-
-
Re: czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?
dominikan@ > 30-04-2009, 20:58
Oni nie mają domu na Florydzie. Dom mają w North Haven w Maine (ten na wodzine!!!) a na Florydzie mają rodziców.
Jedyne co mi sie u nich nie podoba to to ze au pair ma swój pokój na innym piętrze czyli pietro niżej od ich. Dziwne to troche jak dla mnie. -
Johnson > 30-04-2009, 20:59
Ja bym to bral na plus
nie slyszysz dzieci, ani rodzicow -
kamildzianka > 30-04-2009, 21:03
No ja bym sie bala raczej, bo w nocy wolalabym byc blisko ludzi.
Jedna kolezanka miala pokoj w piwnicy - tez urzadzonej, dywan, sciany, zupelnie jak pokoj, ale bez okna! Normalnie jak zgasila swiatlo, to jak w trumnie.
A ja u drugiej rodzinki mialam pokoj na poddaszu - w zimie mroz, w lecie ukrop, dobrze, ze mialam wlasne osobne ogrzewanie. Jak sobie podkrecilam, to mialam spokoj.Ale tez jedno male okno, ukosne sciany. Ile razy sie uderzylam w glowe! -
dominikan@ > 30-04-2009, 21:06
Masakra na pokoj bez okna nigdy bym sie nie zgodziła. Tez wolala bym miec pokoj bliżej dzieciecego nawet a nie pietro nizej!! jak jakiś obcy
A ta rodzina jakis czas temu wrzuciła mnie do swoich ulubionych. gdyby nie to że nie juz operowąłam w Europie i chce do USA to na 100% bym sie na nich zdecydowała.
http://www.greataupair.com/myhotlist.cf ... imeout/500 -
nowa123 > 30-04-2009, 21:19
kamidzianka, ja mam pokoj na poddaszu wiec doskonale cie rozumiem. Gdy byla zima cala sie trzeslam, teraz doslownie sauna... -
dominikan@ > 30-04-2009, 21:39
Czajcie to. Ta rodzina nie wiedziała że ja jestem zapisana do jakiejś agencji. Pomyślałam sobie że powiem jej na sam koniec jak już im bardzo przypadnę do gustui się "napalą". Otwieram maila a tu:
"I forgot to ask, we are signed up with AuPair in America and are working on our Cultural Care application. Are you willing to work with either of those agencies?"
I sobie tak mysle a tu cię mam he he -
agulka > 30-04-2009, 21:54
ja mialam pokoj na tym samym pietrze w ohio, bo sypialnie byly na gorze - wolalabym na dole..
w dc mialam na dole swoj pokoj i lazienke, obok family room - rodzinka miala sypialnie na dole - taka byla architektura domu. jak sie wyporwadzili do richmond, to mieszkalam tam troszke z nimi i mialam pokoj na poddaszu ale rewelacyjny - sypialnia, gabinet i szafa wielkosci tych 2 pokoi. moglabym tam zostac na zawsze -
agulka > 30-04-2009, 21:56
dominikan@ to dobrze dla Ciebie, tak?? jej, wybacz, ale ja juz sie pogubilam kto z jaka agencja jedzie. -
kamildzianka > 30-04-2009, 21:58
Dominikana, skoro oni sa w Au Pair In America, to ja znam Community Counselor (jesli to wciaz ta sama)! -
dominikan@ > 30-04-2009, 22:04
Są niby. Pewnie się zdziwili że jestem w jakiejś agencji. Ja im odpisałam że jestem w CC ale że zdecydowanie wolała bym jechac z Au pair care.
Kamildzianka to pewnie mogla być co nie co o nich podpytać co?
A tak wogóle co myślisz o rodzinie która jest w 2 agencjach? Bo jak dla mnie to troche dziwne biorąc pod uwagę że tyle płacą agencji.