• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zaciesz wszechczasów, czyli Shante&Big Ben znowu razem ;D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Zaciesz wszechczasów, czyli Shante&Big Ben znowu razem ;D

• Zaciesz wszechczasów, czyli Shante&Big Ben znowu razem ;D
  • Re: Zaciesz wszechczasów, czyli Shante&Big Ben znowu razem ;D

shante > 28-09-2009, 16:57

Oooo kochanie, co za zmiany planów! Widzę, że nasze decyzje i losy są strasznie nieprzewidywalne, ciekawa jestem, co jeszcze wymyślimy w międzyczasie :wink: Ale najważniejsze, aby te decyzje sprawiły, że będziemy szczęśliwe - nieważne gdzie, nieważne jak - liczy się szczęście. Tego życzę Tobie, sobie i całej reszcie na tym forum

julita883 > 28-09-2009, 17:29

Dokladnie Shante najwazniejsze zebysmy byly szczesliwe! Wiesz Anglia ma swoj urok jest mi tutaj dobrze ale USA byly zawsze moim marzeniem wiec dlaczego mam tam nie pojechac! A ty oczywiscie musisz mnie tam odwiedzic Wiec za niecale pol roku USA!!!!!

Agata89 > 28-09-2009, 19:35

[quote name="satelitarna"]nie da się poznać człowieka, nawet przyjaciół własnych poznajemy wtedy jak np mieszkamy z nimi jakiś czas. Tak poznałam dobrze moją koleżankę jak pracowałyśmy za granicą 2 miesiące razem.....

Mon[/quote]

Dokładnie, nie da się ludzi poznać tak naprawdę. Każda z nas jedzie w ciemno, nieważne czy rozmawiała z rodziną 10 razy czy tylko jeden raz.

Ja również poznałam moją pseudo przyjaciółkę z tej prawdziwej strony. Jeszcze nigdy nie byłam tak bardzo rozczarowana nikim jak właśnie ją. No ale, bywa.

Yoanna > 29-09-2009, 14:20

justyna, to dzoana pewnie ciebie tak na te stany namowila, co? niedobra :lol:

89dzoana89 > 29-09-2009, 17:00

Ejjj ze co ja co ja?

Yoanno wstydz sie;p

Tym razem to Justyna mnie na wyjazd w przyszlym roku do USA namowila

Shante tak mi przykro ze tak skonczyla sie twoja historia...;(((

Ale wiesz ja wracam do PL za ponad 3 tygodnie.....

Takze spotkanko we Wro musi byc;*****

shante > 30-09-2009, 21:59

Oczywiście na spotkanie we Wro piszę się jak najbardziej Trzeba znaleźć kolejny ciekawy film i wybrać się do kina

U mnie w końcu pewne sprawy się rozjaśniły. Wczoraj przeżywałam kryzys wewnętrzny, nie miałam pojęcia, co dalej. Rodzice zaczęli mnie namawiać na rozpoczęcie studiów, jednakże wszystko wskazywało na to, że już za późno. Terminy rekrutacyjne straciły ważność, wolne miejsca znajdowały się w płatnych uczelniach... Przerażało mnie to, szczególnie, że o pracę jest znacznie trudniej niż się spodziewałam. Jednak dziś wszystko nagle się zmieniło.

Koleżanka powiedziała mi o Nauczycielskim Kolegium Języków Obcych w Opolu (33km od mojego miasteczka). Co prawda rekrutacja zakończyła się już 15 września, ale postanowiłam do nich zadzwonić. Powiedziano mi, że jeśli dzisiaj zdążę przyjechać do szkoły z kompletem dokumentów i specjalnie napisanym podaniem do dyrektorki, to rozpatrzą sprawę. Co najlepsze - miałam na to dwie godziny, z czego 45 min na dojechanie (w dodatku w godzinach szczytu). Tata musiał iść do sąsiada wydrukować podania, oświadczenia itp. Potem musieliśmy jechać do starego mieszkania po świadectwo dojrzałości. Następnie wywołać cztery zdjęcia (na szczęście trwało to chwilę, bo mieli w bazie moje zdjęcia). Potem jeszcze ksero dowodu osobistego. I pojechaliśmy... Zdążyliśmy dosłownie co do sekundy. :lol: Sekretarka zaniosła dokumenty do dyrektorki i... zostałam przyjęta

Od dziś jestem studentką NKJO w specjalizacji język angielski w systemie dziennym. :lol:

karolinka > 30-09-2009, 22:15

shante to gratuluje i zycze udanego roku akademickiego ;]

shante > 30-09-2009, 23:15

Oj przyda się, bo po tym co się działo ostatnimi czasy, to aż ciężko mi uwierzyć, że w końcu coś ma się ułożyć... teraz tylko mimowolnie czekam, aż zaczną się tworzyć kolejne problemy, tym razem na uczelni... Mam chwile radości, jak dzisiaj w związku z przyjęciem na studia, ale mimo to nadal przeważa kłębiące się we mnie uczucie strachu przed przyszłością. Boję się, co mnie czeka. :?

cailet > 01-10-2009, 0:56

shante ----> super!!! Moja siostra skończyła kolegium ale na języku francuskim Świetnie że ci się udało to załatwić Życzę miłego studiowania

ila > 01-10-2009, 1:34

Gratulacje shante witam w klubie filologów hihi łatwo nie będzie, ale za to satysfakcja po ukończeniu kierunku gwarantowana .
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna