• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Grudzień 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Grudzień 2012

• Wątek zamknięty
  • Grudzień 2012
  • Re: Grudzień 2012

Magda89 > 08-11-2012, 2:59

No właśnie...więc zadaj sobie pytania. Czy jesteś w stanie żyć bez częstego wychodzenia do miasta na kawkę, bez spotkań ze znajomymi w wolnej chwili po pracy? Rodzin jest masa i myśle, że wiele jest bardzo fajnych. Dla mnie przy wyborze rodziny było ważne też to, żeby były w okolicy jakieś au pairki, z którymi mogłabym spędzać czas wolny.

ambiwacencja > 08-11-2012, 3:02

Racja... musze sie z tym przespac jezeli w ogole bede w stanie. Na razie mysle, ze z nich zrezygnuje chociaz obawy sa olbrzymie co do tego czy taka rodzina mi sie jeszcze trafi.

Magda89 > 08-11-2012, 3:03

Najważniejsze jest to, żeby rodzina była fajna, ale jeśli jesteś fanką miasta, nie wyobrażasz sobie życia na wsi itp. to nawet ta najfajniejsza może się okazać złym matchem, bo zwyczajnie po chwili bedziesz miała dość.

ambiwacencja > 08-11-2012, 3:06

Wolalabym w miescie ze wzgledu na wypady po pracy. Nie chodzi mi tu wcale o jakies imprezy do rana bo mozna powiedziec ze swoje juz w zyciu wyszalalam ale o zwykle rozmowy, zakupy, wspieranie itp. W koncu to az caly rok albo i 2.

Nimell > 08-11-2012, 3:32

Z jednej strony masz rację ale z drugiej często jest tak, że jako au pair pracujemy do późna, tzn aż dzieci pójdą spać, nie rzadko jest to godzina 20 albo parę minut po i w tygodniu ciężko gdzieś wyjść bo po pierwsze się nie chce a po drugie ciężko się zgrać w tygodniu z au pair ponieważ mamy różne grafiki i godziny pracy. Na moim przykładzie, mam wspaniałą koleżankę która mieszka 2 domy ode mnie i często jest tak, że się w tygodniu nie widujemy bo mamy inne godziny pracy i ja raz pracuję dłużej, raz ona.. ciężko nawet razem wyskoczyć na siłownie i głównie spotykamy się w weekendy.

Jeżeli udostępniali by Ci auto na wypady weekendowe do NY albo Bostonu to brzmi świetnie moim zdaniem.

balbina > 08-11-2012, 3:35

ambiwacencia - właśnie to już dzisiaj pisałam w innym wątku, że jak miałam jechać na summer au pair do angli to strasznie się cieszyłam na wiochę, to 2 miesiące pracy no i do Lonydnu zawsze zdążę pojechać, ale jeżeli chodzi o USA to już grubsza sprawa...

Chciałabym zobaczyć takie typowe wiochy, kurczę te miasta są takie oblegane, ale sama wiem, że nie skusiłabym się na wiochę...

Ewentualnie pobyłabym sobie tam ze 3 miesiące i jakoś wymusiła rematch ;x żeby zobaczyć większe miasta...

Generelnie " nie można się sugerować lokalizacją", ale jednak ciężko... nie da się wręcz : D

nana > 08-11-2012, 3:39

[quote name="rafcioo28"]JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSTTTTTTTT?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wkońcu udało sie, mam swoja rodzinke ze snów, i mam ameryke po przejsciach z 4 wczesniejszymi rodzinami piata okazała sie ok. No wiec !0 grudzien witaj KAlifornio !!!!!!!!!!!

pozdrawiam[/quote]

Gratulacje!!

z tego co widziałam będziesz tylko jakieś 1,5 h ode mnie )

ambiwacencja > 08-11-2012, 3:43

Oh nie da sie nie sugerowac lokalizacja niestety... Gdybym jechala do Anglii tez moglabym mieszkac na wsi bo Londyn czy inne miasta mozna zobaczyc w kazdej chwili. Jadac do USA to zupelnie inna sprawa. Moim celem jest wiadomo podszkolenie jezyka, podrozowanie ale tez poznanie ludzi. Na wsi raczej sie nie da poznac wielu osob a do miasta w tygodniu pewnie bym nie jezdzila bo za pozno, za daleko, itp. Do tego nie ma tam zadnych Polek, tylko Niemki w wiekszosci.

Samochodu nie dali by mi na noc czy do duzego miasta jak Boston lub NYC. Busem bym jezdzila...

Nimell > 08-11-2012, 4:32

To odpuść sobie.

rafcioo28 > 08-11-2012, 11:01

[quote name="aguta"]Ale mieścinka, fajnie że można jeździć konno !

ja jak szukałam na wakacje Host family w anglii to bardzo się ucieszylam jak dostałam propozycję z wiochy, gdzie były krowy i konie i to wszystko, bo wiem, że Londyn zdąże zobaczyć, a taka wiocha to może być super sprawa : ) więc chciałam jechać, ale w koncu wyjechalam do Turcji : D

no Rafcio widziałam Twój filmik... powiem Ci, że ( hamując się ) bardzo głupio postąpiłeś... chyba wiesz o czym mówię?

ale co ja mogę ;x[/quote]

Tak tak dziewczyny, to prawda ze ten filmik jest zerżniety( prawie ze), ale dlaczego dopiero teraz zaczynacie mówić o tym? jak znalazłem rodzine, wiecie troche to nie miłe z waszej strony. Po 2 nie obawiajcie sie, kazdej rodzinie mowiłem, że nie miałem pomysłu na filmik i porostu podpatrzyłem to, po 3 bardzo chciałem znalezc ta dziewczyne, zeby zapytac ja o pozwolenie, wydaje mi sie ze nie miałaby nic przeciko, ja akurat bym nie miał. No dobrze nie miło z Twojej, strony... teraz wychodze w waszych oczach na oszusta, wiec nie bede juz sie udzielał na forum... sorry.

Powodzenia życze i dziekuje za wszystkie rady
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia