-
-
Re: Mam matching ;D
annka1000 > 16-05-2009, 19:13
ARGUMENTY ARGUMENTY ARGUMENTY dzieciaku !
PS. DZIEKUJE ! -
Johnson > 16-05-2009, 19:38
mnie tam nie zrazila do siebie
uwielbiam gorące dyskusje -
agulka > 16-05-2009, 20:57
dziecinada...tyle Wam powiem :lol: -
kamysia > 16-05-2009, 20:59
. -
kamildzianka > 16-05-2009, 21:00
Przeczytalam to chyba z 10 razy i takie jest moje zdanie:
Anka, masz w wielu aspektach racje. Fakt, operka powinna nieco przebierac, bo przeciez (jak wiele osob mowi) to ma byc NASZ rok pelen wrazen i powinnysmy sie starac, aby bylo jak najmniej lez. Bez komorki w Stanach nie ma zycia - jestem ewenementem, juz pisalam, ale chyba niewiele osob daloby rade bez telefonu. Rowniez komfort posiadania osobnej lazienki, samochodu tylko dla siebie - owszem, duzy plus i dzieki, ze o tym piszesz.
Jednakze nie mozesz oczekiwac, ze dziewczyny beda cie traktowac powaznie, jesli bedziesz wytykac palcami ich wiek, brak doswiadczenia zyciowego oraz wyksztalcenia, osmieszac ich niewiedze i komentowac to wyrazeniami rodem z gimnazjum, jak "Argumenty, dzieciaku!, "I co? Pusto?.
Jestesmy tutaj zgrana grupa, pomagamy sobie wzajemnie. Jako prawie najstarsza i doswiadczona czuje sie odpowiedzialna za moje mlodsze "siostry", ktore dopiero zaczynaja przygode. Na poczatku tez smiac mi sie chcialo z zachwytow nad LA, czy NYC, ale potem pomyslalam: ja tez cieszylam sie z rodzinek blisko wielkich miast, tez marzylam, wodzilam palcem po mapie, chcialam przezyc swoj "American Dream". Czy ty tak nie mialas?
Mozna, owszem, czekac na rodzinke z LA, gdzie dadza ci piekny samochod, itd. Ale ja uwazam i zawsze bede mowic, ze najwazniejsze sa dzieci, do ktorych sie jedzie, nie warunki. Czlowiek potrafi sie do wszystkiego przyzwyczaic, sprawy materialne to nie wszystko. Jesli nie da sie zyc pod jednym dachem z rodzinka, dzieci sa rozpieszczone, nawet samochod mi nie poprawi humoru. Te dodatki, jak telefon, lazienka i inne bzdury to takie "umilacze czasu w USA". Najwazniejsi sa ludzie, z ktorymi przyjdzie nam mieszkac i pracowac.
Opowiedz nam cos o sobie: gdzie mieszkasz, u jakiej rodzinki, ile masz dzieci i jak ogolnie ci sie zyje. Jak inaczej mozemy cie poznac, skoro uzbroilas sie w pancerz z kolcami i nie dajesz do siebie podejsc? -
89dzoana89 > 16-05-2009, 22:45
Wchodze na forum kilka razy dziennie i tak czytam co piszecie i nawet nie chce mi sie wypowiadac na ten temat...
Ja sie troche zrazilam po tych ostatnich postach szczerze mowiac :?
Forum sluzy do wyrazania swojego zdania, pogladow itp i dziekuje kazde z doswiadczonych juz operek bo naprawde pomoglyscie nam (nowicjuszom) i wciaz pomagacie bardzo tylko czy to musi byc az taka forma wypowiedzi??
Ehhh... -
annka1000 > 16-05-2009, 23:02
hmm...
"Jednakze nie mozesz oczekiwac, ze dziewczyny beda cie traktowac powaznie, jesli bedziesz wytykac palcami ich wiek, brak doswiadczenia zyciowego oraz wyksztalcenia, osmieszac ich niewiedze i komentowac to wyrazeniami rodem z gimnazjum, jak "Argumenty, dzieciaku!, "I co? Pusto?."
- przede wsyztskim nie oczekuje. nie szukam na forum przyjacoil - przyjaciol ma sie "fizycznych" to nie ja pierwsza naskoczylam na kogos, ale w to nie bede juz wnikac bo szkoda czasu. napisalam swoje zdanie, poparlam je argumentami. z racji mojego wieku "odpuszcze ta klotnie" bo ja mam argumenty - ktos nie.
i wlasnie przez te swoje sukcesy i porazki, metoda prob i bledow poznalam au pair usa bardzo dobrze, mialam wzloty i upadki, lzy radosci i nie i dlatego tez wyrazilam swoje zdanie. Dlatego, zeby ktos, kto nie ma pojecia o tym programie zaczal myslec samodzielnie a nie przyjmowal kit ktory wciskaja im panie zza biurka. Monika pewnie juz tu nie zaglada, ale wlasnie dzieki jej "pisaniu prosto z mostu i niecackaniu sie" nie rozczarowalam sie przyjazdem tu. to co mi mowili, dzielilam przez 2 ... wiec dzieki Monika !!
nie krytykuje innych za odmienne zdanie, tylko za brak argumentow. -
annka1000 > 16-05-2009, 23:05
aha nie ma chyba sensu pisac o sobie, bo zbyt dobrze trafilam i znowu ktos bedzie wiedzial lepiej jakie to moje zycie jest ! ale dzieki -
Yoanna > 17-05-2009, 0:56
dziewczyny, luzu wiecej :lol:
kazdy ma swoje zdanie i tyle. i jak czyjas opinia odbiega od ogolnie przyjetych tu norm to jeszcze lepiej bo moze spojrzycie na niektore sprawy z troche innej perspektywy..
mnie annka nie zrazila, powiedziala co mysli i w paru miejscach miala racje.
a teraz wrocmy do tematu. dostal ktos jakies nowe oferty? -
kamyk > 17-05-2009, 3:23
Ja dostałam. Znaczy mam ich aplikację dostępną w swoim profilu, ale nikt się jeszcze do mnie nie odezwał.
Krótko o nich:
samotna matka z dwojgiem dzieci - dziewczynka (15 lat), chłopiec (17 lat). Chłopiec niepełnosprawny - porażenie mózgowe, opóźnienie rozwoju, epilepsja, do tego trudny kontakt i sporo innych trudności - komunikacyjno-ruchowo-behawioralnych. Mieszkają w Belmont, 15 minut od Bostonu. Nie udostępniają samochodu. Dzieciaki w dzień w szkole, każdego tygodnia jakieś 1,5 dnia spędzają u ojca, co drugi weekend też i wtedy jest wolne dodatkowo.
Ogólnie to moja pierwsza "oferta" i nieźle się przestraszyłam. Nie wiem, czy czekać na kontakt od rodziny, czy od razu zgłosić do biura, że nie chcę... Bo nie zgodzę się na 100%. To nie jest rodzina dla mnie. Mam doświadczenie z dziećmi niepełnosprawnymi, ale to przekracza moje możliwości we wszelkie strony.
Nawet nie wiem, czy wołać pomocy... :?