• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

• Kieszonkowe w Wielkiej Brytani
  • Re: Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

Kasia_92 > 16-09-2011, 22:16

Victoria's Secret dziękuję Ci za szybka odpowiedź i pomoc Z tego co wiem to ich mama jest Polką, natomiast nie wiem co z tatą. Doświadczenia w opiece nad dziećmi za granicą nie mam, a i języka nie znam very well. Napiszę jej 70Ł, zobaczymy czy się zgodzi

Dziekuję jeszcze raz!

Pozdrawiam

Victoria's Secret > 16-09-2011, 22:23

Jeszcze nic jej nie odpisuj. Poczekaj troche zobaczymy co inne dziewczyny odpisza. Nie chce zebys sie tylko sugerowala moja wypowiedzia

Victoria's Secret > 16-09-2011, 22:24

Yoanna co myslisz???

Kasia_92 > 16-09-2011, 22:27

Dobrze, zrobię tak jak mówisz, może ktoś jeszcze coś podpowie, choć myślę, że za 25H - 70Ł to dobre wynagrodzenie

Victoria's Secret > 16-09-2011, 22:38

Poszukaj sobie na googlach polskich agencji au pair i zobacz ile placa mniej wiecej za 25 h tyg bedziesz miala porownanie.

Ash > 17-09-2011, 0:11

dopytaj ile babysittingow czy często wychodzą, czy musisz być flexible, czy będzie net itp. czy mysisz sprzątać...

ale jak na 25h zaproponuj może między 70 a 80 ;p

Kasia_92 > 17-09-2011, 14:00

Widzę, że rodziny bardzo różnie płacą. Mojej koleżance będą płacić 100Ł. Ta polska rodzinka chce 70Ł jeżeli będę gotować dzieciom, natomiast inna, angielska rodzina proponuje mi 60Ł(czasami więcej jeżeli dłużej zostanę z dziećmi), ale miałabym starsze dzieci, nie musiałabym sprzątać no i 3 dni wolnego w tygodnia, a w święta miesiąc free Mogłabym sobie jeździć do Londynu, a oni by mi płacili za podróż i hostel.Sama już nie wiem co wybrać...

Yoanna > 17-09-2011, 19:37

jak nie wiesz to moze jeszcze poczekaj na inne propozycje

Kasia_92 > 17-09-2011, 23:57

Yoanna, chyba to będzie najlepsze wyjście jak na razie

Piotr > 02-10-2011, 19:32

Ja mam takie pytanie cóż zadam je tu.

Jestem w Reading opiekuję się 2,5 letnim chłopcem (dają mi 60 funtów na tydzień)

Młody zaczął preschool i mam równe 30 godzin opieki w tygodniu wcześniej było 6 mniej za takie samo wynagrodzenie.Umowa była 60 funtów za max 30 godzin.Nie można powiedzieć że się męczę młody lubi siedzieć i bajki oglądać rodzice to akceptują.Więc ja jestem "na komputerze"(w tym samym pokoju) Nie wiele sprzątania chociaż ostatnio kupili szczeniaka to wszędzie bałagan robi ale ja to w sumie olewam hości nic na to,sami po nim sprzątają.Raz w tygodniu gotuję kolację.Nie kąpie młodego nie budzę go i nie kładę spać(chyba że mam płatny babysitting).Młody na lunch tost więc nie gotuje rodzice tak chcą,dziwne.

Płaca jest ok? właściwie to mieszkam 5 km od Reading (mogli by kupić bilet miesięczny??) .

Sorry że tak opisałem swoją sytuację w tym temacie ale to też o tygodniówkę chodzi.

Dodam że dzieciak super nie mam z nim problemów hości również,lepiej nie mogłem trafić.

Właściwie niemal całą kasę wydaję na kurs angielskiego i bus(weekendy z koleżankami),ciężko żeby coś odłożyć i gdzieś pojechać tylko dwa razy byłem w Londynie(chciał bym na mecz Arsenalu pojechać .Dodatkowej pracy facet nie znajdzie nie babysitting,może nie potrafię szukać.

Jak myślicie 60 funtów za 30 godzin okolice Reading 140 tyś miasto to nie za mało???
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia