-
-
Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
shante > 17-06-2009, 21:49
Hahah, a ja mam zamiar spakować się do jednej walizki o wadze max 20kg + bagaż podręczny 55x40x20cm i jestem wręcz pewna, że ze swoim i mej kochanej siostry talentem tak mnie spakujemy, że wezmę wszystko, co chcę i się zmieszczęno ale jakby nie patrzeć - masakrycznie dużo ciuchów nie mam, tylko rzeczy na zimę zajmą sporo miejsca i będę musiała mimo wszystko ograniczyć je do minimum i w Anglii dokupić resztę :roll: -
marlenao > 19-06-2009, 12:16
dziewczyny, wracając do tematu... Któras z Was pisala, ze walizka z ktora polecimy do usa ma miec nie wiecej niz dl+szer+wys=158 cm. To prawda?? i ona ma miec max 23 kg tak ? Wlasnie zamierzam w przyszłym tyg juz pojechac po walizke i chcialabym wiedziec tak na 100% -
satelitarna > 19-06-2009, 14:30
No właśnie Kamila, Ty mnie poniekąd rozumiesz gdyż jesteśmy w jednym przedziale wiekowym. Po prostu albo teraz albo nigdy. Jakbym teraz poszła na magisterskie to w wieku 26 lat tym bardziej bym się nie zdecydowała, to już bliżej 30- tki
Co do walizki to ja nie mam zielonego pojęcia ale w sklepach z konkretnymi walizkami sprzedawca wie o co chodzi chyba, że w hipermarkecie kupujesz. Waga 23 kg to strasznie mało !! -
shante > 19-06-2009, 14:43
Ja mam 3kg mniej, to w jeszcze gorszej sytuacji jestem :lol: Dobrze, że chociaż bagaż podręczny może mieć dowolną wagę :mrgreen: -
kamildzianka > 19-06-2009, 14:48
Podreczny ma wazyc mniej, niz 5kg, przynajmniej do Stanow. Nie ma tak dobrze! -
shante > 19-06-2009, 14:50
A ja do UK się wybieram easyJetem i bagaż podręczny może mieć nieograniczoną wagę, za to wymiary do 55x40x20cmWykorzystam to do maksimum, a może jeszcze więcej :lol: -
kamysia > 19-06-2009, 15:01
/ -
dorotkaaa > 19-06-2009, 16:26
2 walizki po 23 kilo + bagaż podreczny tak?
Tylko chyba w każdych liniach jest inaczej.. i co jak np. z Polski wyjade z dwiema torbami po 23 kg, a we Frankfurcie powiedzą mi że mam za dużo? Ok to dopłace, trudno.
Ale co jak już bede leciała z NY do rodziny i znowu powiedzą tam na lotnisku że mam za dużo? Znowu bede musiała płacić ;/ ja całą kase wydam na te dopłaty -
kamildzianka > 19-06-2009, 16:29
Nie, obowiazuje pierwsza taryfa, czyli lot PL-USA. W Stanach beda wiedziec, ze ty lecialas z mozliwoscia 23kg i nie beda sie pozniej czepiac.
Czekaj, czekaj. Ale ty bedziesz leciala po Stanach z NY do rodzinki juz pare dni po przylocie z Polski? No to doplacisz, bo jest max 20kg (zalezy w jakich liniach) na torbe, no i placi sie od torby 15$ (nie wszedzie). -
agulka > 19-06-2009, 16:30
nie. na dalekich trasach nie obchodza Cie przepisy innych linni lotniczych. Ty wylatujesz z Pl do USA i masz prawo miec 2 walizki po 23 kg plus 5 kg podreczny bagaz. to, ze masz miedzyladowania nic nie znaczy. punkt docelowy to usa. a w usa tez latasz normalnie. masz ze soba dokumenty , ze przylecialas do usa na program itd. masz prawo miec 2 walizki. nic nie bedziesz doplacac - tylko nie przekrocz wagi i bedzie ok