• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

polska komórka

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• polska komórka

• polska komórka
  • Re: polska komórka

shante > 06-07-2009, 20:19

[quote name="dominikan@"]Dla mnie by też nie był gdybym nie miała. Ale może u ciebie jest tak jak u mnie że ładuje ale o tym nie informujac[/quote]

Możliwe, wcale bym się nie zdziwiła. Kiedyś wypróbuję, z ciekawości (o ile nie zapomnę, hehe)

cailet > 06-07-2009, 20:19

To znaczy czego robić? Podłączać w USA bez transformatora? Bo nie zrozumiałam?

dominikan@ > 06-07-2009, 20:35

Podłączać za pomocą przejściówki. Kazdy mi mówi żebym lepiej kupiła cały kabel do zasilania z amerykańskim wejściem tam w USA.

cailet > 06-07-2009, 20:42

Ja podłączałam przez przejściówkę mój laptop w UK i nic się nie stało. Tak samo jak z laptopami wszystkich znajomych. No nie wiem, jak wolisz oczywiście.

dominikan@ > 06-07-2009, 20:53

No tak w UK tez tak robiłam ale w Uk jest napiecie 240 a w Pl 230 więc róznica jest niewielka. Ale pomiędzy natężeniem prądu w USA a PL jest spora więc wole wydać kilkadziesiąc $$$ na nowy kabel zasilający niż kilkaset na nowego laptopa

cailet > 06-07-2009, 20:57

To może dziewczyny, które w USA są to się wypowiedzą, bo ja to nie wiem.

karolinka > 05-08-2009, 19:09

nie wiem, czy to moge tu wpisac, ale skoro o telefonach mowa..powiedzcie mi, bo nie jestem pewna czy podalam dobrze moj nr kom..;D wystarczy, ze napisze +48 111-222-333? ;D

shante > 05-08-2009, 19:36

Tak, numer podałaś prawidłowo :wink:

karolinka > 05-08-2009, 21:12

dzieki shante a jak jest ze stacjonarnymi?

NELTILIA > 05-08-2009, 21:52

[quote name="dominikan@"]No tak w UK tez tak robiłam ale w Uk jest napiecie 240 a w Pl 230 więc róznica jest niewielka. Ale pomiędzy natężeniem prądu w USA a PL jest spora więc wole wydać kilkadziesiąc $$$ na nowy kabel zasilający niż kilkaset na nowego laptopa[/quote]

Zgadzam sie mialam podobna sytuacje z prostownica kilka lat temu.. Uzywalam 'przelaczki' i po kilku miesiacach prostownica przywieziona z PL (dobra+nietania+stosunkowo nowa) stracila na swej mocy baaardzo! W stanach plynie inny prad w gniazdkach i uwazam, ze ktos, kto przylatuje na krotko moze uzyc przelaczki, ale kazdy kto zamierza byc dluzej niech lepiej zaopatrzy sie w rzeczy typu: suszarka/prostownica/lokowka, telefon kom, laptop, ladowarka do aparatu/kamery, etc. na miejscu.

A ja mam pytanie do dziewczyn, ktore sa juz w stanach i przywiozly ze soba laptop z pl - czy bedac na szkoleniu w NY mialyscie podpiety w pokojach internet bezprzewodowy?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia