pisownie jednocześnie.
Od czasu do czasu czytam gazety typu "Entertaintment" czy "People" ponieważ Hostka takie czyta. Niestety do TV nie mogę się zmusić, nigdy za wiele w PL nie oglądałam, a jak słyszę głupoty w TV z USA to mi się odechciewa.
Ps. Przepraszam, że moje zdania takie nieskładne, ale dzieciaki dały mi w kość i nie do końca ogarniam co się dzieje. -
Agnes > 24-04-2012, 0:46
Czy orientuje się ktoś kiedy komponent edukacyjny powinien być ukonczony? Ile czasu przed powrotem do domu powinnam zgłosic wszystko? Ponieważ znalazłam interesujący kurs , ale niestety jest późno, ostatnie 2 miesiace przed moim protem do domu, a wiem ze agencja tez potrzebuje czasu do zabukowania bitelu. Takze nie wiem czy sie na niego decydować... -
Insula > 23-05-2012, 20:11
na 50 dni przed zakończeniem programu muszisz mieć komplet godzin (AuPairCare) -
maraszrum > 03-06-2012, 23:54
Hmm... Czytam to forum i widzę, że wszyscy bierzecie kursy typowo nastawiające sie na język angielski. A można wziąc jakiś kurs innego języka? Bo myślałam, żeby będac w UK wziąć kurs języka niemieckiego(bo go już trochę znam) albo włoskiego. No bo ucząc się języka w innym języku momentalnie podszkolę angielski. Albo inny kurs. Myślałam o aktorskim/filmowy - istnieją takie? pozdro. -
duzy.filip > 08-08-2012, 16:24
jasne że istnieją , zobacz sobie tutaj http://www.studio-aktorskie.pl/kursaktorski.php -
marika1 > 11-08-2012, 17:02
ja idę na kurs francuskiego dla au-pair w Montpellier, kosztuje 540 e za trymestr, 6 godzin tygdniowo nauki + w poniedziałki zwiedzanie miasta itd.