• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?

• czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?
  • Re: czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?

dominikan@ > 30-04-2009, 20:58

Oni nie mają domu na Florydzie. Dom mają w North Haven w Maine (ten na wodzine!!!) a na Florydzie mają rodziców.

Jedyne co mi sie u nich nie podoba to to ze au pair ma swój pokój na innym piętrze czyli pietro niżej od ich. Dziwne to troche jak dla mnie.

Johnson > 30-04-2009, 20:59

Ja bym to bral na plus

nie slyszysz dzieci, ani rodzicow

kamildzianka > 30-04-2009, 21:03

No ja bym sie bala raczej, bo w nocy wolalabym byc blisko ludzi.

Jedna kolezanka miala pokoj w piwnicy - tez urzadzonej, dywan, sciany, zupelnie jak pokoj, ale bez okna! Normalnie jak zgasila swiatlo, to jak w trumnie.

A ja u drugiej rodzinki mialam pokoj na poddaszu - w zimie mroz, w lecie ukrop, dobrze, ze mialam wlasne osobne ogrzewanie. Jak sobie podkrecilam, to mialam spokoj. Ale tez jedno male okno, ukosne sciany. Ile razy sie uderzylam w glowe!

dominikan@ > 30-04-2009, 21:06

Masakra na pokoj bez okna nigdy bym sie nie zgodziła. Tez wolala bym miec pokoj bliżej dzieciecego nawet a nie pietro nizej!! jak jakiś obcy

A ta rodzina jakis czas temu wrzuciła mnie do swoich ulubionych. gdyby nie to że nie juz operowąłam w Europie i chce do USA to na 100% bym sie na nich zdecydowała.

http://www.greataupair.com/myhotlist.cf ... imeout/500

nowa123 > 30-04-2009, 21:19

kamidzianka, ja mam pokoj na poddaszu wiec doskonale cie rozumiem. Gdy byla zima cala sie trzeslam, teraz doslownie sauna...

dominikan@ > 30-04-2009, 21:39

Czajcie to. Ta rodzina nie wiedziała że ja jestem zapisana do jakiejś agencji. Pomyślałam sobie że powiem jej na sam koniec jak już im bardzo przypadnę do gustu i się "napalą". Otwieram maila a tu:

"I forgot to ask, we are signed up with AuPair in America and are working on our Cultural Care application. Are you willing to work with either of those agencies?"

I sobie tak mysle a tu cię mam he he

agulka > 30-04-2009, 21:54

ja mialam pokoj na tym samym pietrze w ohio, bo sypialnie byly na gorze - wolalabym na dole..

w dc mialam na dole swoj pokoj i lazienke, obok family room - rodzinka miala sypialnie na dole - taka byla architektura domu. jak sie wyporwadzili do richmond, to mieszkalam tam troszke z nimi i mialam pokoj na poddaszu ale rewelacyjny - sypialnia, gabinet i szafa wielkosci tych 2 pokoi. moglabym tam zostac na zawsze

agulka > 30-04-2009, 21:56

dominikan@ to dobrze dla Ciebie, tak?? jej, wybacz, ale ja juz sie pogubilam kto z jaka agencja jedzie.

kamildzianka > 30-04-2009, 21:58

Dominikana, skoro oni sa w Au Pair In America, to ja znam Community Counselor (jesli to wciaz ta sama)!

dominikan@ > 30-04-2009, 22:04

Są niby. Pewnie się zdziwili że jestem w jakiejś agencji. Ja im odpisałam że jestem w CC ale że zdecydowanie wolała bym jechac z Au pair care.

Kamildzianka to pewnie mogla być co nie co o nich podpytać co?

A tak wogóle co myślisz o rodzinie która jest w 2 agencjach? Bo jak dla mnie to troche dziwne biorąc pod uwagę że tyle płacą agencji.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia