• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Cultural Care

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Cultural Care

• Cultural Care
  • Re: Cultural Care

kamysia > 15-04-2009, 21:13

.

PawelAuPair > 15-04-2009, 22:29

W ogóle za te słodkości pod ich adresem powinni nam wszystkim anulować opłaty!

Zadzwonię do biura i się dowiem dokładnie co i jak. Myślałem o tych materiałach i dobrze by było coś podrzucić w szkole... a zakończenie roku w przyszłym tygodniu!!

Johnson > 16-04-2009, 10:53

kamysia, napisz...wg mnie na pewno dostaniesz jakąś zniżke

kamysia > 16-04-2009, 10:56

.

PawelAuPair > 16-04-2009, 22:13

Dzwoniłem dzisiaj do biura i dowiedziałem się dwóch rzeczy:

- z tymi materiałami to stawka jest liczona od ilości miejsc, w których powiesimy np. plakaty. 8 miejsc = 80 zł, można tak sumować żeby wyszło 790 ale to już przesada

- nie mają zapotrzebowania na artykuły ale myślę, że trzeba się kontaktować w tej sprawie i trafić akurat na jak to powiedzieli "zapotrzebowanie".

Przy okazji nie omieszkałem zapytać o rodzinki - to my wszyscy chcemy wyjechać w gorącym okresie i czekamy w kolejce, teraz są Ci co wyjeżdżają w maju. Ale pocieszająca wiadomość jest taka, że najpóźniej miesiąc przed tą zadeklarowaną datą wylotu muszą nam coś znaleźć.

Zawsze takie słowa pozytywnie nastrajają.

Czekamy...

dominikan@ > 16-04-2009, 22:29

I co niby w miesiąc wszytstko (czytaj WIZE) załatwimy tak????

kamysia > 16-04-2009, 22:34

.

cailet > 17-04-2009, 0:38

kamysia -----> teraz to opłata za wizę te 131 $ to przeliczją na bodajże 480 zł. Akurat 2 dni temu sprawdzałąm na stronce ambasady. A było już 510 zł w marcu bodajże.

kamysia > 17-04-2009, 11:06

.

cailet > 17-04-2009, 11:28

Tak, ale ambasada sobie bierze kurs z konkretnego dnia i zmienia tą opłatę co parę dni czy tygodni.

"The MRV application fee must be paid in Polish Zloty. As of April 8, 2009, the exchange rate is 3.50 PLN to 1 USD."

To ze strony ambasady. wychodzi 458.50 zł za opłatę wizową. Na dzisiaj. Jak będzie jak my będziemy wyjeżdżać, to się zobaczy. Co nie zmienia faktu, że to jest małe przegięcie, bo jak mówisz, jeszcze niedawno było jakieś 330 zł, a eraz jest prawie o 1/3 więcej. No ale nic. Się zobaczy, jak będzie dalej
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia