-
-
Re: Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?
Foxy Lady > 15-04-2013, 22:40
evvve01 - Nie martw się! To się często zdarza, założę się, że jeszcze z niejedną rodzinką będziesz miała okazję rozmawiać. Poza tym jesteś bogatsza o doświadczenie w rozmowach z rodzinkamiChociaż z własnego doświadczenia wiem, że pisanie tego samego (w liście do host rodziny) po raz setny jest już męczące; staram się pisać indywidualnie do każdej rodziny, ale jak mam znów i znów pisać to samo to... Zresztą nieważne. Ja mam największy problem, kiedy obgadamy już niemal wszystko i nie wiadomo co pisać Zastanawiam się, czy pisać to, co u mnie aktualnie słychać czy nie wiem co... Mieliście kiedyś tak? Że piszecie już kolejnego maila i naprawdę już nie ma co napisać? -
evvve01 > 15-04-2013, 23:13
Najbardziej chciałabym wyjechać do Niemiec albo Szwajcarii , ewentualnie Włoch albo jakoś anglojęzycznego kraju. -
Dominika > 15-04-2013, 23:38
Foxy Lady - to chyba zależy od hostówja np zawsze mam o czym gadać ze swoimi przyszłymi, zawsze jakieś tematy i w ogóle, ale oni są w sumie młodzi i mają podobne zainteresowania, poglądy no i w sumie piszemy o wszystkim wiec to chyba zależy. Teraz to głownie uzgadniamy, skąd będę leciała, kiedy i takie tam szczegóły. -
Gosia1423 > 15-04-2013, 23:41
Ja już powoli tracą nadzieję... Do tego włączył mi się na APW jakiś limit wysłanych aplikacji? Ktoś tak miał? Kiedy znowu będę mogła wysyłać aplikacje? :/ -
evvve01 > 16-04-2013, 18:36
Posłuchajcie, co o tym sądzicie ? :
Wymieniłam z jedną rodziną kilka e-maili i w końcu zapytałam się o rozmowę na Skypi'e. Dzisiaj otrzymałam wiadomość od hostki , że ona nie ma Skyp'a ale że jeśli chcę z nią porozmawiać to mogę jej podać swój numer internetowy w Polsce to ona do mnie zadzwoni.
Co o tym sądzicie ? Nie wiem sama co myśleć, bo w sumie to oboje są lekarzami, także mogą być zapracowani i nie posiadać tego Skyp'a. Boję się jednak czy w związku z tym pamiętają chociaż takie rzeczy, że powinni mi chociażby opłacić ubezpiecznie zdrowotne.
Na au-pair nie wstawili nawet swoich zdjeć, więc nie wiem nawet jak wyglądają... Nie wiem co robić :/
______________________________________________________________________________________
Gosia - tak, na au pair world jest limit. Teraz musisz odczekać kilka dni a potem znów będziesz mogła wysłać kilka wiadomości do rodzinek. -
Ronie > 16-04-2013, 21:51
[quote name="Gosia1423"]Ja już powoli tracą nadzieję... Do tego włączył mi się na APW jakiś limit wysłanych aplikacji? Ktoś tak miał? Kiedy znowu będę mogła wysyłać aplikacje? :/[/quote]
Jeśli pamiętam dobrze limit wygląda tak: 120 wiadomości/30 dni, ale też 200 w 90 dniach. Ten pierwszy też mnie złapał, a że zbliżam się do dwusetnej aplikacji, staram się trochę ograniczać i wysyłać już tylko do tych naprawdę pasujących. -
Gosia1423 > 16-04-2013, 23:55
[quote name="Ronie"]
[quote name="Gosia1423"]Ja już powoli tracą nadzieję... Do tego włączył mi się na APW jakiś limit wysłanych aplikacji? Ktoś tak miał? Kiedy znowu będę mogła wysyłać aplikacje? :/[/quote]
Jeśli pamiętam dobrze limit wygląda tak: 120 wiadomości/30 dni, ale też 200 w 90 dniach. Ten pierwszy też mnie złapał, a że zbliżam się do dwusetnej aplikacji, staram się trochę ograniczać i wysyłać już tylko do tych naprawdę pasujących.[/quote]
Dzięki za odp. Nawet nie wiedziałam, że jest jakiś limit... Jak na razie znowu wszystko działa
evvve01 przekonaj ich, że skype to bardzo wygodna forma i do tego bezpłatna, założenie go to tylko kilka chwiljeśli nie chcą... to ja bym odpuściła sobie taką rodzinę, bo wydaje się być jakaś taka dziwna... -
Saiisuke > 17-04-2013, 17:43
Na prawdę nie wszyscy mają skype. To nie świadczy o tym, że rodzina będzie zła. Skoro hostka woli zadzwonić to co w tym złego? Telefon będzie ją sporo kosztował, więc jak dla mnie chęć dzwonienia oznacza, że nie jest skąpa -
Ronie > 17-04-2013, 17:57
A skoro wspominałyście o FB, korzystacie z fan page'ów agencji internetowych czy jakichś grup konkretnych? Mogłabym przykłady? -
Cassie > 17-04-2013, 23:16
Au pair in Spain
Au pair in the UK
Au pair Family